IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Le Mouvement Macedonien (Македонско Движење)
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Le Mouvement Macedonien (Македонско Движење)

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
Автор
Порака Обратен редослед
ntg2003 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 483
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 15:25
Originally posted by Izzie Izzie напиша:

Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Не кажувате дека Радев и припадниците на неговото убедување биле за Федерација на Балканотнамигнување

Мисля, че Симеон Радев искрено се е борил за независимост на Македония. Това е била силна идея тогава.
Па дефинитивно се борел,ама само како ПРЕОДЕН СТАДИУМ до обединувањето со бугарија

Както кажеш. Не сакам да споря. Вие там си имате други херои - Лазо, Блаже ...
Сакаш ли да видиш Лазар Кулишев как пищи: Бугарин сум та до девето колено. Най добрия бугарин у бугарско. А, сакаш ли?
Кон врв
Izzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 15:17
Originally posted by ntg2003 ntg2003 напиша:

Не кажувате дека Радев и припадниците на неговото убедување биле за Федерација на Балканотнамигнување

Мисля, че Симеон Радев искрено се е борил за независимост на Македония. Това е била силна идея тогава.

Па дефинитивно се борел,ама само како ПРЕОДЕН СТАДИУМ до обединувањето со бугарија
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 15:10

Кон врв
Izzi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
BRAINIAC

Регистриран: 18.Септември.2007
Поени: 4475
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Izzi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 15:08
Радев и компанија сакале припојување на Македонија кон бугарија,но прв чекор кон тоа била независна Македонија.Е арно ама до тоа не дошло,па сега се задоволил да биде одземена само Пиринска Македонија.

Од такви предавници како Радев ми се гади...
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 14:40
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 12:21
Од спомените на Симеон Радев:

...След обявяването на Младотурската революция, когато четите слязоха от горите, Вътрешната организация можеше да се смята като минала в историята, Тодор Адександров я възкреси. Сам той бе с чета в Енидже-Вардарско при обявяването на войната и влезе в Кукуш преди българската войска. Необикновената енергия на този човек се придружаваше от голяма амбиция и способност за водителство. Неговата фигура на конспиратор все повече излизаше на показ и влиянието му се налагаше. В 1910 г. аз писах в моя вестник "Воля", че революционното движение трябва да престане, тъй като след Младотурската революция то няма никакви изгледи; а тъкмо тогава Тодор Александров му даваше нов размах. Така той виждаше в мен един противник. Ние не се срещнахме в Щип. Чувах само отдалече за някои негови инициативи. [69] Образували се чети, които да заминат за Западна Македония, и ако избухне войната, да повдигнат въстание в тила на сръбската армия и на гръцката. Тези чети може да са били повече, но аз знаех само за две. Чекаларов трябваше да замине с едната за Костурско и Петър Чаулев с друга за Битолско. Чаулев поиска да ме види и като ме посвети в тайната на своята мисия, ми каза: "Щом обявим въстанието, ние ще образуваме временно правителство. То ще прогласи съединението на Македония с България. Нужен ни е един човек, познат в чужбина и опитен във външната политика, който да влезе в сношение с консулите и да ни представлява пред Европа. Затова вие трябва да дойдете е нас." Предложи ми, един вид, да стана министър на външните работи на въстанала Македония. Настоя, че това било мой дълг, и накрай изказа увереността си, че аз няма да откажа. Съгласих се...

Това което видях от Балканската война
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 11:45
Борчето е способно да осветли всичко с неземна светлина. Истината, само истината, целата истина е он.
Кон врв
borec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Септември.2007
Локација: Australia
Поени: 1294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај borec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 10:43
Originally posted by pagane pagane напиша:

Нямам какво повече да кажа. Ти просто не ми остави какво да добавя. Хубаво, простичко и ясничко си го казал.среќа

Od seto toa sto go kazal SAMO "простичко" KE E ISPRAVNO a jas ke dodadam i NAMERNO VMETNATO za da se zamati vistinata.

A vistinata e DEKA NEMA MAKEDONCI-BUGARI ili BUGARI-MAKEDONCI - tuku SAMO EDNA ethnichka pripadnost a tie KE SE
BROJAT KAKO Bugarski drzavjani...ili Makedonski drzavjani.  KAPISH??? смешен

A ostaj go ti TOJ STO zboruva...toj e OCHIGLEDEN deka saka da povrze deka potpisnik od Bugarija ili od Makedonija BILO ISTO?????  збунетост  изненадување

A BE TUPAK...(ova e za ng239...) toj Panev ili koj saka neka bide POTPISHAL KAKO BUGARSKI PREDSTAVNIK ILI KAKO MAKEDONSKI????? збунетост голема%20насмевка

Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 10:29
Нямам какво повече да кажа. Ти просто не ми остави какво да добавя. Хубаво, простичко и ясничко си го казал.среќа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 10:20

Тука няма място за спор.Чичо ми / по- точно неговото семейство / е бежанец, родом от Кукуш.Така,че съм запозната със събитията относително добре / все пак не съм съвременик/. Та, този мой чичо изпитваше силна антипатия / меко казано/ към сръбските, а впоследствие и към българските комунисти. Защо ли ?

Пагане, да ги оставим комунистите засега. Le Mouvement Macedonien излиза в Париж и отстоява идеята за свободна и независима Македония. Уредник му е Симеон Радев - автора на "Строители на съвременна България". Симеон Радев е и македонец и българин. В това е основата на питането на Изи. Човекът се опитва да изнесе едни хора живели в началото на ХХ век и да ги хвърли в началото на ХХІ век и да ги накара да мислят като Македонци от ХХІ век. Е нема как да стане. Не са познавали още Лазо Колишев и Блаже.

Изменето од ntg2003 - 09.Јануари.2008 во 10:20
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 10:07
Тука няма място за спор.
Чичо ми / по- точно неговото семейство / е бежанец, родом от Кукуш.
Така,че съм запозната със събитията относително добре / все пак не съм съвременик/. Та, този мой чичо изпитваше силна антипатия / меко казано/ към сръбските, а впоследствие и към българските комунисти. Защо ли ?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 10:02

Леле, не мога да говоря по темата значи. Сори, обърках се с Лондонския.Но така или иначе мисълта ми беше,че Македония / за съжаление/ е обект, а не сучект по този договор.Прав си, отдавна беше. Говоря по спомени. Извинявам се.А иначе съм го чела. Преди близо 15 години.намигнување

А, не, говори си. Нема я Македония, ама е пълно с Македонци - бегълци в България след договора.    Това е трета бежанска вълна. Не бегат в Гърция, не бегат в Сърбия а бегат в България.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 09:57
Леле, не мога да говоря по темата значи. Сори, обърках се с Лондонския.
Но така или иначе мисълта ми беше,че Македония / за съжаление/ е обект, а не субект по този договор.тага
Прав си, отдавна беше. Говоря по спомени. Извинявам се.
А иначе съм го чела. Преди близо 15 години.намигнување

Изменето од pagane - 09.Јануари.2008 во 09:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ntg2003 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јануари.2008 во 09:51

Аз пък имам чувството, че и да са го чели са объркали страните по договора, а те са България, Сърбия, Гърция, Черна гора и Турция. Никъде не пишува за Македония.тагаголемо%20гушкање По- скоро е обект на договореност / за съжаление/тага

Няма я Турция. Не си го чела и ти.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 6>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.