|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 32> |
Автор | |||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Го молам Заводот за Статистика да ми каже колку се по број Православните, колку Католиците, и колку Протестантите. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A od koja gledna tocka ti zboruvas i kako mozes da sporeduvas sekta so vistinska religija, bi me interesiral tvojot odgvor???
|
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mist, ако размислиме, на некој друг начин, и Ј.С. протестираат нешто, се бунат, менуваат учења, додаваат, одземаат, исто како и МУСЛИМАНИТЕ кои протестираат против христијанството, фрлаат лажни и неосновани обвинувања дека истото е изменето, дека вистините за него се во фамозниот Инџил за кого потрошија 30 страни на темата Инџилот, а не дадоа одговор за тоа што се случило со него, додаваат кон Библијата разни измишљотини, одземаат стихови кои не им се допаѓаат, вадат стихови од контекст и си кројат свои теории... со полна уста критики, а празни раце аргументи. Ни еден единствен аргумент, освен оној "Кyранот" така вели.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
А да го појасниш својот коментар па да ти одоворам! |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Prvin procitaj go tvojot post pa potoa mojot komentar i ce ti bide jasno....se nadevam.. Kako mozes da gi sporeduvas JS so hristijanstvoto koga JS e sekta.... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Муслиманите само сакаат да ве упатат на прав пат, да ве тргнат од секаквите газења по трње и по криви патишта, да не се давите едни со други кој го следи вистинското Христијанство - а впрочем и Јеховини Сведоци и Протестанти и Католици и Праволсавни и другите деноминации се во заблуда. Се обвинувате еден со друг кој повеќе извршил измени во Библијата, кој повеќе го изменил Христијанството. Зарем не е срамота? Секој од вас тврди дека ги упатува и го имаат Светиот Дух, а духот кој го имате не е воопшто свет. Што се однесува до Инџилот, бисерот, одговорот . . нема овој пат да го фрлиме на свињите, затоа не го чекај бисерот, нема да го добиеш сега вака на форум, ќе го добиеш во живо. |
|||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене ме интересира што ти сметаш за Вистинско Христијанство? Протестанизмот? Православието? Католицизмот . . ? или некоја друга . . деноминација? |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaes sum se nagledal na tie kako tebe vo ZIVO, te pratam povece pati zboruvas vo zivo pa aj ziti vera kazi sto znaci toa vo zivo bas me interesira... |
|||
Give me your secrets
|||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ј.С велат ТИЕ се Христијаните, вистинските, а ТИ си сектата, Протестантите велат СИТЕ ДРУГИ (Православни, Католици) се секти и само ПРОТЕСТАНТИТЕ го следат изворното Христијанство . . . . |
|||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Hristijanstvoto... |
|||
Give me your secrets
|||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Знае оној на кој му го упатив коментарот, ЕвАнгелос, тебе нема што да ти кажувам. |
|||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Гледаш, не се разбираш себеси, жалам, навистина жалам. Не знаеш што говориш, а бараш некој да ти одговори нешто. Првин разбери се себеси, па потоа ќе ме разбереш и мене што и како зборувам |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прво вие дојдете на вистинскиот пат, па потоа упатете не нас по него, во случај да не сме го истапкале патот со векови пред вас.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Епа сега, со вакви твои бабини деветини, празни муабети . . одам да спијам, немам време за губење читајќи вакви безвредни коментари. |
|||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |