![]() |
|
Историски дилеми |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 74> |
Автор | ||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ооооооо па ти си се вратил...Ај добредојде.
Да си знам да поминувам,да читам хуморески ![]() |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
Хумореските се напишани во вашите книги. Како си го објаснуваш фактот дека борците за бугарштината ги претставувате како „македонски преродбеници“?
Изменето од Каснакоски - 11.Ноември.2012 во 20:48 |
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
А тие беа бугарски преродбеници ? Па зошто бре да се преродбеници кога од секогаш си знаеле дека се бугари?
Или сакаш да не убедиш дека Пулевски бил бугарин ?
|
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
Пулевски прво пишувал на српско-албански, по тоа на с. македонски.
Зошто го мешаш него? |
||
![]() |
||
guri ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2012 Статус: Офлајн Поени: 130 |
|
Sega da bideme iskreni, samo vo Makdonija se pravi turli tava od istorijata, koj e na vlast ja pisuva istorijata kako saka, na sekoi 4-5 godini ke imame revizija-vizija na istorijata. A za infomacijata, ne sum ot onie vnatreshi-nadvoresni.Jas prasuvam? |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Ај и ти ќе да си од некој од оние бугаризраните, нели? Јас пак помислив дека си Албанец! Продлжи да се прашуваш, ама обиди се да ги поставиш прашањата на права адреса. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
|
Каснаковски , Пулевски си кажа убаво за кој пишува , а ти само продолжи да верглаш. Добро знаеме сите на Идивиди , колку си константен во твоите разбирања на историските проблеми.
![]() |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
И пошироко Муногс, пошироко од ИДИВИДИ. Туку што можеш да очекуваш од бугаризираните?! Константност? Константна во нивната глава е само Македонија, се друго е променливо од сојузници, политчки алтерантиви, историски премрежија....а заборавив, констатно им е и азискот име! ![]() |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
Орка ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
|
Ќе го изгубат шмекот хумореските,ако јас почнам да ги тумачам ![]() А у принцип влегувам да се изрелаксирам на форумов... |
||
![]() |
||
|
Од мене поконстантен нема. Јас се држам до вистината. Фактите зборуваат дека Пулевски пишувал на српско-албански /српски јазик од Албанија/ По 2-3 години пишувал на с. македонски. Има цела тема тука. Ако имаш нешто ново за него - презентирај го. |
||
![]() |
||
|
Имам ново за него , ја имам испечатената цела Историја пишувана од него , некој 1000 страни.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Да де, ама види во неговата историја /скоро печатена/ кој бил 23 бугарски цар.
|
||
![]() |
||
|
Скоро печатена?
|
||
|
||
![]() |
||
|
А кога мислиш е печатена за прв пат? Не и пред створањето на вашата Република во рамките на Титова Југославија. Ако грешам, поправи ме. |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |