IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за торти и други благи работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за торти и други благи работи

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 56>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 17:43

Перничиња со јогурт


СОСТОЈКИ
• 200 мл јогурт
• 200 мл млеко
• 1 јајце
• 1 пра­шок за пециво
• 2 мали лажички сол
• 1 мала лажичка шеќер
• 2 големи лажици масло за јадење
• 900 гр брашно

ПРИГОТВУВАЊЕ
Од сите состојки се заме­сува тесто. Се остава да постои околу 20 минути. Тестото го делиме на 4 дела. Секој дел се расу­кува во кора со дебе­лина од околу 1 см и го сечеме во форма на ква­драти. Поста­пката ја пов­то­ру­ваме со сите делови.

Се пржи во дла­бока тава во врел зеј­тин. Додека се пржат се тресе тав­чето за да може вре­лото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгле­даат како пер­ни­чиња. Испр­же­ните пер­ни­чиња ги ста­ваме на хар­тија за да ја впие непо­треб­ната масно­тија. Се јадат топли со чаша јогурт. 

Наташа Кара­фи­ло­ска
Гостивар

Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:02
Originally posted by емил емил напиша:

Перничиња со јогурт


СОСТОЈКИ
• 200 мл јогурт
• 200 мл млеко
• 1 јајце
• 1 пра­шок за пециво
• 2 мали лажички сол
• 1 мала лажичка шеќер
• 2 големи лажици масло за јадење
• 900 гр брашно

ПРИГОТВУВАЊЕ
Од сите состојки се заме­сува тесто. Се остава да постои околу 20 минути. Тестото го делиме на 4 дела. Секој дел се расу­кува во кора со дебе­лина од околу 1 см и го сечеме во форма на ква­драти. Поста­пката ја пов­то­ру­ваме со сите делови.

Се пржи во дла­бока тава во врел зеј­тин. Додека се пржат се тресе тав­чето за да може вре­лото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгле­даат како пер­ни­чиња. Испр­же­ните пер­ни­чиња ги ста­ваме на хар­тија за да ја впие непо­треб­ната масно­тија. Се јадат топли со чаша јогурт. 

Наташа Кара­фи­ло­ска
Гостивар



А каде е благото тука?
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:05
прочитај во состојките
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:14
Па ги прочитав, затоа прашав.
Јогурт, млеко, 2 лажички сол, една шеќер.

И на крај пишува: - Се јадат топли со чаша јогурт. 

Не знам кое благо се јаде со јогуртзбунетост
Кон врв
BIBI_G_3 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 21.Август.2013
Статус: Офлајн
Поени: 2372
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BIBI_G_3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:16
Originally posted by evangeline evangeline напиша:


Originally posted by емил емил напиша:

<h3 style="color: rgb232, 72, 10; font-size: 36px; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-weight: normal; text-align: center; margin: 0px 0px 5px; padding: 0px 0px 10px; line-height: 36px; border-bottom-width: 4px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: rgb78, 32, 16;">Перничиња со јогурт</h3><p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="color: rgb255, 0, 0;">
</span>

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="color: rgb255, 0, 0;">СОСТОЈКИ</span>
• 200 мл јогурт
• 200 мл млеко
• 1 јајце
• 1 пра­шок за пециво
• 2 мали лажички сол
• 1 мала лажичка шеќер
• 2 големи лажици масло за јадење
• 900 гр брашно

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="color: rgb255, 0, 0;">ПРИГОТВУВАЊЕ</span>
Од сите состојки се заме­сува тесто. Се остава да постои околу 20 минути. Тестото го делиме на 4 дела. Секој дел се расу­кува во кора со дебе­лина од околу 1 см и го сечеме во форма на ква­драти. Поста­пката ја пов­то­ру­ваме со сите делови.

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;">Се пржи во дла­бока тава во врел зеј­тин. Додека се пржат се тресе тав­чето за да може вре­лото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгле­даат како пер­ни­чиња. Испр­же­ните пер­ни­чиња ги ста­ваме на хар­тија за да ја впие непо­треб­ната масно­тија. Се јадат топли со чаша јогурт. 

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="font-size: 13px; color: rgb255, 0, 0;"><big>Наташа Кара­фи­ло­ска</big></span><br style="font-size: 13px;"><span style="font-size: 13px;">Гостивар</span>

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="font-size: 13px;">
</span>





А каде е благото тука?


...kraj...umrev ne se vazat drugite sostojki,neli seker se spomnue,pa makar bile i 2 zrna-toa e toa-u blacko se racuna   
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:17
Originally posted by BIBI_G_3 BIBI_G_3 напиша:

 
...kraj...umrev ne se vazat drugite sostojki,neli seker se spomnue,pa makar bile i 2 zrna-toa e toa-u blacko se racuna   

Не биди па ти парти брејкерзабава
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:17
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Па ги прочитав, затоа прашав.
Јогурт, млеко, 2 лажички сол, една шеќер.

И на крај пишува: - Се јадат топли со чаша јогурт. 

Не знам кое благо се јаде со јогуртзбунетост
 

сабајле кога си купиш кифла со мармалад со што ја јадеш ? Со боза или со јогурт ја јадеш . 

Види вака да се договориме . Ти ги спремај перничињата , а јас ќе донесам едно ќесиче шеќер во прав да ги зачинам  и ќе ја средиме работава . намигнувањетрепкање


Изменето од емил - 18.Септември.2013 во 18:18
Кон врв
acika Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај acika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:19
kade ima ,,party,, ovde ?намигнување 
Finis coronat opus
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:19
Originally posted by емил емил напиша:

Originally posted by evangeline evangeline напиша:

Па ги прочитав, затоа прашав.
Јогурт, млеко, 2 лажички сол, една шеќер.

И на крај пишува: - Се јадат топли со чаша јогурт. 

Не знам кое благо се јаде со јогуртзбунетост
 

сабајле кога си купиш кофла со мармалад со што ја јадеш ? Со боза или со јогурт ја јадеш . 

Види вака да се договориме . Ти ги спремај перничињата , а јас ќе донесам едно ќесиче шеќер во прав да ги зачинам  и ќе ја средиме работава . намигнувањетрепкање
 

Па добро, во Македонија живеам. Кога ќе си купам кифла со мармалад повеќе од сигурно е дека нема да земам јогурт. Не се меша благо и јогуртизненадување
Ја јадам со сок или какао, друга опција немам.
А и не ризикувам да јадам солени перничиња со шеќер во прав, кој знае што ќе ми каже желудникотголема насмевка
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:20
Пробај ја мојата опција со јогурт и нема да сгрешиш
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Статус: Офлајн
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:22
А да пробаш ти пред мене?
Ако преживееш ќе пробам и јас.
Кон врв
BIBI_G_3 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 21.Август.2013
Статус: Офлајн
Поени: 2372
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BIBI_G_3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:24
кога сме кај боза муабетот...значи-од се" срце ви препорачувам ,ако ве нанесе пат во Бугарија- да не се полажете боза да купите... Не знам како и од што ја прават ама врска нема со нашава боза...а и со јогуртот исто(освен ако не сте љубител на солен јогурт)

сум пробала и едното и другото и стварно емиле, како можеш да ги искомбинираш бозата и јогуртот (од вашите,нели)) со кифла,крофна или што и да е друго благо???
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:24
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

А да пробаш ти пред мене?
Ако преживееш ќе пробам и јас.
 

јас само така ги јадам кифлите . Со јогурт
Кон врв
acika Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај acika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:24
se moze da se mesha
Vo Kina mesaat ,blago i kiselo, soleno....pa site prezivealeсреќа
Finis coronat opus
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.