IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Сродна душа
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сродна душа

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 74>
Автор
Порака
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 15:28
абе Јулија што подразбираш ти под сродна душа.. И да има дефиниција..

Мислам дека не зборувам на памет, зашто мојата сродна душа ја најдов одамна...тој е секогаш со мене и секогаш ќе биде со мене.    
Не ти ја гледам логиката во ова ама нити ми е јасно зашто го употреби ама ај..
Кон врв
Julija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2006
Локација: Macedonia
Поени: 1706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 15:57
Originally posted by natalija natalija напиша:

Секој во се се разминува.. освен кај сродната душа.. која е дефиниција за сите а не како сте ја вие сватиле.. Кога ке ја сретнете тогаш ке знаете која е..

Мислам дека ова го објаснува прашањето зошто.

Дефиниција нема, но најблиску за мене до изразување на тоа што е сродна душа е она што го кажав претходно:

Сродна душа е човек за кој од одреден момент во нашиот живот знаеме дека му припаѓаме со целото свое битие.

Тој момент не мора да биде веднаш со запознавањето...Ретки се тие што можат да кажат - Јас за него/неа веднаш знаев дека ми е сродна душа, зашто сродната душа нема врска со љубовта (но во секој случај таа помага да ја пронајдеме).

Затоа и велам

Ако некого сакате, а и тој/таа ве сака, направете да ви биде сродна душа. Се' што треба да сторите е да го смените критериумот.

Важен е обидот... Но, ако моментот што велам дека треба да го спознаеме не дојде, тогаш ќе речете - не го бива брате, не го бива ... и ќе побарате друг

Ете...мислам дека сега најконцизно се изразив...

Кон врв
Corporal^^ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2006
Поени: 833
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Corporal^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:00
rttttttttttta war is on, battlefield engaged, ama vie ke da se skarate a?
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:01
Зашто карање убав тој.. Таман работа
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Corporal^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:02
pa gleam samo se prepukvate, ne mozite da si dokazite a nekam da se karate
Its not the size of the warrior in the fight, its the size of the fight in the warrior
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:05
Originally posted by Julija Julija напиша:

Дефиниција нема, но најблиску за мене до изразување на тоа што е сродна душа е она што го кажав претходно:
Сродна душа е човек за кој од одреден момент во нашиот живот знаеме дека му припаѓаме со целото свое битие.

Ова е припадност и врска нема со љубовта...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:07
Originally posted by Corporal^^ Corporal^^ напиша:

Дискутираме мило кој се кара.. се на вас ви личи на кавга
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Corporal^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:08
dobro se izvinvam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:10

Душичко, па ние на другарска база ...

Не се тепаме, скраја далеку, добрите дискусии се ретки и забавни, а што е најважно многу често водат до решение
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Corporal^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:11
zato dlaboko se izvinvam
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:15
Originally posted by Julija Julija напиша:

Тој момент не мора да биде веднаш со запознавањето...Ретки се тие што можат да кажат - Јас за него/неа веднаш знаев дека ми е сродна душа, зашто сродната душа нема врска со љубовта (но во секој случај таа помага да ја пронајдеме).

Затоа и велам

Ако некого сакате, а и тој/таа ве сака, направете да ви биде сродна душа. Се' што треба да сторите е да го смените критериумот.

Важен е обидот... Но, ако моментот што велам дека треба да го спознаеме не дојде, тогаш ќе речете - не го бива брате, не го бива ... и ќе побарате друг

Ете...мислам дека сега најконцизно се изразив...

Не е работата во тоа да направиш да ти е среодна и да живуркаш некако..
Заљубеноста и сакањето на прв поглед нема врска со сродната душа..
Теориите твое се ок да направиш ова она.
Или не сакаш да ме разбереш или не знам што ти е..
СРОДНА ДУША е душа која само што ке ја видиш имаш чувство дека се гледаш во огледало.. Сакате исти работи и само се надополнувате.. Немаш предрасуди табуа, отворено пристапувате по се..Сродна е по тоа што те разбира и без да збориш многу, и ти ја пополнува празнината...не ти дозволува да се мачтее по ништо зашто празнината ти е полна... Ти овозможува да не се малтретирате многу за се да имате разбирање и на карањето што е исто како сами со се*е да сте се искарале..
Сродната душа те буди насмеан важен ти е во секој поглед, не се занемарува се сака дклабоко од срце и притоа складно се усмеруива према се*е..
Заљубеноста врска нема е те најдов.. Сродноста трае до последен здив.,. а не после 10 год брак мажот на една оваа на друга и тажни разочарани или едвај да се чека да се избега од дома...
Припадноста љубовта не знам ти што се друго... ЗБОРАМ ЗА СРОДЕНОСТ..    
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Julija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:15
Извинето

А ај ти кажи нешто за сродната душа, на Нате и мене душа ни излезе дури дојдовме до некој заклучок (се разбира нецелосен)...

Земи некоја реченица и инспирирај се
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Corporal^^ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:17
abe srcinja srcinja srodna dusa ti e koga ke se zaljubis i koga ne ke mozis bez nea e to ti e srodna dusa, ama pak znajs jas malce ne odi so ljubvota so znaci ne mozam da kazvam iskustva
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2006 во 16:18

zato dlaboko se izvinvam

Уживај мило мое убаво сонце..
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2324252627 74>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.