IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија го призна Косово
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија го призна Косово

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 46>
Автор
Порака
dudulovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Статус: Офлајн
Поени: 998
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dudulovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 19:53
Се виде дека и на ЕУ и не и е паметно баш да си игра со Русија. Затоа Извештајот на Европската комисија во врска со војната во Ј. Осетија беше прилично неутрален. Ја осудија Грузија за претерана употреба на сила, а Русија ја осудија за тоа што го нарушила интегритетот на Грузија. КаКО И ДА е, тоа е далеку од првите препораки и осуди од страна на најголемите американски полтрони во ЕУ (Литванија, Летонија, Естонија и Полска)
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
Кон врв
SuicideMessiah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Август.2008
Поени: 157
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај SuicideMessiah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 20:11
Originally posted by Ravnogorac..3 Ravnogorac..3 напиша:

Originally posted by Dardania Dardania напиша:

DA AMA SEGA   KE OSTANE SAMO Beograd ..nema vise Srbia..........

било и полошо, ова во споредба со прва светска војна е гола вода, па преку солунски фронт Јуриш према Београд , а сега што да ти кажам, и така на америка и се гледа крајот, да не претерувам ама за 48 саата Косово ќе биде чисто чисто чисто, никогаш почисто

Daj bozhe Brate...Makedonija e so vas...ostai ovie albanci i bugarofili vo drzhavava...se znae za kogo e vistinskiot Makedonec!

Kosovo je Srbija!
Кон врв
jonecpa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 26.Август.2007
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај jonecpa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 20:40
SuicideMessiah,
 nemoj da se zanesuvash deka ako nekoj ne e za Srbija deka e bugarofil, kako shto naveduvash. Sakam da Ve potsetam samo na nekolku raboti vo vrska so nash*te t.n. brrakja:

Koga se raspadna SFRJ (prichinite se jasni) vojskata seushte beshe vo Makedonija (ne JNA tuku onaa koja imashe trobojka) Makedonija proglasi nezavisnost a tie "brakjata" go sobraa oruzhjeto, tenkovite, cevkite za navodnuvanje, shtekerite.. i se odnesoa vo "bratskata" ni Srbija, iako 6% od celokupnata oprema vo taa armija beshe nasha. No seto toa ne e nishto ako se zeme vo predvid deka vo toa vreme a i sega imame ist neprijatel, a tie ne ostavija bez zrno barut, bea posilni i sega se. Ne pomina dolgo vreme i onie zaednichki neprijateli zapozhnaa da pukaat na nas. Nash*te "brakja" ni ja zatvaraa ranicata, a za potsetuvanje nekoi drugi ni ispratija tenkovi, helikopteri..  a mnogumina kako  Vas tie narodi do denes gi smetaat za nashi neprijateli.

Sleden moment e crkvata. Sega nesakam da ja objasnuvam istorijata i faktite no kje Vi objasnam samo edno. Eden moj prijatel "brat" me ubeduva deka jas voopshto i ne sum hristijanin zatoa shto MPC nepostoi.

Postojat ushte mnogi raboti za koi mozheme da diskutirame, no mojot predlog e da pochneme vekje da se grizhime za sebe.
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 21:47
Originally posted by SuicideMessiah SuicideMessiah напиша:

Originally posted by Dardania Dardania напиша:

DA AMA SEGA   KE OSTANE SAMO Beograd ..nema vise Srbia..........

било и полошо, ова во споредба со прва светска војна е гола вода, па преку солунски фронт Јуриш према Београд , а сега што да ти кажам, и така на америка и се гледа крајот, да не претерувам ама за 48 саата Косово ќе биде чисто чисто чисто, никогаш почисто

Daj bozhe Brate...Makedonija e so vas...ostai ovie albanci i bugarofili vo drzhavava...se znae za kogo e vistinskiot Makedonec!

Kosovo je Srbija!
mislis srbite od makedonija...inaku visinskite makedonci nikogas ne bi se mesale u vakvo nesto...Makedonija e so EU i SAD a ne so drzavi kako srbija za koja se znae kako ja sakase i ja saka nasata drzava...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 21:51
Originally posted by Vardar1947 Vardar1947 напиша:

Ako ni dade amerika. Prvo treba niv da gi prasame dali smeeme.
tebe moze da te sfatam zatoa sto nezavisnosta na kosovo go ostavi bez trener tvojot omilen klub...no ,nema mesto za panika...vardar e silna ekipa i ke najde nekoj trener koj  e podobar od srbinot...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Vlad Tepesh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Април.2008
Локација: Romania
Поени: 540
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vlad Tepesh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 21:52
~,,~Abé bratska Srbija ostavete ja sega ,tolku li ne svacate deka stavot prema nea ne e ni primetliv vo odnos na toa shto ja cheka Makedonija*kakvi posledici bre eeejjj ce trpi zemjata za voda kako Ku_vo vo 2001 od istite tie kosovari so koi se lizheme denes~Eve deneska ushte prviot den go zaboravija arnautite Makedonskiot doblest i ne istaknaja drzhavni znaminja za nacionalniot praznik vo Tetovo a vie mislite deka ce ne pochituvale hahahahah~,,~

Изменето од Vlad Tepesh - 11.Октомври.2008 во 21:56
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
Кон врв
nelson Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Регистриран: 11.Октомври.2008
Поени: 6313
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:06
bAS si naiven
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:14
so siptarite drzava ne se pravi, ne znam koga veke ke sfatite.tie mislat samo edno GOLEMA ALBANIJA. Tetovo i Gostivar se betar od Pristina. I tamu ne plakaa struja , voda i dr. komunaliji vo vremeto na SFRJ. Drugite plakaa. I ovde e taka sega. Nie gi izdrzavame, glupi niedni
Кон врв
BUGS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2008
Локација: India
Поени: 268
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:36
Originally posted by nelson nelson напиша:

so siptarite drzava ne se pravi, ne znam koga veke ke sfatite.tie mislat samo edno GOLEMA ALBANIJA. Tetovo i Gostivar se betar od Pristina. I tamu ne plakaa struja , voda i dr. komunaliji vo vremeto na SFRJ. Drugite plakaa. I ovde e taka sega. Nie gi izdrzavame, glupi niedni

Pa nema sto da pravish drzava taa veke postoi sakal ti ili ne.A za da ima mire mora da se prilagodish na zivot so niv.A sto ima vrska strujata i vodata i od kade si ti siguren deka ne se plaka,a za izdrzuvanjeto si vo totalna zabluda.Sekoja godina samo od gurbetciite imash ogromen priliv na devizi gospodine,taka da oni tebe te izdrzuvaat a,ne ti niv.
Кон врв
rhino Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 28.Септември.2008
Поени: 13
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај rhino Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:37

Originally posted by nema sto nema sto напиша:

Originally posted by Vardar1947 Vardar1947 напиша:

Ne me interesira mene Srbija...nego nemoze se da dobiete vie sto sakate! sepak go imame i nie istiot problem so vas kako i srbite...Da ne bese Amerika nemase nikogas da go priznaeme ali so da pravime amerikanski SLUGI!

kakov problem imate so nas be glupco...sto ne brojis do deset pred da gi pisuvas tie komentari...tuka imame drug problem...a toj problem poteknuva od vremeto koga vie gi smetavte za braka srbite...zamisli ti ,za niv i ambasadata na SAD ja zapalivte u 1998... 

оф море, требаше 200 закони да се сменат за да можеш факултет да завршиш, неписмен еден

@равногорац

Ееее па тоа е проблемот во МК. Токму тоа што требаше 200 закони да се сменат не само да заврши туку и да се запише!!! Чудно е тоа се додека таквите луѓе за кои се смени законот добиваат стипендии за многу попрестижни универзитети низ светот. Ти бе суртук ниеден не знам како дишиш...заради луѓе ко тебе ништо не функционира. И да се дојде до здраво решение за било каков проблем, фактот што на луѓе ко тебе им чука пулсот нема да успее.

Изменето од moira - 12.Октомври.2008 во 00:58
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:43
za da ima mire treba da se prilagodis - bravo be.znaci sip da stanam. a za strujata znam oti sum postara i oti imav rodnini tamu.sega se site raseleni.si zaminaja od "dobrite siptari"
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:46
Ne koj rece albanka da stanesh, a rodninive tetke te izlazale ili pak i oni ne plakaat nishto.Kako i dae nikoj ne si zaminuva naprotiv ostanuvaat i rabotat zaedno so Albancite ,a sekako imaat i odlicen profit sigurno od poodamna ne si se rasprasala pa zatoa eve ti prilika jas ke ti kazam.I ogradise od takvi ispadoci i shirenje na omraza,kako postara treba da ne naucish da gradime zaednicki zivot,neli?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BUGS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:48
A da se vratam na temava shto e do Kosovo toa so nas ili bez veke postoi kako drzava,dajte nie nashiot oxhak da go sredime da ni cadi pravo,a ne da se zanimavame so Kosovo.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
НАИВЕН НА МАЈКА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nelson Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2008 во 22:52
pa ti nesi normalen, zimi se. kako ziveat i rabotat koga se iselija site.a tie plakaa ako bas sakas da znaes.a za da ne se siri omraza malku e kasno.trebase da mislite pred da siluvate, plackate, palite, maltretirate ...
i mojot izvod na rodeni e dvojazicen srpski i albanski uste pred 30 i kusur godini vo vremeto na tito i srbite sto ne gi sakate,se imavte i pak ne bevte zadovolni.ocigledno e deka ve interesira samo golemo kosovo ili albanija mozda
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.