IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за торти и други благи работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за торти и други благи работи

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 56>
Автор
Порака
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 17:43

Перничиња со јогурт

СОСТОЈКИ
• 200 мл јогурт
• 200 мл млеко
• 1 јајце
• 1 пра­шок за пециво
• 2 мали лажички сол
• 1 мала лажичка шеќер
• 2 големи лажици масло за јадење
• 900 гр брашно

ПРИГОТВУВАЊЕ
Од сите состојки се заме­сува тесто. Се остава да постои околу 20 минути. Тестото го делиме на 4 дела. Секој дел се расу­кува во кора со дебе­лина од околу 1 см и го сечеме во форма на ква­драти. Поста­пката ја пов­то­ру­ваме со сите делови.

Се пржи во дла­бока тава во врел зеј­тин. Додека се пржат се тресе тав­чето за да може вре­лото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгле­даат како пер­ни­чиња. Испр­же­ните пер­ни­чиња ги ста­ваме на хар­тија за да ја впие непо­треб­ната масно­тија. Се јадат топли со чаша јогурт. 

Наташа Кара­фи­ло­ска
Гостивар

Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6759
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:02
Originally posted by емил емил напиша:

Перничиња со јогурт

СОСТОЈКИ
• 200 мл јогурт
• 200 мл млеко
• 1 јајце
• 1 пра­шок за пециво
• 2 мали лажички сол
• 1 мала лажичка шеќер
• 900 гр брашно

ПРИГОТВУВАЊЕ
Од сите состојки се заме­сува тесто. Се остава да постои околу 20 минути. Тестото го делиме на 4 дела. Секој дел се расу­кува во кора со дебе­лина од околу 1 см и го сечеме во форма на ква­драти. Поста­пката ја пов­то­ру­ваме со сите делови.

Се пржи во дла­бока тава во врел зеј­тин. Додека се пржат се тресе тав­чето за да може вре­лото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгле­даат како пер­ни­чиња. Испр­же­ните пер­ни­чиња ги ста­ваме на хар­тија за да ја впие непо­треб­ната масно­тија. Се јадат топли со чаша јогурт. 

Наташа Кара­фи­ло­ска
Гостивар

А каде е благото тука?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:05
прочитај во состојките
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:14
Па ги прочитав, затоа прашав.
Јогурт, млеко, 2 лажички сол, една шеќер.

И на крај пишува: - Се јадат топли со чаша јогурт. 

Не знам кое благо се јаде со јогуртзбунетост
Кон врв
BIBI_G_3 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 21.Август.2013
Поени: 2372
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BIBI_G_3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:16
Originally posted by evangeline evangeline напиша:

<h3 style="color: rgb232, 72, 10; font-size: 36px; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-weight: normal; text-align: center; margin: 0px 0px 5px; padding: 0px 0px 10px; line-height: 36px; border-bottom-width: 4px; border-bottom-style: solid; border-bottom-color: rgb78, 32, 16;">Перничиња со јогурт</h3><p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="color: rgb255, 0, 0;">
</span>

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="color: rgb255, 0, 0;">СОСТОЈКИ</span>
• 200 мл јогурт
• 200 мл млеко
• 1 јајце
• 1 пра­шок за пециво
• 2 мали лажички сол
• 1 мала лажичка шеќер
• 900 гр брашно

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="color: rgb255, 0, 0;">ПРИГОТВУВАЊЕ</span>

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;">Се пржи во дла­бока тава во врел зеј­тин. Додека се пржат се тресе тав­чето за да може вре­лото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгле­даат како пер­ни­чиња. Испр­же­ните пер­ни­чиња ги ста­ваме на хар­тија за да ја впие непо­треб­ната масно­тија. Се јадат топли со чаша јогурт. 

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="font-size: 13px; color: rgb255, 0, 0;"><big>Наташа Кара­фи­ло­ска</big></span><br style="font-size: 13px;"><span style="font-size: 13px;">Гостивар</span>

<p style="padding: 0px 0px 15px; margin: 0px; color: rgb51, 51, 51; font-family: Georgia, 'Times New Roman', Times, serif; font-size: 13px; line-height: 21px;"><span style="font-size: 13px;">
</span>

А каде е благото тука?

...kraj...umrev ne se vazat drugite sostojki,neli seker se spomnue,pa makar bile i 2 zrna-toa e toa-u blacko se racuna   
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:17
Originally posted by BIBI_G_3 BIBI_G_3 напиша:

...kraj...umrev ne se vazat drugite sostojki,neli seker se spomnue,pa makar bile i 2 zrna-toa e toa-u blacko se racuna   

Не биди па ти парти брејкерзабава
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:17

сабајле кога си купиш кифла со мармалад со што ја јадеш ? Со боза или со јогурт ја јадеш . 

Види вака да се договориме . Ти ги спремај перничињата , а јас ќе донесам едно ќесиче шеќер во прав да ги зачинам  и ќе ја средиме работава . намигнувањетрепкање

Изменето од емил - 18.Септември.2013 во 18:18
Кон врв
acika Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Поени: 1600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај acika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:19
kade ima ,,party,, ovde ?намигнување 
Finis coronat opus
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:19

сабајле кога си купиш кофла со мармалад со што ја јадеш ? Со боза или со јогурт ја јадеш . 

Види вака да се договориме . Ти ги спремај перничињата , а јас ќе донесам едно ќесиче шеќер во прав да ги зачинам  и ќе ја средиме работава . намигнувањетрепкање

Па добро, во Македонија живеам. Кога ќе си купам кифла со мармалад повеќе од сигурно е дека нема да земам јогурт. Не се меша благо и јогуртизненадување
Ја јадам со сок или какао, друга опција немам.
А и не ризикувам да јадам солени перничиња со шеќер во прав, кој знае што ќе ми каже желудникотголема насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:20
Пробај ја мојата опција со јогурт и нема да сгрешиш
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:22
А да пробаш ти пред мене?
Ако преживееш ќе пробам и јас.
Кон врв
BIBI_G_3 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 21.Август.2013
Поени: 2372
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BIBI_G_3 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:24
кога сме кај боза муабетот...значи-од се" срце ви препорачувам ,ако ве нанесе пат во Бугарија- да не се полажете боза да купите... Не знам како и од што ја прават ама врска нема со нашава боза...а и со јогуртот исто(освен ако не сте љубител на солен јогурт)

сум пробала и едното и другото и стварно емиле, како можеш да ги искомбинираш бозата и јогуртот (од вашите,нели)) со кифла,крофна или што и да е друго благо???
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:24

А да пробаш ти пред мене?
Ако преживееш ќе пробам и јас.

јас само така ги јадам кифлите . Со јогурт
Кон врв
acika Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2006
Поени: 1600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај acika Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Септември.2013 во 18:24
se moze da se mesha
Vo Kina mesaat ,blago i kiselo, soleno....pa site prezivealeсреќа
Finis coronat opus
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.