|
Мемоарите на Барон Де Тот 1786 |
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Автор | ||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Веројатно ќе ти текне од претходните мои лекции дека словенобугарите се уште не се измислени како националност тогаш. Тоа нели доаѓа подоцна со Венелин.
Па не беа Тракијци тие Грци. Како што дрвото не е железо, како што Бугарите не се Македонци, така и Грците не се Тракијци. Можам да документирам ако ти се сака... Изменето од Aminta2 - 17.Април.2008 во 19:22 |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама не посочува за кои грци.. Не ги посочува Баронот Де Тотт Македонците како Грци?? Каде виде он да ги посочи македонците како грци.. Он зборува за некои други грци.. Гледаш дури и јасно ги двои на македонци и грци.... А еве ти јас како го разбирам ова...
________________________________________________________________ Ахх бе Аминта гледај сега што ми посочуваат... Некои ептен глупи бугарски логики... Едниот ми збори за тоа како само грците оделе по таверни на пилешки прсти и пиво.. А другиот истото ми го збори дека македонците биле грци!? Баронот никаде не посочува дека: MACEDONIANS WERE GREEKS!!???? Или пак станува збор за некои други луѓе кои биле во Таверната ГРЦИ по националност а не македонци Изменето од Vladimir88 - 17.Април.2008 во 19:26 |
||
Aminta2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не, не, ќе извиниш, ти си глупиот во ситуацијава. Изменето од Aminta2 - 17.Април.2008 во 19:27 |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Хммм Ај објасни зошто? Јас на друг начин го разбирам тоа.. Ти? Твое мислење ако може да добијам? Изменето од Vladimir88 - 17.Април.2008 во 19:28 |
||
Aminta2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар меѓу народите. Но не го разбирам светот како поле за толерантност кон морони.
Треба да има некакво фајде од твоето знаење и залагање, не само за тебе. Обмисли, напиши, публикувај и дури потоа постирај тука. Инаку изгубено ти е времето. А времето е најскапо во животот. Изменето од Aminta2 - 17.Април.2008 во 19:33 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кон кои морони Аминта??? Кои се морони според тебе од тука? Изменето од Vladimir88 - 17.Април.2008 во 19:35 |
||
makenot
Група Регистриран: 17.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 39 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Няколко реда по нагоре в текста "Македонци" убиват 9 турци... И баронот говори с везира (Вилшир ) да им обезбеди indemnity (protection against future loss) или revenge от муслиманите ... За кого? Гърци ?("македонци")?
|
||
Aminta2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некој те убедува дека само Грци оделе во таверни, а ти со сиот ум се објаснуваш... Изменето од Aminta2 - 17.Април.2008 во 19:58 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е добро де малку мора забава да има... Вчера му го постирам на еден писмото од Леополд кое било испратено на македонските востаници.... и ми вика Не гледам Македонци гледам Македонија како географски поим А му дадов и превод од тоа писмо што е на латински, и му го дадов оригиналното писмо......циркузи А за овој бугарот што ми зборуваше... Кои грци, какви грци??? Јас гледам тука само македонци на сите страни нема грци.. На една страна е запишано само за грци.. Сепак тоа било Таверна место каде што оделе луѓе од повеќе националности..... Имало и македонци, и грци, и бугари.. Што не е толку јасно тука јас незнам Дури ги двои и на македонци и на грци Јас овдека никаде не прочитав дека македонците биле грци Само ти ги извртуваш работите. Ако.. Изменето од Vladimir88 - 17.Април.2008 во 19:57 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://dictionary.reference.com/browse/Indemnity
И Бугар постирај се.. Кажи дека тој збор има повеќе значења.. Немој да ги вадиш работите од контекст 1. protection or security against damage or loss. 2. compensation for damage or loss sustained. 3. something paid by way of such compensation. 4. protection, as by insurance, from liabilities or penalties incurred by one's actions. 5. legal exemption from penalties attaching to unconstitutional or illegal actions, granted to public officers and other persons. Изменето од Vladimir88 - 17.Април.2008 во 20:04 |
||
makenot
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За кого обезбедувал Indemnity Баронот? За "македонци" или за гърци? Гърци ли са тепали турци? Али "македонци"?
Няма нужда да ми изкарваш всички значения на думата... Важен е контекста в които е казана... Idiom що значи знаеш ли? Хайде лека вечер... Отивам да си пия ракията... Съветвам те и теб да направиш същото... Наздраве! |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама он не обезбедувал Indemnity for the Macedonians who were Greeks!? Или ајде еве за тебе едно наградно прашање.. Уставот на ТМОРО е пишуван во 1902 година од Гоце Делчев и Ѓорче Петров(рачно)..... Значи од Гоце Делчев и Ѓорче Петров Во член 4 во уставот се пишува дека член на организацијата Може да биде Македонец Е како тоа!? Сега за грците ли се работи??
И сега Дуле ќе се избаци и ќе збори за тоа како Гоце Делчев зборува за Македонците(пардон ГРЦИТЕ)..... Изменето од Vladimir88 - 17.Април.2008 во 20:21 |
||
makenot
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ногу убава слика...
За жал написана на чист Български език ... Тайна Македоно-Одринска организация... Одринската нация не я знам брат ми... И тя ли е античка?... Дали си чувал за ВТРО, ВДРО, ВЗПРО ? И тия ли антички нации се бореле? Това вече не го ли дискутира: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=11912&PN=10 |
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А да ми кажеш нешто повеќе за Тракијската организација може.. Дај објасни ми кој бил слоганот на Тракијците, со кој имале они соработка, и што пишува во нивниот устав И дали ти знаеш територијата на Одринско каде влегувала???? Или тоа не сакаш да го зборуваш сега тоа.. Ама нели сега Македонците биле грци!? Е како тоа Гоце Делчев збори за Македонци во неговиот форум Па нели биле грци???? Чудно ама нели сега ќе испадне дека тоа што го збориш ти дека нема врска и дека ги испревртуваш работите испадна дека јас сум во право нели? Дали ти знаеш што има кажано исто така Сандански за Горноџумајското востание... Како тоа Гоце Делчев збори за македонци??? А за бугарскиот јазик ќе ти одговорам И Хрватите го превземаа јазикот на Вук Караџиќ па сега они срби ли се??? И Индијците зборуваат на англиски јазик(официјален јазик им е англискиот) зошто беа под англиско ропство повеќе од 300 години па сега англичани ли се?? П.С. Мислам дека веќе ова одамна му го постирав на Дуле ама некако немаше зборови И сега пак почна и он да меша македонци со грци, гледам дека брзо го заборавил тоа што го коментиравме.... Браво.. П.С.С. Многу си брз во пронаоѓање теми. Ти да не си шпиун од кај знаеш дека јас за ова дискутирав со Дуле одамна... И кажи ми нешто повеќе за тракијците..кои биле посебна нација..и се бореле за посебна држава... Изменето од Vladimir88 - 17.Април.2008 во 20:57 |
||
Внеси реплика | страница <12345 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |