|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 2627282930 55> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... prvo i osnovno pravilo za nadminuvanje na bolkata e razgovorot... a za razgovor e neophodno da naucime da go soslushame sogovornikot.... koga ke naucime da slushame... ke ja osetime bolkata vo zborovite... sekoj covek smeta deka negovata bolka e najgolema...
... da bideme realni... neproboliva e bolkata na roditelot koj ke go izgubi rodenotot dete... posebno koga ke zgasne mlad zivot... koj zad sebe ne ostavil potomstvo... potoa e bolkata za izgubeniot mlad roditel....a duri potoa i za roditel vo postari godini... kako treto doaga bolka za izgubena ljubov... prijatel... i ... t.n. bolkata za izgubeni materijalni dobra za mene ne e bolka ... tuku momentalen nemir za nastanatata shteta koja moze da se nadoknadi... |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Onaa dlabokata bolka dodeka sam ne si ja odboleduvas... nisto drugo ne moze da ti pomogne!... |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se slozuvam so anastea,...mene bar ne mi pomaga
ako nekoj me islusha ,ne mi e dovolno.Pa duri i sovetot ne bi mi pomognal,...navistina treba sam da ja odboleduvash ha,...kolku e samo zborot na mesto...odboleduvash,..bravo,anastea |
|
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i jas se soglasuvam so site vas
|
|
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... sekoj neshtata gi dozivuva... i nadminuva razlicno... jas znam deka... koga umre tatko mi... razgovorot so prijatelka koja go doziveala istoto mi beshe ...olesnuvanje... mozebi zatoa shto zaedno oddboleduvavme ....ista bolest.... |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постојат болки и таги кои никогаш не можат да се надминат.... Можеме само да се залажуваме или да се преправаме дека сме ги надминале... но тие секогаш ќе останат некаде задскриени ... латентни... за да излезат како уште поголеми и при најмалата помисла... |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stavas pizami u torbica i trgnuvas vo avanturi od koi ne znaes vo civ krevet ke se razbudis
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bolkata i tagata moze samo da se potisnat nekade dlaboko vo nas i da se zamenat so radost i nasmevka,a povremeno koga toj del ke natezne od taga ke se isprazni preku placenje ili druga aktivnost.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se sloguvam so tebe...!!! zatoa ednas moe prasanje bese dali e mozno osoba preku 15 godini da nosi taga i zana vo sebe
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moze,....moze seka,...tagata moze da se nosi i poveke od 15 godini...
se nosi-cel zivot vo sebe.Nikogash nemozesh da se oslobodish od nea nikogash,kolku i da ja potisnesh dlaboko vo sebe,ednostavno ne se zaborava.... |
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да... Сека ... и јас мислам исто како Мамма, дека може и цел живот, а не 15 год.,.... Се разбира дека во одредени моменти можеме да заборавиме и да се препуштиме на некои други убави или пријатни чувства или мисли, но некогаш помислата може да не врати толку живо... дури и да не собори за момент..... Но секако, се зависи и од личноста... кој колку е чувствителен... |
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vremeto kje ja nadmine!
taga cuvstvuvame koga kje zagubime nesto sto mnogu ni znacelo.
i ne e zaludna.
ako mora da ima taga zatoa sto imalo srekja, togas ja prifakjam!
i tagata kako i srekjata se dlaboki cuvstva
i jas gi pocituvam
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....tagata kako i srekata mora da si najde zasolniste .....gnezdo vo nekoe srce,oci....dusa..!....najdobro e da se smesti kaj licnosta sto ja zasluzuva,no ova retko se slucuva,zatoa sto nekoi luge se operirani od nea,i taa cesto si naoga ubavo mesto kaj dlaboko emotivnite licnosti i taa tamu ,si tlee.....si tleee..si tleee!....ne se lekuva ,no moze da se nadmine....!ednas..... zasekogas!
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da sfatis deka eden den ke se vratis od tamu kaj sto si dosol i se ke prestane togas da te boli...
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Внеси реплика | страница <1 2627282930 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |