IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што прави опозицијата?!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што прави опозицијата?!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 41>
Автор
Порака
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2013 во 13:03
Originally posted by Zeksi71 Zeksi71 напиша:

него дај и ти приклучи се, стварно ми треба помош, дај кажи 2-3 добри работи што бц-от ги има направено за МК, ај не мора 2-3 ( знам дека претерувам ), барем една кажи.
-dosta be vekje ...se edno te isto prashuvash!!...bc-ot pa....bc-ot!ух
...prava safra si stanal !

-izgleda i navistina ti treba pomosh , ama ne za toa shto ti mislish.голема насмевка
...ama eve , mortus-e...ja ke ti kazam ,...koga nikoj drug ne te...намигнување
...epa  edino dobro shto toj go ima napraveno e....(za vmroovcite  mislam )...shto voopshto i  se rodil
...i porasnal toj  tvoi(vechen) bauk.

...zatoa shto ne znam  so koj i so shto  drugo ke se vadea ovie tvoive nesposobni ,..kolosalni ( tvoj zbor...m.z.) apashi na drzavni pari ,...pari koishto  narodot od  usta gi dvoi,
...samo za ovie da mozat  ,...preku pravenje na gluposti sekakvi, samo ne toa shto navistina e potrebno....da si gi polnat i prepolnat  djebovite .

...samo ,...ti be toa teshko da go sfatish i  na lice mesto da si , a ne,...chak tamu...kaj shto si .ма ајде
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јануари.2013 во 19:57
Брза не лупај безвезе колку само да напишеш нешто, ги прашувам симпатизерите на сдсм веќе подолго време, да ме потсетат што бц-от направил за државата, за народот.

Ама само една работа што ја завршил добро.

И ќе престанам да прашувам.

Само се исчудувам зошто нема никаков одговор на толку едноставно прашање.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 01:41

Брза не лупај безвезе колку само да напишеш нешто, ги прашувам симпатизерите на сдсм веќе подолго време, да ме потсетат што бц-от направил за државата, за народот.

а што прави разлика и да не направил буквално ништо и да бил најголемиот олош што го видело лицето на планетава? што има врска тоа, со сето она што се прави денес со неговото име како изговор, дури и таму каде што нема простор за тоа? ...ти, очигледно на тоа прашање одбиваш да си одговориш...

или уште подобро, која ќе беше твојата животна занимација, доколку Бранко се тргнеше од политикава? толку ли ти е побитен он, отколку тоа што реално се случува во земјава?

Изменето од zabegan - 27.Јануари.2013 во 01:44
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 07:03
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

а што прави разлика и да не направил буквално ништо и да бил најголемиот олош што го видело лицето на планетава? што има врска тоа, со сето она што се прави денес со неговото име како изговор, дури и таму каде што нема простор за тоа? ...ти, очигледно на тоа прашање одбиваш да си одговориш...

или уште подобро, која ќе беше твојата животна занимација, доколку Бранко се тргнеше од политикава? толку ли ти е побитен он, отколку тоа што реално се случува во земјава?

како бе што прави разлика??? и те како има разлика. 
ни се наметнува човек да ја води државата кој што нема цигла на цигла поставено во МК, напротив се она што народот го градеше од 45-та наваму тој и неговата банда го разруши и разграба за десетина години.
и ти уште прашуваш каква разлика има!!!

и не го врзувај бц-от со мене жити се, имам многу побитни работи во животот со кој се занимавам, а и одамна бц-от, па ни грујо или било кој друг од мк немаат скоро никакво влијание врз квалитетот на мојот и животот на моето семејство.
Но имам луѓе во МК, кои ми се драги, кои и те како се засегнати од тоа кој и како ги води, а нивниот подобар живот во иднина никако не може да се врзе со бц-от и неговата банда.

Можам да замислам и Шака Зулу да дојде да ја води државата, гарантирам дека би бил поуспешен од бц-от.
Додуше воопшто не е тешко да се биде поуспешен од бц-от, тоа е најлесно.

Затоа и Грујо многу успешно и лесно победува на избори години наназад, затоа и го форсира бц-от толку по медиуми.
Многу е лесно народот кога прави споредба помеѓу бц-от и некој друг да направи избор. 

За месец и половина народот уште еднаш ќе му даде двојка на бц-от, а тоа мене не ми се допаѓа. 
Сакам да има опозиција бе, ти го разбираш ли тоа, опозиција со проекти, идеи, опозиција која секоја грешка на власта ќе ја казнува и ќе биде способна во секое време на улица да извади 100 илјади луѓе. На власта гаќите да им се тресат од опозицијата.

Ете затоа бц-от и неговите другарчиња треба да си одат од политика, и да одговараат за сите злодела и криминали кои до сега ги имаат направено на нашиот народ и државата.

Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 13:49

Но имам луѓе во МК, кои ми се драги, кои и те како се засегнати од тоа кој и како ги води, а нивниот подобар живот во иднина никако не може да се врзе со бц-от и неговата банда.

Гарантирам дека се поврзани со сегашнава власт, и заради тоа се засегнати ако настане промена на власта. А очигледно е дека и твоето нападно навивање за грујо е тесно поврзано со интересите во МК.

The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 18:14

Zeksi НАПИША...намигнување

....ни се наметнува човек да ја води државата кој што нема цигла на цигла поставено во МК....

и не го врзувај бц-от со мене жити се,(ние најмалку го споменуваме,Ти го спомнуваш на секој ВТОР ЗБОР) имам многу побитни работи во животот со кој се занимавам, а и одамна бц-от, па ни грујо или било кој друг од мк немаат скоро никакво влијание врз квалитетот на мојот и животот на моето семејство.

...епа,што да кажам.Се си кажа и тоа убаво.Јас а и еден друг тука напиша дека ти се заебаваш со нас,а некои други и не го признаваат тоа..демек се водела конструктивна дискусија.Ти сакаш да не шупчич како некој од овде кои се на власт...макар и локална или маалска.Тебе од ПМ ти е лесно да кажаш и лошо и добро и остана жив,исто како јас од овде за твојот претседател таму, очи ќе ми види...!!

..туку да се вратам на темата.ВМРО ДПМНЕ и те како е загрижен и посебно внимание обрнува на БЦ иако јавно тоа го негира и не го признаваа.Да беа чисти ко суза немаше да имаат проблем од некој си исцедок на комунизмот и на МК транзицијата,туку во недостаток на некој си Месија кај народот,а исто така и големите пропусти во текот на владеењето на оваа гарнитура ,рејтингот на владеачката гарнитура се сведува на еквивалент на опозициската СДСМ.Отука и стравот и петлечењето на секој збор кога се споменува БЦ.За жал ,најглупо нешто е што причина за се се наоѓа кај овој бившиот.И да е,а е виновен,зарем довека ќе го споменуваме како пречка за старт на нов развој било во која област.

ВМРО ДПМНЕ не беше неинформиран за состојбата која ќе го снајде кога ќе дојде на влас т.е. онаа која ја остави СДСМ,па одтука најглупо е да веруваме дека тешката состојба се должи на БЦ.Јас не ги влечев за јазик да ветуваат нешто што не е остварливо,а ветуваа само да се докопаат,и сега БЦ бил виновен.

Срамота и греота за еден народ како македонскиот.  

..на крај краева,јас израснав во еднопартиски систем,и најмалку не ми сметаше,така да ни ВМРО да е вечна на врвот, ни СДСМ да се саморастури,и да се сами во изборната кампања и во власта потоа ..не ми смета.Сеедно ми е.

Кон тоа и се води ...политиката.

...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 19:26
Originally posted by NRGMKD NRGMKD напиша:

Гарантирам дека се поврзани со сегашнава власт, и заради тоа се засегнати ако настане промена на власта. А очигледно е дека и твоето нападно навивање за грујо е тесно поврзано со интересите во МК.

многу често гарантираш за човек кој не го познаваш, за кој не знаеш ништо. А тоа е одлика на несериозност, односно на маалски муабети.

татко ми е пензионер, мајка ми од нова година исто така, сестра ми работи приватно

и воопшто не сум нападен во било какво навиввање.

напиши една позитивна работа за бц-от и ќе почнам да навивам за него!! договоренонамигнувањенамигнувањенамигнување

Изменето од Zeksi71 - 27.Јануари.2013 во 19:27
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 19:34
Доказ дека си кратковид, и покрај сите мои пишувања дека воопшто не го обожавам твојот таен идол бц-от. 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 20:08
зекси, џабе се објаснуваш... ти си тој што го спомнува бц-от во секоја реченица по два пати, а не ние... дури во самиов твој одговор, го имаш спомнато бц дури седум пати откако кажа дека немаш намера да се занимаваш со него...

ние, за разлика од тебе, сме обични граѓани, кои политичките промени во земјава, кои некогаш се многу полоши од она што ти го спомнуваш, ги осеќаме директно на свој грб, за разлика од тебе, и за истите тие промени можеме да ги критикуваме само оние што ги донесуваат, што е сосема логично... и тоа веќе шест години го правиме истото
... но ти, од друга страна, одбираш да го игнорираш сето тоа и се преокупираш со политичар што одамна ги напушти владејачките структури и му помина времето, и да поддржуваш секаква луда одлука што ќе ја донесе владејачката партија

меѓудругото, сите одамна ти потенциравме дека не го сметаме Бранко, за ништо помал кретенизам од оној на Груевски, и дека баш со Груевски очекувавме да завладеее разум и развој во земјава, додека ги добивме истите гомнарии што ги имаше во времето на Бранко, дури со поголеми размери, и со поголема доза на лечење комплекси и малоумие

и ова е последен пат со тебе да пробам да се разберам цивилизирано, без распалување на оваа тема... и онака веќе одамна ми беше ск*рчено од подфорумов и особено вакви теми, баш поради фаци како тебе...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 21:54
Опозицијата ми ги расипа плановите и ме остави без гага ручеккубење коса
Бев поканета на ручек во тој правец, ама врти сучи низ куќа заборавив дека се таму. Тргнав и си се вратив, не се минувашеизненадување

Отпорашите го преплавија Капиштец

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 22:00
^^^
знам дека не ти е озбилен коментарот, ама и јас тука можам да си ја изразам истрата фрустрација со ВМРО, кога го затворија целиот центар за да го прослават 20-годишното постоење на својата партија, што не е ни државен празник, ниту пак воопшто е празник, или постигнување, кое го слави државата...
овие барем протестираат, и тоа најавено, без инциденти...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Јануари.2013 во 23:26

зекси, џабе се објаснуваш... ти си тој што го спомнува бц-от во секоја реченица по два пати, а не ние... дури во самиов твој одговор, го имаш спомнато бц дури седум пати откако кажа дека немаш намера да се занимаваш со него...

ние, за разлика од тебе, сме обични граѓани, кои политичките промени во земјава, кои некогаш се многу полоши од она што ти го спомнуваш, ги осеќаме директно на свој грб, за разлика од тебе, и за истите тие промени можеме да ги критикуваме само оние што ги донесуваат, што е сосема логично... и тоа веќе шест години го правиме истото
... но ти, од друга страна, одбираш да го игнорираш сето тоа и се преокупираш со политичар што одамна ги напушти владејачките структури и му помина времето, и да поддржуваш секаква луда одлука што ќе ја донесе владејачката партија

меѓудругото, сите одамна ти потенциравме дека не го сметаме Бранко, за ништо помал кретенизам од оној на Груевски, и дека баш со Груевски очекувавме да завладеее разум и развој во земјава, додека ги добивме истите гомнарии што ги имаше во времето на Бранко, дури со поголеми размери, и со поголема доза на лечење комплекси и малоумие

и ова е последен пат со тебе да пробам да се разберам цивилизирано, без распалување на оваа тема... и онака веќе одамна ми беше ск*рчено од подфорумов и особено вакви теми, баш поради фаци како тебе...

ти да не си статистичар некој па ми мериш колку пати сум спомнал некого или не, бог да чува!!!

а и не си во право кога кажуваш дека подржувам секаква луда одлука на власта, зашто би гласал против сегашната позиција поради сериозни пропусти во изминатите 6 год.

кога го споредуваш бц-от со грујо, не би било лошо и да споредиш, а не само да лупнеш и да ги изедначуваш, што најблаго речено во ваков случај е несериозно за било каква споредба меѓу двете личности.

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2013 во 00:27

.ух..a shto k*r be mene sega  , a i tie  tvoi simpatizeri...gi boli shto ti napravil toj tvoj bc , be?!
...sto pati vekje li ke ti kazuvaat deka sega toj nema nikakva vrska ni so klvalitetot na  zivotot na narodot niti so shto i da e drugo od negov interes vo drzavava!

...a i miliion pati vekje ti kazaa deka ako toj bil takov kako shto vikaat  ,...neka go fatat za gusha i neka go osudat ,...makar i na  smrt,..

...ednash vekje kazav ,..neka go napravat toa i eve jas ke mu bidam ...egzekutorot, ...bez oko da mi trepne,

...kako i na sekoj od ovie tvoive simpatii...

...tuuu..dosada edna...belosvetska!!Click for a larger view
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јануари.2013 во 01:55

ти да не си статистичар некој па ми мериш колку пати сум спомнал некого или не, бог да чува!!!

а и не си во право кога кажуваш дека подржувам секаква луда одлука на власта, зашто би гласал против сегашната позиција поради сериозни пропусти во изминатите 6 год.

кога го споредуваш бц-от со грујо, не би било лошо и да споредиш, а не само да лупнеш и да ги изедначуваш, што најблаго речено во ваков случај е несериозно за било каква споредба меѓу двете личности.

е не, ти ќе ми кажеш дали да ги изедначувам Бранко и Грујо, со своите илјадници километри оддалеченост и со своето никакво искуство во политиката на Груевски, и роднините, кои очигледно обавезно ги прашуваш за политичката и економската ситуација во земјава детално да ти ја објаснат!!! јас живеам дупло од грешките на Бранко и Грујо, за разлика од тебе... имам многу повеќе опции за споредби, зошто денес живеам во гомната што ги оставаат позади себе...
и не сум статистичар, ама очигледно ти е потребен статистичар за понекогаш да се осетиш што збориш... неверојатно глупаво и иронично е да спомнуваш дека не те интересирал Бранко, во истиот пост кој целосно ти е посветен на него, и тоа во оддбрана дека не си зборел за него
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2425262728 41>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.