|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 2324252627 56> |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Перничиња со јогуртСОСТОЈКИ ПРИГОТВУВАЊЕ Се пржи во длабока тава во врел зејтин. Додека се пржат се тресе тавчето за да може врелото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгледаат како перничиња. Испржените перничиња ги ставаме на хартија за да ја впие непотребната маснотија. Се јадат топли со чаша јогурт. Наташа Карафилоска |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А каде е благото тука?
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прочитај во состојките
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ги прочитав, затоа прашав.
Јогурт, млеко, 2 лажички сол, една шеќер. И на крај пишува: - Се јадат топли со чаша јогурт. Не знам кое благо се јаде со јогурт
|
||
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...kraj...umrev ne se vazat drugite sostojki,neli seker se spomnue,pa makar bile i 2 zrna-toa e toa-u blacko se racuna |
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не биди па ти парти брејкер
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сабајле кога си купиш кифла со мармалад со што ја јадеш ? Со боза или со јогурт ја јадеш . Види вака да се договориме . Ти ги спремај перничињата , а јас ќе донесам едно ќесиче шеќер во прав да ги зачинам и ќе ја средиме работава .
Изменето од емил - 18.Септември.2013 во 18:18 |
||
acika
Сениор Регистриран: 31.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 1600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kade ima ,,party,, ovde ?
|
||
Finis coronat opus
|
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па добро, во Македонија живеам. Кога ќе си купам кифла со мармалад повеќе од сигурно е дека нема да земам јогурт. Не се меша благо и јогурт Ја јадам со сок или какао, друга опција немам. А и не ризикувам да јадам солени перничиња со шеќер во прав, кој знае што ќе ми каже желудникот
|
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пробај ја мојата опција со јогурт и нема да сгрешиш
|
||
evangeline
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А да пробаш ти пред мене?
Ако преживееш ќе пробам и јас.
|
||
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кога сме кај боза муабетот...значи-од се" срце ви препорачувам ,ако ве нанесе пат во Бугарија- да не се полажете боза да купите... Не знам како и од што ја прават ама врска нема со нашава боза...а и со јогуртот исто(освен ако не сте љубител на солен јогурт)
сум пробала и едното и другото и стварно емиле, како можеш да ги искомбинираш бозата и јогуртот (од вашите,нели)) со кифла,крофна или што и да е друго благо??? |
||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
јас само така ги јадам кифлите . Со јогурт
|
||
acika
Сениор Регистриран: 31.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 1600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se moze da se mesha
Vo Kina mesaat ,blago i kiselo, soleno....pa site preziveale |
||
Finis coronat opus
|
||
Внеси реплика | страница <1 2324252627 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |