|
ЕВРОВИЗИЈА |
Внеси реплика | страница <1 2627282930 70> |
Автор | ||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, mamma...na niv "struchnjacite" mislev.
I samo koga ke mi tekne, koga eden "struchnjak" reche; Deka i dava 12 poeni na pesnata shto DO SOLZI go dovela...a toa e "Zemjo moja" od Lambe.
E tolku me nerviraat tipovi koga GLUMAT toa chudo edno.
Nemam nishto protiv Lambe (dobar si e dechkoto i ubavo pee) megutoa ovaa pesna mene poveke mi licheshe na nekoja pesna spremna za nekoj POHOD a ne za "plachenje" ili srceparetelna???? Barem jas voopshto NE JA POCHUVSTVUVAV....osven toa shto go slushav textot deka e patiotski.
|
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
добро кажано. Кутри Ламбе кој ли го излажа дека му треба таква песна. Прво изгледаше како да речитира нешто, а после како некое уплашено детенце што во градинка за прв пат настапува пред публика, па ни глас му се слуша, ни на песна личи. А искрено да ви кажам од патриотски песни на Евросонг ми е преку глава! А и од глупирање на Евросонг ми е преку глава. Па ќе гледате годинава и ќе видите колку фолиранти има. Како да се натпреваруваат кој пoголем идиот ќе испадне!
За мене Евровизија е настан на кој ќе можам да чујам какви песни се слушаат низ земјите од Европа НА НИВНИ ЈАЗИК А НЕ НА АНГЛИСКИ! Но за жал се повеќе тоа личи на копирање на туѓите глупирања. Гледајте ги Турциве, најдобри се! http://youtube.com/watch?v=xV0aaiHJrNA&feature=related Изменето од tofu - 01.Март.2008 во 10:51 |
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа е Јова Радевска...Англичанка со Македонско потекло..
музичар....со десет годишно искуство....на годинашнава
наша евровизија...се појави со стајлинг...ала..Алиса во земјата
на чудата...и отпеа песничка...како за на Златно славејче....
мене лично........ не ми остави впечаток..........
|
||
Freya
Сениор Регистриран: 29.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ни мене не ми се допадна ни стајлинг ни песна ни како отпеа, ама кога ја слушнав тука www.yova.co.uk си го сменив мислењето. |
||
Во мене се борат две личности,идиот и гение, се плашам да не попушти попаметниот.
|
||
borec
Сениор Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha....znachi najdovme neshto vo shto NE SE sl*game so Blashka.
Megutoa sepak toa nema da znachi da ne se sakame veke, neli???
Toa samo ke znachi deka koga ke dojde red za muzika....ke si "slushame razlichna".
Vo vrska so Jova NEMAM namera da te ubeduvam vo nishto...toa si e tvoj stav i go pocituvam - megutoa mislam deka treba da se pojasnat nekoi raboti vo vrska so nejzinoto "poteklo". I jas prvin si mislev deka najverojatno e vo najmala raka nekoe 2 generacija od Makedonski iselenici...megutoa, bash vchera na Zvon (detskata emisija) beshe gostin...i reche deka NEJZINITE RODITELI seushte si ziveat vo Makedonija (mi se chini deka e od Bogdanci) taka da NEMOZE VO NIKOJ SLUCHAJ da bide Anglichanka od Makedonsko poteklo - tuku Makedonka koja IMA i Anglisko drzavjanstvo. Znachi, kolku shto JAS SUM AVSTRALEC ili Englez (zatoa shto ziveam vo Avstralija i imam Avstralski patni ispravi).
A kako taa se nashla tamu..ke ostavam na nekoj drug shto znae poveke, da doobjasni. Moja predpostavka e deka e otidena na studii.....pa ostanala da se nadograduva....zatoa shto eden takov talent (spored mene) teshko deka ke imala golem napredok vo Makedonija, osven kako shto i spomna; ke ja pratele na Zlatno Slavejche.
Изменето од borec - 02.Март.2008 во 09:31 |
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pesnata na malata Jova Radevska bese navistina neverojatna...a i devojceto bese bombona...taka e toa sekogas kaj nas Makedoncite...otposle se znaeme,najubavi sme,najpametni
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
[QUOTE=borec]
Aha....znachi najdovme neshto vo shto NE SE sl*game so Blashka.
Megutoa sepak toa nema da znachi da ne se sakame veke, neli???
Toa samo ke znachi deka koga ke dojde red za muzika....ke si "slushame razlichna".
Vo vrska so Jova NEMAM namera da te ubeduvam vo nishto...toa si e tvoj stav i go pocituvam - megutoa mislam deka treba da se pojasnat nekoi raboti vo vrska so nejzinoto "poteklo". I jas prvin si mislev deka najverojatno e vo najmala raka nekoe 2 generacija od Makedonski iselenici...megutoa, bash vchera na Zvon (detskata emisija) beshe gostin...i reche deka NEJZINITE RODITELI seushte si ziveat vo Makedonija (mi se chini deka e od Bogdanci) taka da NEMOZE VO NIKOJ SLUCHAJ da bide Anglichanka od Makedonsko poteklo - tuku Makedonka koja IMA i Anglisko drzavjanstvo. Znachi, kolku shto JAS SUM AVSTRALEC ili Englez (zatoa shto ziveam vo Avstralija i imam Avstralski patni ispravi).
A kako taa se nashla tamu..ke ostavam na nekoj drug shto znae poveke, da doobjasni. Moja predpostavka e deka e otidena na studii.....pa ostanala da se nadograduva....zatoa shto eden takov talent (spored mene) teshko deka ke imala golem napredok vo Makedonija, osven kako shto i spomna; ke ja pratele na Zlatno Slavejche.
И така значи конечно најдовме нешто во што не се согласуваме...
но тоа нее музиката...кога ќе дојде ред да слушаме музика ние пак
ќе слушаме иста...Македонско девојче...море сокол пие вода на
Вардарот...Крушево абер пристигна...Бисер балкански...
Разликата е Јова...но и тоа не значи дека сега нема да се сакаме...
напротив...сега уште повеќе заради тоа што...спротивностите
се привлекуваат повеќе..нели ..сега нема веќе водење на
дијалози кои се сведуваа само на климање на глава... ..сега се
отвора простор за дискусија...каде што нема да се убедуваме за
спротивните ставови...туку взаемно ќе ги почитуваме...
За Јова Радевска...кога напишав...Англичанка со Македонско
потекло...идејата не ми беше да го анализирам нејзиното потекло
туку дека за неа прв пат слушнавме сега...и мене ЛИЧНО тоа што
го видов и слушнав прв пат не ми се допадна...што не значи и дека мора така да остане...знам само дека десет години живее и работи
во Лондон и дека соработува со познати музички имиња...и има
издадено еден албум...и толку...
Оној момент кога ќе слушнеме и разбереме повеќе за неа...тогаш
ќе зборуваме за Македонката со Англиско државјанство...
Јас сум вечен оптимист...и САКАМ да верувам дека нејзиното
време допрва доаѓа...
|
||
jelen4e
Група Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 51 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto mislite za pesnata na Bojan 13 i Big mama.Mislam pesnata ne e losa samo da ja peese nekoj po normalen.
|
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A koj beshe toa??? Ova ne e shtos....stvarno ne se sekavam.
E sega, mozesh da zamislish koe e moeto mislenje...chim ne se sekavam voopshto.
|
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aaa...za toa peenjeto na; More sokol pie....pa Makedonsko devojche...pa Chemrej goro chemrej sestro (ovaa e tipichno Prilepska pesna-odnosno verzija)...i mnogu drugi shto sum OBOZAVAL da gi peam (i seushte sum REMEN) uz dobro drushtvo..so gitarche....vo Prilep....MERACI PUSTI... Nezaboravni migovi se toa Blashka...mada i vo Skopje si pravevme takvi gezminja...
Tuka imame zaednichki stav. (Kako go kazav ova, taka politichki nekako...ochigledno deka non-stop sum na TIE temi poveke)
A za on "klimanje glava" ne veruvam deka NEKOJ Prilepchanec e takov. Tie dodeka ne si go kazat svoeto mislenje...ne biva... I kako shto reche TOA E ONA "CHALLENGING" shto predizvikuva....shto te tera da razmisluvash i drugo neshto...podobro..poveke...
A za Jova...jas veruvam deka ke ja proshiri nejzinata popularnost i deka ke bide SOLIDEN Makedonski predstavnik na svetskata scena.....za koj i posakuvam mnogu sreka...taa pred se e seushte mnogu mlada i vremeto e pred nea.
Pozdrav
|
||
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ме чуди што Блашка има лошо мислење, т.е. нема никакво мислење за Јова, затоа што таа и не размислува. Како може безмозочно суштество да размислува и да створи мислење?
Песната на Бојан 13 е ТАПА! СРАМ ЖИВ! А сигурен сум дека на Блашка ќе и биде хит на годината! |
||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||
borec
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tofu...NE PRETERUVAJ...odma brishi gi tie uvredite tamu za Blashka.
Sekoj si ima pravo na svoe mislenje za se - a pak koga stanuva zbor za muzika ushte poveke ima sloboda na izbor. Muzikata e neshto lichno...personalno....i ne sekoj isto ja dozivuva. Znachi muzikata NE E ZA RAZMISLUVANJE, tuku za DOZIVUVANJE.
Изменето од borec - 03.Март.2008 во 11:11 |
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЛИГАВ ПОЛЖАВ...ЛАЗИ ПРЕКУ ЦВЕЌЕ...
П.С.ТОФУ...ОДИ УЧИ АРАПСКИ...АМА ИЗГЛЕДА НИ ЗА ТОА
НЕ ТЕ БИДУВА...
|
||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jova Radeska bese nesto pomegju Bjork i Tori Amos,... ama so unikaten shmek. Mnogu mi se dopadna, nastap so stil, odlicno peenje so emocija |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
Внеси реплика | страница <1 2627282930 70> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |