![]() |
|
Изградба на црква на плоштад Македонија? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 114> |
Автор | ||
Fotina ![]() Нов член ![]() Регистриран: 28.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Веке не ми е гајле што вие мислите...дали сме биле од партија или не...И тоа неможам да ви го објаснам, ниту пак сакам.
Целта ми е да си ја одбранам ВЕРАТА И ЦРКВАТА на начин како што се прави низ вековите. Прочитај нешто за таа одбрана почнувајќи од првиот век после Христа и после кажи. И ДА... се регистрирав вчера за да покажам дека има некој што се грижи за тоа...а не ми е гајле за ниедна партија....а уште помалце ми е гајле дека ти мислиш дека јас сум пратена од некоја партија... |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
a koj toa ti e napadna verata i crkvata pa da mora da e " branis " na takov nacin na koj e " branevte " vcera ? .......... so najmuvanje na lica koi kje mavaat vo vase ime a vasite race kje ostanat cisti ...........zosto mi e tesko da poveruvam vo se ona sto go naveduvas kako opravduvanje ?......... osobeno delot vo koj pisuvas deka ne si pratena od nekoja partija ? Изменето од miroslav_g8 - 29.Март.2009 во 19:17 |
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
No, mozete li da gi objasnite vasite pricini za protestot?
Zasto navivate za izgradba na crkva? Kako nova crkva na sred plostad vo Skopje ja brani verata? Dali voopsto go zemate predvid mislenjeto eve na studentite arhitekti, dali vi e vazno nivnoto mislenje? Ili sekularnosta na nasata zemja, dali go zemate toj fakt predvid, deka crkvata i drzavata se oddeleni spored ustavot? Kako neizgradbata na crkva ja napagja verata? Изменето од Kali - 29.Март.2009 во 19:20 |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
готово веќе не коментирам на оваа тема, залудно е кога си имаш работа со примитивен народ, од сите страни
а имам едно прашање, зошто ако толку бевте сите мирољубиви, го блокиравте планот за протестот, односно го зафативте нашето место порано од нас, зошто на таков начин уште на почетокот не избркавте? зошто вашиот контрапротест не можеше да започне подоцна, одкако ние ќе ги искажеме своите идеи? зошто после конфликтот останавте сите уште долго време, зошто одкако ги протеравте студентите останавте на плоштад? |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
bravo! se branela so tepanje, a! mislam deka na crkvata ne i trebaat vakvi braniteli!
|
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
kasijana ![]() Нов член ![]() Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
|
srekja sto imame vakvi " vistinski vernici " koi po partiska direktiva se rastrcale cel den da se registriraat i pisuvaat po forumi inaku kje ostanevme verski nepismeni i neuki [/QUOTE]
![]() ![]() ![]() ![]() Hahhaa,da da,taka e!!Prosto se cudam sto da ti odgovoram...I da,za Boga i zivotot se dava,a ne da se poklonuvame i da se borime za nekoja partija,bez razlika dali bila Vmro,Smsm, ili nekoj si Tito,ili nekoe covecko bitie...bidejki se znaes koj e edinstven vreden za toa...za koj i bea tamu ljugeto sobrani!Steta sto grupata nacionalisti koi se pridrizija na litijata ja unistija celata rabota,bidejki tie ne bea del od nea...i nivnoto deluvanje ne bese od istite pobudi kako kaj drugite! |
||
![]() |
||
kasijana ![]() Нов член ![]() Регистриран: 29.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
|
Veruvaj ne i ni trebaat takvi kako tebe!!!Odi tepaj vreme na drugo mesto! |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
ne se povikuvaj vo imeto negovo ............ gresis so samata pomisla deka toa kje ti bide solidna odbrana za grevovite koi gi pravis pravdajki se vo imeto negovo ........... NEMAŠ TI TRI CISTI OD VERA ............. vekje ti kazav ........ ne si nisto podaleku od islamskite fundamentalisti ....... i onie na koi im preci krstot na vodno ........... ISTI STE ........ Изменето од miroslav_g8 - 29.Март.2009 во 19:26 |
||
![]() |
||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
|
mozis da prevedis? nisto ne te razbrav
![]() za onaa nad marsalot Изменето од nelson - 29.Март.2009 во 19:25 |
||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
Hahhaa,da da,taka e!!Prosto se cudam sto da ti odgovoram...I da,za Boga i zivotot se dava,a ne da se poklonuvame i da se borime za nekoja partija,bez razlika dali bila Vmro,Smsm, ili nekoj si Tito,ili nekoe covecko bitie...bidejki se znaes koj e edinstven vreden za toa...za koj i bea tamu ljugeto sobrani!Steta sto grupata nacionalisti koi se pridrizija na litijata ja unistija celata rabota,bidejki tie ne bea del od nea...i nivnoto deluvanje ne bese od istite pobudi kako kaj drugite![/QUOTE]е зарем не гледате дека поставувањето на црквата нема никаква врска со реолигијата? со бога? зарем не гледате дека тоа е едно обично обележување на територија? дека една голема заебанција и политичка игра? инаку ако толку сите се залагате за црквите, залагајте се за веќе постоечките, за нивна реставрација, за нивно доградување мислам срамота е како се гради една црква на плоштад, а едно десет пати помало црквиче во аеродром го градат 100 години? како ќе ми го објасниш ова? тие цркви нели се во име на бога? Изменето од zabegan - 29.Март.2009 во 19:26 |
||
|
||
![]() |
||
|
ima takvi niz selata vo severozapadna Republika Makedonija .......... ima i takvi koi se urnati od strana na albanskite ekstremisti ........ zosto ne odis tamu da gi branis i restavriras ? ............
|
||
![]() |
||
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
|
e, bas taka
![]() I mene me intrigira toa kako uspeaa da se organiziraat za protesti bas za ovaa crkva na plostad? Sto e so drugite? Изменето од Kali - 29.Март.2009 во 19:30 |
||
![]() |
||
|
од сликиве од блогови на „вернициве“ гледам дека слободно оделе по улици спречувајќи го нормалното функционирање на еден град
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
нешто се изгубија верничкиве, ете гледате, се може да се постигне со разговор, имаше потреба од тепачка?
|
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2425262728 114> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |