IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 34>
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 20:43
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Бидејки темата е  Што можеме да направиме за Македонија?  секој треба да си каже за себе.  Па горниов пост би требало да оди некако во ...преработена верзија- Колку убаво би било кога би можел да ги натоварам во автобусот сите оние кои.... и така натаму. Е тоа е ем во контекс со темата, ем за доброто на Македонијасреќа

Да, во право си, прифаќам суЃестија!големо%20гушкање

Р.Ѕ.  АБе, не за џабе мами си е - админ!намигнувањесмеењеголемо%20гушкање
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Декември.2009 во 22:39
Бидејќи сметам дека сум направил премногу за Македонија, а Македонија (читај Влада) ми врати на најподмолниот можен начин....сега ќе чекам Македонија да направи нешто за мене...а јас пак ќе размислам дали ќе и вратам.....плазење
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
mungos80 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Регистриран: 21.Октомври.2009
Поени: 4330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 19:32
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Бидејќи сметам дека сум направил премногу за Македонија, а Македонија (читај Влада) ми врати на најподмолниот можен начин....сега ќе чекам Македонија да направи нешто за мене...а јас пак ќе размислам дали ќе и вратам.....плазење

Македонија ти дава леб(земјата) а владата те трти затоа врати и на владата а Македонија

Изменето од mungos80 - 23.Декември.2009 во 19:33
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 19:35
Originally posted by mungos80 mungos80 напиша:

Македонија ти дава леб(земјата) а владата те трти затоа врати и на владата а Македонија

Никој мене не ми го поклонува лебот...туку сам си го заработувам....намигнување
А за тртењето...ќе и вратам...КОГА-ТОГАШ ....
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 19:41

Никој мене не ми го поклонува лебот...туку сам си го заработувам....намигнување

А за тртењето...ќе и вратам...КОГА-ТОГАШ ....
НА СИТЕ ВЛАДИ ДА ИМ ВРАТИМЕ А Македонија да си ја чуваме не е таа крива што на избори г**** одбираме

Изменето од Анастеа - 23.Декември.2009 во 22:21
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 19:57

НА СИТЕ ВЛАДИ ДА ИМ ВРАТИМЕ А Македонија да си ја чуваме не е таа крива што на избори г**** одбираме

Само дали ќе биде истава оваа Македонија, за неколку години....збунетост
А за сите влади до сега, има само еден модус....да им се случи не "народ"....туку да им се случи "Чаушеску".....поделотворно е....намигнување

Изменето од Анастеа - 23.Декември.2009 во 22:22
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 20:00
Не мора Чаушеску послем многу ќе не има на дискавери можи како русите на сибир односно во јасен

Изменето од mungos80 - 23.Декември.2009 во 20:01
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 20:01

Не мора Чаушеску послем многу ќе не има на дискавери можи како русите на сибир односно во јасен

смеење
не е важен начинот...важен е крајниот резултат....намигнување
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
АНАРХИСТ

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mungos80 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2009 во 20:03

смеење

не е важен начинот...важен е крајниот резултат....намигнување
Е така немој да и се лутиш на земјата својот бес можиш да го насмериш кон изнаоѓање на вакви идеи
Кон врв
misteriozna Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Декември.2009
Поени: 59
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај misteriozna Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2009 во 14:27
pred se da ja sakame i da ja pocituvame
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2009 во 17:57
Sega za sega nishto. Vo mart kje vidime dali voopshto e mozjna korekcija..........ako ne e mozjna togash otidovme jabana.............трепкање
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2009 во 07:46
Originally posted by orlov orlov напиша:

Sega za sega nishto. Vo mart kje vidime dali voopshto e mozjna korekcija..........ako ne e mozjna togash otidovme jabana.............трепкање

Сигурно мислиш на „пролетната офанзива“ што ја најави црвениот босс. Офанзива преводена од мекотели и соросоиди може само да испадне мека - ништо друго.

Арно ама, бидејќи темава е „Што можеме да направиме за Македонија“, а според постовите се гледа дека си поблиску до СДСХ, многу покорисно би било да земеш да работиш на измена на структурата и менталната матрица на таа најголема опозициона партија.

За да ни биде поарно на сите во Македонија, било кој да е на власт, треба да има силна опозиција. А во сегашнава ситуација најголемата опозициона партија за водач има човек кој кога ја водел Македонија - не направил ниту една корисна работа за Македонија. (ај ако ти текне една корисна работа - кажи ја). Колку год народот да заборава - периодот на црвениот босс не е лесно да се заборави.
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2009 во 19:09
Originally posted by Diogen Diogen напиша:

„Не прашувај што твојата татковина може да направи за тебе, прашај што ти можеш да направиш за твојата татковина“ - Џон Ф. Кенеди...

Интересно размислување кое би можело да го пренесеме на нашиве услови на живеење. Многупати сум размислувал и дискутирал, што всушност очекуваме од Македонија, и за возврат што ние и даваме. Дали живееме како паразити, закачени на едно тело и цицаме крв додека жртвата не колабира.
Сите очекуваме „чуда“ од државата, сакаме социјална држава, еколошка држава, правна држава, економски силна држава. Но, една кратка листа од неколку прашања, ме фрлаат во мисла- можеме ли навистина, со минимален напор, да си создадеме убави услови на живеење?
Еве неколку од тие прашања:

1. Колку граѓани и правни субјекти затајуваат данок, прикажуваат лажни резултати за остварен профит, бегаат од фискализација, плаќање придонеси?
2. Колку граѓани цените во продавница ги гледаат во денари а веднаш ги претвараат во евра, кога прашуваат за некоја роба бараат цена во евра, секој разговор е во евра, а , нашата национална валута, денар се викаше?
3. Колку граѓани , после завршена услуга од буџетски службеник во јавна установа, (платена од данок на народот , за да му служи на народот) , осеќаат потреба да почастат некој службеник, да им се најде за друг пат?
4. Колку граѓани свесно прават прекршок, во сообраќај, на улица (фрлање отпад насекаде), и ако случајно добијат казна, наместо да ја платат, бараат секакви можни врски да ја поништат казната, и повторно го прават истиот прекршок?

Списокот на вакви и слични прашања е многу долг, но поентата е прашањето: Дали постои желба кај народот да тргне од себе, секој поединечно, и да се  праша - што можам да направам, да живеам во богата земја со развиена индустрија и висок стандард на живеење, со силна здравствена и социјална заштита, со развиена наука, чиста околина околина, безбеден сообраќај, безбедна држава, ефикасна администрација...
А малку треба, секој да го покрене механизмот во себе, и еден ден ќе се смееме дека воопшто сме дискутирале за политика, на анкети ќе се смееме дека голем дел не знае која партија е на власт, не знаат име на политичар и сл.... Ама ќе живееме убаво, ќе дискутираме повеќе за спорт, музика, забави, патувања....
Можеби звучи како утопија, но верувам дека можеме, само ако сакаме - но, дали сакаме?
Добредојдени се сите размислувања, како да си го направиме животот поубав и како да се гордееме повеќе со нашата татковина...

Toa beshe vo pochetokot na dalechnite sheesetti godini od minatiot vek........chovekot vo toa vreme i za toa tlo beshe i pre realen sakajki da napravi dobra zemja od SAD...........
no, denes vo ovaa luda piratska tehnoligija koga i mozocite na lugjeto im se perat toa ne vazji.........vo ovakva situacija narodt e oprezen i go veli sprotivnoto..ili ,,shto tatkovinata napravi za mene za jas da napravam neshto za nea,,..........
a vprochem i gladna mechka oro ne igra...............taka narodot nash gladen i zjeden i da saka bilo shto da napravi za tatkovinata ne mozje nishto..........a drzjavata ja jade makata i ja pie potta na narodt za das debelo go plati eden NARODEN PRATENIK........
Ova vekje ne e izdrzjlivo.лутина

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
dras Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2007
Поени: 858
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dras Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2009 во 00:50
.....изгледа засега ништо!?....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2728293031 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.