![]() |
|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 74> |
Автор | |
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Самата ситуација ми налага колку да дозирам искреност. Порано на времето кога не ми беше воопшто гајле што ќе си помислат за мене, бев брутално искрена со луѓето и тоа резултираше со- неподносливост од нивна страна и создавање непријатели. Малкумина кои ме познаваат лично ја ценат оваа моја особина и сметаат дека сум остра како нож и дека не бирам заобиколени патишта, НО, тоа си има свои негативности и мене многу пати тој начин не ми одел во корист.
Затоа внимателно со вистината! ПОнекогаш дури ни вашите најдобри пријатели и најблиски не се спремни да се соочат со неа или да ја прифатат во даден момент.
Инаку се чувствува тоа, кога нешто ќе се заташка или прикрие во разговор. На пр кога те откачуваат на фин начин.
Ти можеш да нагаѓаш зошто те шутнале некаде но, сепак не ти кажуваат отворено во лице зошто го направиле тоа.
Може е подобро така, сепак не треба да се оди предалеку со одредени информации што може да имаат импакт врз човечките емоции.
Изменето од GlenKlouz - 13.Декември.2009 во 14:30 |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Vaka anakin....jas imam tri vistinski prijatelki,po nekoja sluchajnost ednata e poetesa vo podem,znachi sepak edna vrsta na umetnica...koga taa kje sozdade nekoja tvorba zadolzitelno bara mislenje od nejzinite vistinski prijatelki koi nemaat stegi i potreba od lazni laskanja.
Jas ne se razbiram mnogu od taa oblast,pa zatoa se ograduvam od davanje kritiki,se smetam sebesi kako nekompetentna ,ama ako neshto sluchajno mi padne vo oko koe bash ne go razbiram ili pak mi se prichini deka ne se vklopuva vo tvorbata,togash na shega i vikam vaka....''shto sakashe pisatelost so ova da kaze''?Potoa taa objasnuva i diskutirame okolu toa ,ne sum i koj znae kolku od pomosh ,ama se raduvam na sekoj nejzin podem i idadeno delo. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
aj da te pitam neso
zamisli imas drugarka koja e likoven umetnik napravi nova slika i te vika da ja vidis i te pita kako ti se dopagja ti ja gledas slikata i primetuvas neka slikata ne cini ne ti se dopagja ama ic sega e vreme da i odgovoris , kako ti se gleda slikata AJ SEGA DA JA VIDAM TVOJATA ISKENOST INAKU tvoj goren post nema vrska so moeto prasanje porano, ne se razbirame nie dvajcata POZDRAV |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Jas kazav kakvi lichnosti vireat vo mojot vidokrug,samo onie koi jasno i glasno kje mi kazat i ukazat na moite greshki i mani,jas site poznanici ne gi narekuvam drugarki,sve e toa ubavo selektirano kaj mene.
I ne se smetam za heroj kazuvakji kolku sum obikolena so vistinski drugarki ,naprotiv.....izrevoltirana od nekoi t.n. ''prijatelki'' kazuvam deka sum napravila i doprva kje pravam nova selekcija na onie koi ne se dostojni da gi narecham prijatelki ,a fakt e deka na prsti mozesh da gi izbroish onie vistinskite. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ste se zamislile nekogas zosto postoi PRASANJE KOE EDEN PRIJATEL MU GO POSTAVUVA NA DRUG
I TOA GLASI... ej KAZI MI AMA ISKRENO DALI....................? oti toj prijatel ocenuva mnogu prijatelska neiskrenost vo nasite vrski i svesen e deka dojde nekogas vreme , da se batali prijatelstvoto i deka preba sega na scena da se pojavi iskrenosta |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
zoSTO MISLIS DEKA GRUGARKA TI
GLEDAJKI DEKA FUSTANOT AMA ICH NE TI STOI I NE TI RECE MORIIIIIIIIII KO PLASILO SI,, DEKA E LICEMERNA?????? ZOSTO MISLIS AKO TAA GO VIDELA TVOJOT SO DRUGA CUCA I NE TI REKLA DEKA E LICEMERNA?????? temata ne e tolku ednostavna, da ja osudite tolku lesno neiskrenosta ve citam site, kako hrrrrrrrrrrrrrrrr . bravo heroi no zivotot ne e pole na dokazuvanje nego pole na odnosite i pocituvanjeto na tugjoto i na pocituvanje na drugoto Изменето од anakin - 13.Декември.2009 во 11:49 |
|
|
|
![]() |
|
Da Anakin, nepovreduvanjeto na lugjeto e mnogu povazna misija ,no taa misija najchesto e povrzana so licemerieto ,neiskrenosta....
Kakva misija da ochekuvash od licemeren chovek? |
|
|
|
![]() |
|
iskrenosta po sekoja cena ne e bas nekoja covekova vrlina
zatoa mislam BIDI ISKREN NO NE PO SEKOJA CENA I NE SEKOGAS NEPOVREDUVANJE NA LUGJETO E MNOGU POVAZNA MISIJA OD SAMATA ISKRENOST |
|
|
|
![]() |
|
Mnogumina imaat potreba da'' likuvaat'' iskreni dushichki koi nesebichno nudat prijatelstvo,a od druga strana od petni zili se trudat da prochepkaat po tvojata intima.....ehh kakva ironija,koga samo bi imale ogledalce da si go vidat svojot odraz vo nego,da si gi vidat svoite dva lika.....onoj koj go prikazuvaat i onoj vistinskiot ...od ogledaloto. Kako i da e ,pagane e vo pravo i kaj mene vireeat onie iskrenite. |
|
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
brza, najubavo te zamoluvam da si go smenish avatarot.
Te molam. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
koga jas sum ...iskren...nekoi tuka se....dujat!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
lazat ili so pricina ili bez pricina
![]() |
|
![]() |
|
DDarko ![]() Сениор ![]() ![]() Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
За да бидат искрени пред се треба да бидат успешни. ( е сега да не поставиме прашање или претпоставка дека успешните луѓе се искрени ) Има секакви карактери, но основата е таа.
![]() |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
не ме занимат неискрените...
искрените се тие които можат да ме ставjат во джебчето ..тоа джебче...до срцето. Изменето од pagane - 21.Октомври.2009 во 16:44 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |