|
Кој е Груевски? |
Внеси реплика | страница <1 2627282930 100> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ццц ама строго и ригорозно Па Тито беше бравар а ги вртеше на мал прст сите од ЗАПАД И ИСТОК и направи народецот живееше ко бубрег во лој. Како ли инаки сите ние како деца со работничко потекло ќе се сончавме на Јадран, Черно море, Егејот син. Не е до оценките во училиште, до умешноста на владеењето е. |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па и не знам баш дали беше бравар. Нели е пренаивно да се мисли така?
Тито беше не само обичен претседател на мала држава, туку кројач на светската историја во тоа време. Бравар? Е! до отценките во училиште. Е! до менталниот склоп кој мора да биде надпросечен. И тоа не се стекнува со годините и не се учи. Или го имаш или го немаш Или те бидува од раѓање или не те бидува. Ако не можеш да научиш еден обичен испит од 500 страни и препишуваш за шестка, не можеш да умееш да владееш! |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Напротив, за да владееш за тоа треба да си предодреден од мали нозе за владеење. Ке го натепаш другарчето за да ти даде пола ужинка, ке му ја земеш тетратката да си препишеш, ке те пиши на проектот како да си работел и ако се пожалиш на учителката и таа те скара доаѓа мама и на учителката и кажува дека ако уште еднаш се позанесе да си знае дека ке си остане без работа. Аиии се позанесов малце, од минатото во реалноста. Сепак во времето на школувањето на премиерот немаше проекти и мајките стоеја во став мирно пред учителките |
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не!
за да бидеш добар владетел, не е најважно да знаеш добро да мечуваш, туку да донесуваш мудри одлуки А тоа не е можно ако немаш кликер а кликер немаш ако си бил слаб ученик |
|
|
|
kejt-d-grejt
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Битно е да се смешка и да прави наивни фаци - колку сум јас добар
|
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Уууу мајку вам божју (у стил на Тито) ме донесовте во позиција да го бранам премиерот а не ми е тоа намерата.
Само сакав да кажам дека тезата дека мора да владеат само одличните (а јас многу убаво знам како се прават одлични) не држи вода односно јас не се согласувам со таа теза. За мене е многу повалиден ’’шарениот успех’’ од 3 до 5. Никој, ама никој не може да заслужи 5 по сите предмети 9ама му се пишуваат за да може да помине одличен и за да може да си се запише каде сака). За другото, нема да дебатирам бидејки шармот, наивноста, мангуплакот се особини кој некој ги сака некој не ги сака. За мене важна е економската ’’ќефала’’. Уште ме држи она ’’најдобар министер’’ кое важеше за Никола Груевски. Ако излезе дека сум се прелажала ќе си кажам тука јавно и отворено, ко што си кажав за Хари Костов бидејки тој докажа дека добар банкар не мора да биде и добар премиер. Е сега Хари имаше доблест да си каже и да си замине. За Груевски има уште време, па тој е на пола мандат. |
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koj e Nikola Gruevski? Neli e premier na Republika Makedonija? |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Груевски беше министер кога се искрадоа парите за кои истиот тој денес на власт вели дека неговиот ментор Љубчо е најголем криминалец.Па касата беше кај Груевски?А ТМобиле а Окта а платежната картичка.Може да се вади со млад зелен?А Даравелски - кој му беше шеф?Лесно е да се трошат пари за лечење на фрустрации, тешко е да се сработи и за државата и за народот.
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И сега пак ме носите во ситуација да го бранам Па што има тој со Даравелски-тој му беше колега. Можам ли јас да ја носам стигмата на колегата кој малтретира деца, пишува единици само затоа што работиме во ист колектив.? Кој вели дека е идеален? Ако ние не разбереме дека во Македонија лугето одговараат пред своите партиски лидери а не пред премиерот и ако не сфаќаме дека кој и да дојде на власт ке го дрпаат на сите страни ништо не сфаќаме. Колку од нас знаат луѓе кои не заслужуваат шупелче во рака да држат, ама заради роднини на високи позиции држат раководни функции. Може ли премиерот да им мава чврги. Барем јас познавам најмалку 20тина луѓе кои заради свои девери, јатрви, вујни, вујковци, золви, шуревци се на позиции а не ги бива за сува слива. Ако не си го мениме менталитетот ниеден премиер не не оправа. Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 03:07 |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога на одговорниот на поедини места му се случуиваат афери, неквалитет на сработеното, криминал и слично во СВЕТОТ се дава оставка.Премиерот го постави Даравелски на одговорна функција директно под надзор и раководство на министерот за финансии.Тоа не е исто како чистачката на нужници да украла тоалетна хартија.
Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 03:08 |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од brza - 26.Јуни.2010 во 20:59 |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби и не е виновен - човекот во ништо не се разбира, па за ништо и не е виновен, Виновен е што е на несоодветно место во соодветно време.
Изменето од Анастеа - 28.Јуни.2010 во 03:09 |
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човек кој сака добро, ама секогаш има некој да го минира да не успее во своите намери. Читам, пречитувам и не ми се верува.
Некој што има 40 години и заврши на 44, треба да знае дека има уште 20 години до пензија. Зошто тие 20 години да не ги искористи во нешто што може да му донесе подобра плата, Зарем не знае премиерот дека токму во основното образование со последното покачување во образование дојде до некоја си урамниловка бидејки најмалку добија оние со високо образование, затоа што во некое време СОНК успеа да “се избори“ вишистите и среднистите да не се разликуваат многу од оние со високо, оти демек и тие биле нивно членство и дека носителите на дејноста имаат помали плати од ““стручните служби““ Инаку секоја чест, треба да се даде можност со ниска партиципација, со еден модифицирана наставна програма практичарите да добијат и “теоретска “ диплома и да си имаат образование кое им е потребно за напредок во службата. Смешно е пратеник, градоначалник, општински советник да е лице со средно образование (или со пониско) и да донесува “позитивни“закони за оние со високо образование. Јасно е дека немаат интерес.Нека се запишат, нека завршат па тогаш нека зборуваат дека за иста работа и работни задачи не е важно образованието и сите треба да земаат иста плата. Никогаш не е доцна да се студира |
|
marsovec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa nepismeni luge na premierot, neka se proveri,se postavuvaat vo upravni odbori i zemaat pari pove'e otkolku [to bi zemale koga bi zavrsile skolija?
Partiskata kniska e sepak poteska od diplomata.Proverete i vo javnite pretprijatija - i tamu e isto, nagraduvanje i mestenje spored kniskite i redniot broj vo kniskata.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2627282930 100> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |