|
Веронаука!!! |
Внеси реплика | страница <1 2728293031 34> |
Автор | |
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Deshad , drug Tito otisol vo nepovrat, ama komunizmot i marksizmot ne, no toa ne e tema za ovde.
a ako dosle nekoi drugi vreminja, sega so sila ke gi pravime site vernici? ne moze , jas ne sakam moite deca da stanat kako golem broj muslimani za koi ne nezamislivo da se izjasnat kako ateisti, pa za vreme na postite, se krijat da ne gi vidi nekoj koga ke zapalat cigara ... nitu pak sakam da odat vo crkva kako ovci zatoa sto toa site go pravat. |
|
Milaa
Сениор unique Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак ќе речам нека има детето опции, па само нека си одлучи во што ќе верува......... Не е фер да му сервираме еден поглед на светот..... Од каде испадна сега ова дека ако имаат децата веронаука ќе не смеат да се изјаснат како атеисти?????? Демек единица ќе добијат.... ....или што? .....????? А за тоа дали религијата е ГЛУПОСТИ (како што сака постојано Брза да етикетира)...јас би рекла....Зарем верувањето во Дедо Мраз не е глупости, па пак ги опсипувате децата со приказни за него пред и после Нова година? Детето има право да знае и за Дедо Мраз, и за Бог и за Дарвин....... На 10 години ќе верува во она што ќе му го сервира мама или тато........но кога ќе порасне ќе одлучи само....... |
|
pmmladen
Сениор Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во секој случај би било добро да има веронаука во училиштата, со тоа што тоа треба да биде предмет во кој информативно би се изучувале сите религии. Бидејќи секоја религија има кодекс или норми на однесување ова би влијаело едукативно врз учениците. Не би требало да биде предмет кој би ја наметнувал религијата на некого туку само информативен.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"А за тоа дали религијата е ГЛУПОСТИ (како што сака постојано Брза да етикетира)...јас би рекла....Зарем верувањето во Дедо Мраз не е глупости, па пак ги опсипувате децата со приказни за него пред и после Нова година?............." -ne da se gluposti,..pogolemi niti ima ,..niti ke ima!,...pogotovo shto na nekoi veruvanjeto vo dedo mraz mu e isto shto i verbata vo "gospod"! a be,.."tupete " si go sopstvenoto dete !! so shto vi dusha saka,..samo nemojte toa tupenje ,..so sila!!? ,..da im go mnametnuvate i na ostanatite,... pa ,ushte ,..kobajagi ,..bilo i nenametnato,.... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Crnorizec Hrabar
Нов член Регистриран: 12.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ti izgleda sakas da ostanis verski zatucana Изменето од mamamd - 14.Февруари.2009 во 18:51 |
|
Crnorizec Hrabar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izgleda i tebe ne te "tupele" kako sto treba sto vaka sega "tupis". Navistina mi e zal sto imas vakvo razbiranje za verata i Gospod navistina gi zalam takvite kako tebe. Covekot bez vera vo GOspod ne moze da bide covek nikogas a ti posto ne veruvas mislam deka odgovorot e jasen |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na 10 godini deteto kje uci samo ushte eden predmet vo grupata od 12. eden pomalku ili povekje ne menuva nishto. Kako shto ne menuva ni predlogot za seksualno obrazovanie. Pa kje stanat 13 predmeti. Edno da rascistime, nikoj ne misli na decata. Ako nekoj misleshe na decata ne kje im isplanirashe tolkav broj zadolzitelni predmeti so tolku mnogu sodrzini od koi i vozrasen covek bi go zaboleleo glava. Ako mislea na decata kje napravea programi koi kje gi rasteretea decata. Изменето од mamamd - 14.Февруари.2009 во 19:04 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
'"Izgleda i tebe ne te "tupele" kako sto treba sto vaka sega "tupis".
Navistina mi e zal sto imas vakvo razbiranje za verata i Gospod
navistina gi zalam takvite kako tebe.
Covekot bez vera vo GOspod ne moze da bide covek nikogas a ti posto ne veruvas mislam deka odgovorot e jasen " .......... momak!?,...pushti me ti mene i ,.takvite kako mene,..zali se samiot sebe si,..i takvite kako tebe,.. se nadevam ,..."gospod" ke vi pomogne! |
|
|
Crnorizec Hrabar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na momak ne mu pomaga Gospod samo na momce kako mene |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aj ljubezno ve molam malku izbrishete toa inbooxite pa razgovarajte na PP tuka pomagajte na ucenicite.
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da,...imash pravo,...ochigledno,..mu treba pomosh na ,..momcheno!,...
|
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе човек може да верува во господ, ама не може да ја научи својата наука како предмет на училиште
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za Milaaa ...
deteto ke znae dali saka nesto da pravi i zosto togas koga samoto ke pocne da gi svaka rabotite, jas uste od lani koga se donese zakonot za veronauka vo ucilistata, rekov deka veronauka vo sredno da, srednoskolcite sami ke si donesat odluka dali da odat ili ne , ovde izborot go pravi roditelot, no zal nema voopsto izbor, sakas nejkes, mora da ti odi deteto tamu . za Polzavce ... religijata e taa koja dava samo eden pogled na svetot , da ti go povtoram toa sto i Zlatnik go napisa, bozjata zapoved - jas sum edinstveniot Bog i drugi bogovi osven mene da nemas... |
|
Внеси реплика | страница <1 2728293031 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |