|
Принципи и нивно кршење |
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Автор | |||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темата не е формулирана во правец дали ние ги прекршуваме принципите на нашето работно место, туку дали вршиме притисок врз некого, кога е во прашање нашето дете, да ги прекрши принципите во името на нашето пријателство или роднинската врска... Јас во мојата гаража ретко ги прекршувам принципите, а и многу малко е возможно да ги прекршам.Замисли ми доаѓа пријател, а неговиот непријател го оставил автомобилот на попрвака, и ми вели, напрај да му откажат кочниците.Зарем би можел да направам такво нешто, кои би биле последиците...Може да излета од пат или, во најлош случај, да прегази некое дете... За моето дете не вршам притисок, бидејќи јас, во гаражата, сум му вториот учител. Ако не сака да учи, ќе работи во гаражата. А и ако заврши некоја голема чколија, не е лошо пак да си го знае занаетот. Изменето од majstorce62 - 13.Март.2008 во 12:57 |
|||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sin mi zboruval na cas po istorija...nastavnikot go kaznil da ja napishe 100 pati recenicata:- 11ti Oktomvri e den na vostanieto na Makedonija. Bidejki toa se kosi so moite principi i spaga vo glupavi kazni mu rekov na sin mi da ne ja napishe domashnata, no da se spremi i da pobara da odgovara na cel materijal.Sin mi mi kaza deka mnogu deca bile po toj princip kazneti, nekoi pishuvale, nekoi ne. Bidejki nastavnikot zaboravashe shto dava domashno ne go ni prashal dali napisha.Tie shto pishuvale takvi domashni pocnale da reagiraat i da gi tuzibabat ovie shto ne pishuvale. Na nastavnicki, iako se kosi so moite principi da kritikuvam kolegi, partali go napraviv za davanje nedosledni domashni i izzivuvanje vrz decata, kako i za predizvikuvanje ne tolerancija i raspravii megu decata.
|
|||
invader
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 442 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
што етоа принцип? и како се крши?
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тоа е кристална чаша што си ја купуваш во сопствена режија - значи не е подарок, не е награда и ја полниш со глупости во форма на норми и правила што самиот си ги поставуваш. Е,сега како се крши, многу лесно, ќе ја турнеш од масата на своето јас брзајќи да му угодиш на гостинот што ти е многу драг
|
|||
|
|||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Само што запловивме во училишните води,така да се’ уште е рано да коментирам за тоа.Времето ќе покаже дали ќе се држам до принципите кои сум си ги зацртала во врска со образованието на моето дете или ќе попуштам на сентименталност и ќе кршам принципи,ќе фаќам врски(со или без бонбониери),ќе закажувам прегледи преку ред...
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи, да си знам, ако има многу долга редица, кого да барам за врска...
|
|||
|
|||
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
|
|||
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
always look on the bright side of the life!
|
|||
super babicka
Сениор Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sosema se slozuvam taka e ! |
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
НЕМАМ НИШТО ПРОТИВ ПРИНЦИПИЕЛНОСТА НА ПРОФЕСОРИТЕ И РОДИТЕЛИТЕ,САМО ПОМИСЛИВ ОНОЈ 1% ДА НЕ Е СИН ТИ... ВТОРИОТ ДЕЛ ОД ТВОЈАТА РЕПЛИКА И ЈАС ГО ИМАМ ПОВТОРЕНО ПОВЕЌЕ ОД СТОПАТИ НА РАЗНИ ТЕМИ ОД ОБРАЗОВАНИЕ. |
|||
|
|||
nena34
Сениор Регистриран: 08.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1435 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E mili moi jas so moite principi da ne nosam nisto , ama dodeka drugite nosea i decata im bea mazeni od ucitelkata mojot jadese samari.Jas doznav posle dve god , zosto mu vikala deka se sto se slucuva tamu doma nema kazuvanje.Moze izbegav od temava ama i ne , ako se ulizuvav i si gi prekrsev moite principi nemase da pomineme site niz pekol
|
|||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Море форумџии, вие зборувате за мито и подмитување, а темата е приципи...А што ако наставникот си има принцип да зема мито? Јас тука не гледам никакво кршење на принципите...
|
|||
|
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
....amante luge shto gi zemavte nastavnicite na zab....pa kolku pogolemi mitadziiiiiiiiiiiii ima... pa ne se krshat principi samo kaj daskalite...
|
|||
Внеси реплика | страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |