|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 2425262728 58> |
Автор | |
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а се мислев сега што да слушам... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една стара плоча од групата Прилепски Еснафи,за која ги немам омотите ,Ако некој ги пронајде ќе го частам што сака....
Prilepski Esnafi - Blazesti maloj mome_18,04.1974.mp3 Prilepski Esnafi - Da ti pukni mila majko najmiloto_18,04.1974.mp3 Prilepski Esnafi - Kade se culo videlo_18,04.1974.mp3 Prilepski Esnafi - More sto ti tekna, sto pobegla_18,04.1974.mp3 http://rapidshare.com/files/348920574/Prilepsk_Esnafi-Upload_by_mariovec.rar |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една од преубавите новокомпонирани песни што ја опишуваат нашата историја:
Песна посветена на убиството на српскиот крал Александар Караџорџевич од страна на Владо Црноземски на 9 октомври 1934 во Марсеј, во време кога Вардарскиот дел на Македонија бил под Српска окупација.
СЛУШАЈ БРЕ КРАЛУ Ај големо чхудо, чхудо бре станало Ај што ми кинисал по море широко Таму во кафана тројца македонци Ајде малерозна коцка ми падна Тогаш ми Владо букет в раце зеде, Слушај бре кралу, кралу Александар: |
|
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекрасен избор на македонски песни,поздрав на сите што не посетија
а сега еден мал парадокс,веројатно нешто што ниту се чуло,ниту се видело.Пред 40-на години,легендата на нашата македонска народна музика Виолета Томовска,ја снимила оваа плоча,Веројатно само таа знае зашто и по кој повод.Послушајте ја плочава .па би било интересно да чуеме некој коментар на оваа тема a1 Violeta Tomovska - Gutljaj po gutljaj ljubavi (Stalia, stalia).mp3 a2 Violeta Tomovska - Ke dojdam pak (Siga, siga).mp3 b1 Violeta Tomovska - Razbi case, razbi tugu (Spase potiria).mp3 b2 Violeta Tomovska - Pogledni me, nasmevni se (Ipomoni).mp3 http://rapidshare.com/files/349837250/Violeta_Tomovska_-Pee_grcki_pesni__RTB_EP_16221__05.06.1969-Upload_by_mariovec.rar Поздрав Изменето од mariovec - 13.Февруари.2010 во 01:32 |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овој пејач од постарата генерација,своевремено пеел на опатискиот фестивал на забавна музика во поранешна Југославија,но отпеал и неколку убави македонски народни песни и ги снимил за спомен
Zoran Georgiev - Dafino vino crveno.mp3 Zoran Georgiev - Ergen odev.mp3 Zoran Georgiev - Marie, dilber bela Marie.mp3 Zoran Georgiev - Ne se beli Mare mori.mp3 Zoran Georgiev - Neli ti rekov mome Donke.mp3 Zoran Georgiev - Oj devojce, belo i crveno.mp3 Zoran Georgiev - Pileto mi pee.mp3 Zoran Georgiev - Si zaljubiv edno mome.mp3 Zoran Georgiev - Snosti dojdov, ej mori Mare.mp3 Zoran Georgiev - Vino pijam, em rakija.mp3 Zoran Georgiev - Zajdi, zajdi jasno sonce.mp3 http://rapidshare.com/files/351100319/Zoran_Georgiev-Upload_by_mariovec.rar Изменето од mariovec - 15.Февруари.2010 во 23:27 |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KUD Orizari
KUD Orizari - Bogata Slava.mp3 KUD Orizari - Bolen mi lezi.mp3 KUD Orizari - Cavti ruzo.mp3 KUD Orizari - Dance.mp3 KUD Orizari - Dva goluba.mp3 KUD Orizari - Ej bre Dane.mp3 KUD Orizari - Izgreja zvezda Denica.mp3 KUD Orizari - Izvikna moma od pole.mp3 KUD Orizari - Ljubele se dvajca.mp3 KUD Orizari - Mori Nedo.mp3 KUD Orizari - Nazad nazad.mp3 KUD Orizari - Pitala me stara majka.mp3 KUD Orizari - Po sokak mines.mp3 KUD Orizari - Snosti si mamo otidov.mp3 KUD Orizari - Stojna devojka.mp3 KUD Orizari - Sveti Ilija.mp3 KUD Orizari - Sveti Spase.mp3 KUD Orizari - Ti li si se nasla babo.mp3 http://rapidshare.com/files/352600356/KUD_Orizari-Upload_by_mariovec.rar Изменето од mariovec - 19.Февруари.2010 во 01:06 |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eве една убава плоча од ансамблот Билјана од Охрид
Ajde Sto Pijana Setas Fime - Ansambl Biljana.mp3 Ansambl Biljana - Slusam Kaj Sumat Sumite .mp3 Biljana - Jas sum moma Ohrigjanka.mp3 Ferman Dojde Od Stambola - Ansambl Biljana.mp3 Ja Izlezi Stara Majko Na Pendzereto - Ansambl Biljana.mp3 Jas Metodi Patce Od Ohrida - Ansambl Biljana.mp3 Na Struga Ducan Da Imam - Ansambl Biljana.mp3 Od Bitola Do Vevcani Se Sardisano - Ansambl Biljana.mp3 Od vrv na Pirin Planina - Biljana.mp3 Ozdola Idat Eden Mlad Vojvoda - Ansambl Biljana.mp3 http://rapidshare.com/files/353057814/Ansambl_Biljana-Ohrid-Upload_by_mariovec.rar |
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мариовец посебно ми правеш кејф ко ќе ставиш некоја постара чалгиска староградска плоча
секоја чест!!!
|
|
|
|
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=LMtXBOaJ73M
Zoran Dzorlev - Ibro Labunski: Snosti minav kraj rajskata gradina |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2425262728 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |