IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

На повидок нов дипломатски фронт со Бугарија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 133>
Автор
Порака
Neptun74 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Регистриран: 23.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 2643
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2009 во 23:19
Marsale, ama nesto epten me zaduma...

Mislev deka samo od ovie sozitelive od zapad ti e... onaka...

A tebe i od edna Spaska ti e isto...
Epa aj, da se vikame "republika Dedo Mraz" pa na site da im gi ispolnuvame zelbite, a?
DeepBlue
Кон врв
ABC Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јули.2009
Поени: 371
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ABC Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2009 во 23:39
Всушност низ историјата сме навикнале да бидеме напаѓани од сите страни,па и внатрешно,како во случајот со Спаска.Добро е што соседите имаат страв од меѓусебен конфликт ако не нападнат сите заедно па ќе се раскараат кој поголемо “парче“ да тргне.Нешто што всушност и не одржува низ вековите,а Спаска и другите како неа сигурно ќе почуствуваат колку се непожелни во родниот крај,особено доколку им послужат за вакви и слични манипулации на нашите алчни соседи,врз плеќите на Македонскиот народ,од кого фаќаат клетвите,могу повеќе одколку оние на Ѓорѓе.намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Август.2009 во 23:50

Mene me iznenaduva reakcijata na navodnite obvinuvanja deka sprema nea se odnesuvale "nekulturno"

A sto sakaat da im se sluci? Da im priredat event na plostad, da gi docekaat so aplauzi i ovacii za "mudrosta" so koja se sluzat da izbegnat zakon????
DeepBlue
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 10:17

спаска стана главна звезда ...... а не верувам ни дека сонувала за такво нешто ......... но , што е тука е ........ неспособноста на оваа држава да ги исполни очекувањата на нејзините граѓани е еден од најголемите поводи да посегнат по бугарскиот пасош и секако ,  соодветното државјанство ......... зошто , нема пасош без државјанство ........ како и да е , некој едвај дочека да на тој начин исфабрикува постоење на бугарски државјани во РМ ...... и мислам дека добро ќе помине работата доколку остане само на спаска ...... а се нешто се плашам дека спаска ќе биде само своевидна отскочна даска за некои идни “ проекти “ на бугарската држава во кои проекти едно од позначајните места завзема токму РМ ......... а спаска како спаска ........ сватила дека е “ усрала “ работата па водена од примерот на таа барабата која во полска к*ртули благодарејќи на бугарското државјанство , се поведе по истиот пример и посегна по истото и на истиот начин ......... се наметнува прашањето , зошто и поради кои причини сите тие кои посегнаа по бугарско државјанство го сторија тоа и дали некој во оваа земја се запраша кои ќе бидат последиците од ваков наплив на “ самоосвестени бугари “ ? ....... и мислам дека тука и на оваа бројка такви бугари нема да се запре ..... и ќе продолжи да се тркала напред и со мислам се поголема брзина фабрикувањето на “ самоосвестени бугари “ се додека и НИЕ , РМ не станеме дел од она поради кое се зголемува бројката на “ самоосвестени бугари “ во РМ ............... треба да и се погледне на вистината во очи а не да вистината е гледаме онака како сакаме да е видиме со очи замаглени од кафански патриотизам или од безбедноста на добро уредените канцеларии ......... време е да се  превземе нешто поконкретно од обични ветувања и давање на лажна надеж  .............. зошто , како тргнала работава , не само што навистина ќе мора да и се овозможи на дијаспората да гласа туку ќе мора и да е замолиме да се врати назад ............

Изменето од МАРШАЛ - 07.Август.2009 во 10:24
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 14:41
ne znam shto voopshto i im udiraat recki na tie bugari?!лутина....ako postoi nekoja zemja koja shto voopshto ne i e potrebna na ovaa zemja ,..toa e taa,....bugarija....."sto" godini im go lizea gazot na onoj kako se vikashe,...todor...i slichni na nego...i sga tie nasle da im solat pamet ,..a, na koj drug,..ako ne na makedoncite....ne znam dali e posmeshno ,..ili potazno,...vo sekoj sluchaj ,..povekje mi lezi,...смеење

i....paganche,....izvini ...stvarno mi e zal,....ama ...navistina taka e!..тага

Изменето од Анастеа - 07.Август.2009 во 18:35
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 18:29

Tukusto go gledav prilogot za "novosvestenite" Bulgari na TV.

Navistina nivnata majka Bulgarija ne e korektna. Kako moze za edni kriminalci da urgira i da proba da gi oslobodi od zatvor, a za drugi so prst da ne mrdne?

Kako moze za Spaska, koja go kidnapirala devojceto, da reagira do Makedonskoto MNR a za onie sto pominale na crveno na semafor, za onie sto frlale gjubre po ulica i slicni na niv - koi najverojatno smetaat deka vakvite zakoni treba da vazat samo za Makedonci - da gi ostavi na milost i nemilost?

Navistina ocekuvam Bulgarskoto MNR i za niv da se zalozi...

I da ni se zakani so veto za vlez vo EU - bidejki kaznuvame lugje sto napravile prekrsoci!

Изменето од Neptun74 - 07.Август.2009 во 18:31
DeepBlue
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 18:39
Jас мислам дека не само темава е доволно сериозна него самиот проблем мегу државите да си дозволуваме подобни коментари. Нема ништо ниту смешно, ниту весело, та да се пародира со подобни изjави / читаj Нептун 74/.
Но да, тоа е форум што толку...но и он покажува мисленето на граганите.

Изменето од pagane - 07.Август.2009 во 18:41
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 18:48
Da, pagane, dovolno e seriozna...

Samo ne zaboravaj koj sekogas prv zapocnuva so provokaciite...
DeepBlue
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 18:51
Ќе ги потсетам Бугарите тука на форумот на една реплика која постојано се вртеше таму по медиумите кога ќе уапсеа некој ситен криминалец (и сеуште се врти): "арестуват ме штото сам циганин".
Тоа беше редовна реплика на циганите во Бугарија, кога ќе украдеа кола, нечија ташна, ќе обиеа нечиј стан... и откако ќе ги уапсеа, и покрај милион докази (понекогаш дури во самиот акт), сепак - се жалеа дека ги апсат само затоа што се цигани. И барем десетина невладини организации рипнуваа да се жалат на дискриминација, велејќи - ете, доказ за тоа е процентот на уапсени цигани и сите останати... Никој не спомнуваше дека процентот на цигани кои се занимаваат со криминал е значително поголем.
Истиот случај е и сега. Божидар Димитров, имам несреќата да го познавам лично - е човек без никакви морални вредности и квалитети. Бившо "ченге", кој својот народ со децении си го продаваше на оние на власт, заради лична корист.
Стандардната дипломатска процедура во вакви ситуации, не е да се испрати протестна нота, туку е да се побара детална информација за случајот. Откако ќе се добие истата, и откако ќе се утврди дека е погрешно постапено - ТОГАШ се праќа протестна нота.
Инаку - се се сведува на "арестуват ме штото сам циганин"...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Orbiter

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Neptun74 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 19:00
A izgleda deka edinstvena drzava koja se obiduva da stiti sitni kriminalci e Bulgarija.

A nekoi bas i ne se sitni...

Изменето од Neptun74 - 07.Август.2009 во 19:01
DeepBlue
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 19:13

Бугарија ја спушта топката за случајот на Спаска Митрова

Бугарија се обидува да ја спушти топката во случајот со Спаска Митрова. Портпаролот на бугарското МНР, Драговест Горанов, по изјавите дека Бугарија ќе искористи други средства за да го постави прашањето на Спаска Митрова, ако не добие одговор од македонските власти на вербалниот протест, за Канал 5 вели дека двете земји треба да водат нормален и цивилизиран дијалог. Негира дека бугарските власти размислуваат за вето на македонското членство во НАТО и ЕУ, но во исто време потенцира дека Бугарија ќе го оценува напредокот на Македонија во европските интеграции преку конкретни случаи, како оној на Митрова.

- Нашата држава ќе го оценува напредокот на македонската страна преку такви конкретни случаи како еден од критериумите според кој ќе ја оценуваме подготвеноста на Република Македонија да ги изврши промените кои ги бара европската интеграција. Ние како добри соседи – Република Бугарија е член на ЕУ и Република Македонија како земја која има таква намера и сака да се присоедини – ние треба да зборуваме со еден ист јазик, изјави портпаролот на бугарското МНР, Драговест Горанов.

- Добро. Со ова сакате да ми кажете дека веќе се размислува за ветото како опција?

- Не ништо не се размислува, ништо не се разгледува. Ние го очекуваме официјалниот одговор, изјави Горанов.

Од бугарското МНР велат дека сакаат официјален одговор, а не одговор преку медиуми. Од македонското МНР, пак, велат дека со вчерашната реакција било одговорено на вербалната нота од бугарска страна. Доцна попладнево ја добиле документацијата за случајот на Спаска Митрова од Министерството за правда, по што ќе ја доставеле на увид кај бугарските власти.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 19:15
лажат бре .......... имаат нешто друго на ум лутина ... жими мајка имаат тага

Изменето од МАРШАЛ - 07.Август.2009 во 19:16
Кон врв
којсумјас Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Ноември.2007
Поени: 4543
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај којсумјас Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 19:23
Originally posted by Boogie Boogie напиша:

Бугарија ја спушта топката за случајот на Спаска Митрова

- Нашата држава ќе го оценува напредокот на македонската страна .......
.....

Кога дојде ред Бугарија да ни го оценува напредокот за Европска унија...
може само да си плукнеме пода пазуви...
ебати работата...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Август.2009 во 19:24
ех , да се само бугарија и грција арно ..... ама кога ќе дојде на ред и албанија тага
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 133>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.