|
Односот кон домашното милениче |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прасето и кученцето...
Или ќе се бориш за опстанок или ќе постанеш сланина!!!…кажал фармерот Wang Xihai на тукушто роденото прасе кое ете природата си поигра со него и се родило со деформитет т.е. без задни нозе…. прасето го погледнал својот газда и како да го разбрал давало све
од себе да ете опстане научувајќи да оди и стои на предни нозе…
фармерот му дал име Zhu Jiaqiang кое во превод би било ,,силна
свинска воља,, и никој ама баш никој не можел да му влијае да го
острани своето прасе дури не ја послушал ни својата жена…тој што добил шанса и се потрудил да опстане … заслужува и да живее !! му е мотото на фармерот…секојдневно во неговата куќа доаѓале гости и туристи да ја видат ,
сликаат и да и се восхитат на селската атракција на сега веќе бабачка
свиња од 50 кила која со најлесна леснотија си оди на предни нозе….
Hope или во превод би било Надеж…преставува име на кученце кое ете и со него природата си поигра и се родило без предни нозе… кај него ситуацијата е потешка оти не можело да си го држи трупот поради не соодветната рамнотежа..
но нели кога се сака све се може… па додека не порасне и не се зајакнат мускулите од задниот дел на
кученцето му се направени специјални помошни предни нозе да не речам
тркала од специјален материјал кој се користи во изработка на авиони.. Изменето од bijonse1 - 30.Октомври.2010 во 11:57 |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
моите комшии земаа куче...јас го чувам место нив... и се чудам зошто го земаа кога не се грижат за него Изменето од sanja-a - 04.Јануари.2011 во 13:37 |
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еден интересен податок говори дека на ниедно домашно животно во светот не му е потребно благо а поготово не вкусното чоколадо.
Нормално е штом вашето милениче ве здогледа или намириса дека јадете чоколадо да посака и тоа да вкуси што јадете вие. Животните имаат способност преку своето така наречено “нушкало” кога е во прашање храната да осетат дали се работи за благо, солено, кисело уште пред да го вкусат истото. Кога се работи за чоколадо нашиот миленик знае дека тоа е благо но незнае колку е тоа штетно за него и нема да го остави неизедено ако му дадете. Ова е совет, вашите љубимци да ги држите што е можно понастрана од благо, бидејќи доволно е 100 грама чоколадо да изеде за да повеќе не е меѓу нас живите...
|
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
моево ѕверче било паметно, не сака чоколади затоа варени компири обожава ... и тие негови грицки...како правосмукалка ги собира
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...........
...........eve kolku se grizat nekoi makedonci za svoite kuchinja.
......tolkavo kuche se ''shiri'' na prostor, na koj shto i na pekinezer bi mu bilo tesno !
...za greota kucheto
i....i za sramota na negoviot sopstvenik !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Некои луѓе не заслужуваат да поседуваат животни, затоа што тие се поголеми ѕверови од самите животни.
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bash istoto toa i jas mu go kazav ama,..pet pari ne dava!
...a i na metar ipol dali ima,..lanec, e vrzan,
....i toa na selo, so golem dvor.
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
зошто не пријавиш во соответната организација штом си свидетел на оваа глупост или веќе си пријавил ? Изменето од емил - 03.Јули.2011 во 00:14 |
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Бела
Нов член Регистриран: 28.Декември.2011 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најмногу ги сакам кучињата и им посветувам големо внимание и грижа. Од друга страна најмногу мразам "луѓе" кои повредуваат и малтретираат животни или земаат да "чуваат" а миленичето живее во мизерија и се незапознаени со основните факти околу грижата за миленичето! Сум прочитала на форуми толку многу апсурдни прашања околу грижата за милениче, а тоа најмногу ме нервира што ќе земат да чуваат и после бараат помош леле, што да правам сега? (за основни работи)...Инаку имам хрчко Најмногу си ја сакам, ја третирам како принцеза И посветувам многу внимание. Обожава да си се врти во тркалцето во кафезот, надвор не ја пуштам или да ми шета во некои нечисти места, само каде ми е на дофат на кревет или во раце ми трчка Инаку, околу прашањата што ги поставувале или нивниот однос кон хрчакот..Прочитав.."Хрчакот ми живее во стаклен аквариум и ми се замрзна по втор пат. Кажете ве молам помош дали има шанса да го одмрзнам и дали има шанса да преживее".. Што е ова, замрзната риба, па да го одмрзнува?? Или јас сум грешка нешто, ако сум не доволно запознаена извинете, ама мене ова ми е wtf..а, да и помошта стигнува со одговор.."Брат,и мене хрчакот ми се има замрзнувано повеќе пати,јас го одмрзнував со фен,но прочитав на форумов дека не смее да се грее со фен,па затоа пробај со нешто друго :D "..Браво!!!..Околу односот..коментираат дали треба да се бања..го бањаат за да не им мириса станот..изгледа не слушнале дека се менува пилевината, а некои сметаат дека пилевината е храна. Незнам како вие располагате со информации, но јас кога слушам/читам вакви нешта се запрепастувам.
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |