|
Последен гледан филм |
Внеси реплика | страница <1 251252253254255 475> |
Автор | |
Milica.B
Сениор Регистриран: 25.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 355 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
deranger
Сениор Visokogorska strazha Регистриран: 22.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Simnat od visokite planini
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lesno,relax,tinejdz filmche.. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу добар филм
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еден од одобрите филмови со бетмен
|
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Убавината е во тој што ја гледа
Наслов: „She’s out of my league“ е совршен филм за Свети Валентајн ( за тие што го празнуваат). Лесна, смешна комедија, која ќе ве расположи. Нема да влезе во аналите на романтичните комедии, најверојатно ќе го заборавите по 15 минути, но сепак не може да се смести во кошот на филмовите како „Down to you“ (со кој всушност има сличен крај) . Тоа што го издвојува овој филм од повеќето романтични комедии е што има навистина солиден хумор кој доаѓа од сценариото. Да, тоа е шаблонско, но во одделни сцени каде Кирк е опкружен со другарите Стајнер (Ти Џеј Милер), Девон (Нејт Торенс) и Џек (Мајк Вогел) и тие му даваат совети за тоа како да се однесува околу жените, е урнебесно. Одлични се и сцените со неговото семејство, каде трпи постојано малтретирање особено од братот Дилан (Кајл Борнхајмер). Џеј Барухел во улогата на Кирк е солиден и навистина се труди, но за жал неговата глума ја засенуваат споредните актери, особено комичарот Ти Џеј Милер, но и Кај Борнхајмер како братот на Кирк. Позитивната работа во овој филм, е тоа што на припадничките на понежниот пол им дава претстава за стравовите, мислењата, кои мажите ги имаат кон врските, жените, романсата. И мажите се доверуваат на пријателите и бараат совет од нив како и жените, ( помислете на Sex and the city). Тоа што разочарува во филмот е што по кој знае кој пат Холивуд се обидува да не убеди дека згодните личности треба да бидат со згодни личности. Дека тие што не се привлечни не треба ни да помислуваат дека ќе бидат со атрактивна девојка, бидејќи не се вредни за неа. Уште од филмовите на Џон Хјуз „Breakfast club“ „16 candles“ прекрасните кул деца се дружеа со кул деца. И по 20 години, работите не се променети ниту во филмовите, а за жал ниту во општеството. Во филмот дури се даваат и примери каде што убавицата ја привлекол ѕверот и тоа се кажува со многу фрапантност: Џулија Робертс и првиот сопруг Лајл Ловет, Ричи Самбора и Хедер Локлир, Николас Саркози и Карла Бруни, па дури и Кинг Конг и Ен Дароу. Пред фактите и боговите молчат. Факт е дека „She’s out of my league“ не е ниту првиот, а нема да биде ниту последниот филм на оваа тема. Но, факт е и дека постои нешто под кожата кое нема да се збрчка со годините. Тоа е внатре кај секој човек и само е потребно да се пронајде, да се препознае и да се цени. |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prekrasna ,dinamichna ,romantichna komedija |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Very,very nice.. |
|
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Smea do solzi,filmov e ludnica |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nesto ubavko i lesno za gledanje nesto od sekojdnevieto,ljubovta i se ostanato... |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ednostavno ,prekrasen film.. spoj na amerikanskata zelba da se uspee i egipetskiot,orientalen tanc... preubavo ... Odavna ne me voodushevil film kako ovoj... Изменето од Valerija - 21.Декември.2010 во 11:12 |
|
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 251252253254255 475> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |