IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 105>
Автор
Порака
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 16:16
Originalno objaveno tuka: http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=28558

Eventualniot krop koj go spomnav vo komentarot na ovaa slika. Poveke za toa ke najdete na navedeniot link.

Изменето од Zoran K - 15.Јули.2007 во 16:24
Кон врв
branko_k Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јуни.2007
Поени: 682
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 17:12
inaku pred da iskomentiram pogledot na Zoran, bi sakal da pojasnam deka na foto sajtot postiram po imeto Stefan H, taka se resiv zaradi moi licni pricini, koi ne bi sakal da gi objasnuvam seuste. vi blagodaram na razbiranjeto i se nadevam deka ne navrediv nikogo so toj poteg.

inaku za pogledot na Zoran, kako sto veke napisav vo komentarite pod fotografijata, mislam deka e tehnicki poispraven, no licnoto cuvstvo i moeto gledanje na fotografijava ne mi davaa da go napravam ovoj krop na ovaa fotka...Smile
pozdrav, branko
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 20:43
Branko, nie vo mojot del na svetov imame edna dobra izreka:no hard fillings.

Razbiram deka kako avtor na deloto imash potpolno pravo da gi eksponirash svoite idei i sfakjanja kako sto ti smetash deka e najprimechivo za tebe. I toa e potpolno ispravno i dobro, inaku zhivotov bi bil dozlaboga zdodeven so ednolichni pogledi, a zgora na toa, koj ke bide onoj najhrabriot sto vo ludosta na svojot egoizam ke se proglasi za najispraven, najtochen i najkorekten od site lugje na svetov, pa ke sudi i presuduva od tronot na svoeto zamisleno tehnokratsko carstvo sto e tochno, a sto ne?

Jas samo go postirav moeto skromno gledanje i analiza koja na nekoj nachin koincidirashe so del od mislenjeto na drugite chlenovi koi se javija so svoite komentari. Istovremeno akcentirav deka mene tvojata slika navistina mi se dopagja i sega dodavam deka vo nea ima originalnost koja ne se srekava tolku chesto na nashiov sajt. Toa sto pogledite sosem malu ni se razlikuvaat ne pretstavuva nishto tragichno, naprotiv ne zbogatuva i ni pomaga da ja razbereme umetnosta i chovekovata psihologija ushte podobro.

Изменето од Zoran K - 15.Јули.2007 во 20:48
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 21:28
potpolno se slozuvam so poslednovo...LOL
i bi dodal deka koga ja kropirav jas, odzedov samo od dolu i ne mi se dopagjase. gledajki ja tvojava verzija na kropot, gledam deka odzemanjeto samo od dolu e nepotpolno bez i toa od levo...
pozdrav
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 21:45
sega me terate
da go napravam meceto kako dolikuva na atmosferata LOLLOLLOLLOLLOLLOL
viz komentar na foto
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 22:02
vidov SmileSmileSmile
imas dozvola od mene za ovaa fotka i za drugite vo moeto portfolio. slobodno praktikuvaj ja tvojata kreativnost vrz nivWink

Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2007 во 22:52
Брденцето кое ко спомнуваше Анакин. Фотографирано со 800mm или пресметано 1280mm

Локацијата на брденцето е означена со црвената линија. Поточно тоа лево од линијата :)
Колку за споредба како изгледа на 17mm или пресметано на 27.2mm

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 00:31
branko me igraesh LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај branko_k Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 00:39
originalot e na linkot:

http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=28630

i obrabotkata:

desaturate; brightness/contrast; filter/lighting effects; blur tool; dodge tool;sharpen; i remove noise [neat image]

Изменето од branko_k - 17.Јули.2007 во 00:45
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 00:49
SO BESE POUBO PORANO
IMASE I GABARITI

90 60 90
LOL
LOL

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 02:37
Mi se dopagja Branko tvojata alternativa.
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Јули.2007 во 16:46
Originalnata fotografija (http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=28667) e dobro faten "candid" moment, no po silata na prilikata ili poradi nepotpolnoto koordiniranje na mestoto na fotografiranjeto avtorot malu nesrekno gi dekapiral dvata mazhi vo kadarot.

Bez da se navleguva vo ekstenzivna obrabotka na eliminiranje na onie koi ne treba da se vo slikata, vkupniot vpechatok mozhe da se podobri so ednostavno potesno kropiranje.

Patem, napraviv mala kolor korekcija bidejki na originalot ima crven ton (osobeno zabelezhitelen na fustanot) koj ne pripagja tamu.

Изменето од Zoran K - 17.Јули.2007 во 19:23
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2007 во 20:22
Eve eden odlichen portret (http://foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=28700):

Onoa sto se zabelezhuva na nego e predominatnata crvena boja koja bukvano go probila crveniot kanal na histogramot kako posledica ili od nesoodvetnata ekspozicija i white balance ili poverojatno od PS obrabotkata.

Slednava slika e nesto sto se obidov na brzina da alteriram. Patem ja odstraniv i onaa crna damka na shamijata.

Изменето од Zoran K - 19.Јули.2007 во 20:28
Кон врв
Bob Rock Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2006
Поени: 188
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јули.2007 во 21:21
Odlichna korekcija Zoki..
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam
_______
Zdenko
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,391 секунди.