|
Nikon D3 i Nikon D300 - oficijalno |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 30> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa, drug e pazarot i drugi se cenite. Veruvam deka D3 najdobro se prodava vo Amerika. Ogromen pazar e toa, ima mnogu lugje koi ke dadat $5000 dolari za da imaat neshto takvo... i toa ja pravi razlikata vo cenata. Sto da ti kazham, vakov interes za nekoja kamera nemalo nikogash do sega. Prodavachot mene mi reche deka nema advokat od centarot na gradot sto ne ja narachal. Ne oti im treba, ama merakot e golem...
Iskreno, kolku i da e dobra, ne vredi 2,5 pati poveke od D300.
Inaku so ISO ne odam nikogash poveke otkolku sto moram. Dobroto e sto nema potreba da mislam dali voopshto da odam visoko kolku sto moram.Ako treba i do 6400ASA bez da razmisluvam dva pati. Vsushnost, iako do sega ne sum go koristel poaktivno, Auto ISO setingot mi e staven na taa vrednost. Toa znachi deka dozvoluvam kamerata samata slobodno da bira do taa vrednost bez da me konsultira dali da go napravi toa ili ne.
Onoa sto ja pravi ovaa kamera da se oddeluva od ostanatite e toa sto i na tie najvisoki ISO vrednosti mnogu dobro go zadrzhuva integritetot na slikata. Ne samo sto ima najnizok shum, tuku i koga go ima slikata ne se "raspagja". Zatoa smetam deka ovoj model ke ostane podolgo vreme aktuelen na pazarot i lugjeto sto ja kupile nema da ja prodavaat taka brzo kako sto pravele so ostanatite kameri. Kaj nea balansot megju megapikselite, shumot i site ostanati hardversko/softverski raboti e izbalansirat vo "sweet spot" na tehnologijava i fotografskite potrebi. Изменето од Zoran K - 17.Јануари.2008 во 03:10 |
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве ги негативностите на D300 (Брејс Јорселвс):
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Conclusion - Cons
И ТОЛКУ!!! Изменето од mdeni - 12.Март.2008 во 23:23 |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa, ne znam dali za sega nekoj ponudil podobar paket od tehnichki performansi za pomala cena. Mislam i pomalu Cons za pomala cena isto taka...
|
|
loser
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne veruvajte se sto ke procitate na Dpreview. Da ti kazam jas uste tri mani ?
1. nema ISO 100 2. za da postignes 8fps ti treba grip 3.Ako slikas so 14bit fps paga na 2,5 fps............... I ne me svakajte pogresno. Aparatot e top, ama ne zemajte se sto ke procitate na nekoj sajt zdravo za gotovo. Nema sovrsen aparat. Ima samo najdobar vo momentot Изменето од loser - 12.Март.2008 во 23:52 |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se slozhuvam so Nema sovrsen aparat. Ima samo najdobar vo momentot. Apsolutno tochno.
Inaku, pod broevite... 1. Ne mu treba ISO100, a ne deka go nema, go ima samo ne mu e "native". 2. Toa znachi deka MOZHE da odi 8fps dokolku bide soodvetno kompletiran. 3. Do sega nemam prochitano nikade deka 14bit fotografiranje so ovaa kamera e podobro od 12bit (neka me popravi nekoj koj znae podrugo). Najdobroto sto go imam prochitano beshe "mora da ima nekoja razlika, ama nemozham da ja dokazham." Ne e deka ja branam kamerava, no ja imam i fotografiram redovno so nea. |
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve uste edna mana:
-No mirror lock-up No sepak moram da go pofalam poradi ova: AF 'fine tuning' adjustment can be set for body and per lens Zoran sto vikas za AF fine tuning, kolku e navistina korisno i dali e uspesno? Изменето од mickeymkd - 13.Март.2008 во 00:43 |
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima miror lock-up i se vika Miror up Mode. Objasnet e na strana 93 od manualot.
A za "fine tuning" na fokusot, ne veruvav vo vakvi raboti dodeka ne gi isprobav samiot. Do sega so sekoe kupuvanje objektiv odev vo servis za fino podesuvanje. Sega toa go pravam samiot. Sistemot e mnogu ednostaven i mnogu efikasen. Koga ke gi testirate objektivite ke vidite deka retko koj e navistina idealno podesen so teloto. Posle "fine tuning' slikite stanuvaat ostri kako sto treba. Odednash kako da ne postoi "mek" objektiv. |
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Togas zosto napisale na dpreview.com deka nema? Cudna rabota. |
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne e prv pat tamu da se pojavat greshki vo opisite na kamerite.
|
|
Sanja84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=uBzkob5QFU0
povtorno istiov ludak Изменето од Sanja84 - 26.Март.2008 во 15:53 |
|
|
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E pa, vaka...
1. Detevo treba nekoj da go odnese pravo vo ludnica. 2. Site drugi, po eden vakov ultimativen test, treba vednash da pojdat do prodavnica i da si kupat po eden D3. 3. Nikon treba da prestane da proizveduva tolku kvalitetni kameri bidejki, kako sto stojat rabotive spored testov, site onie sto kupile D3 ke se penzioniraat so nego... |
|
Zoran K
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... i ke im go dadat na vnucite.
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovoj stvarno e bolen vo glavata!!!! treba da mu se aknet mikrobranot od glava !!!!!! ( izvinite na mojata agresivnost)
|
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 30> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |