![]() |
|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 55> |
Автор | ||
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Anas batka....
ova beshe stapica za talenti ![]() znaci ako neznaesh da odgovorish na neshto, najlesno e da go napadnesh protivnikot, neli napadot e najdobra odbrana!!!! Ajde brat potrudise malce samiot da doznaesh neshto pveke za k*ranot i islamot, a ako priznaesh deka nemash odgovor za Biblijata i deka nemash poima za Islamot i k*ranot, Tohash so zadovolstvo ke ti dadam test na falcifikat za k*ranot!!! pa keja imash moznosta da si go dokazesh svoeto znaenje i samiot da svatish kolku go mrazish ISLAMOT!!! |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
![]() |
||
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
|
I hristijanstvoto i islamot da se zasnovaa na dokazi sega ke bea proglaseni za definirani egzakni nauki, arno ama bidejki ne se i ne mozat da bidat zosto neli beskonecnosta ne moze da se definira , taka ni ostanuva da prodolzime da si veruvame sekoj vo ona sto ne uci srceto.
|
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
![]() |
||
Гостин ![]() Гостин ![]() |
|
а кои сме ние да кажуваме која религија е вистинска ???
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Beloto Cigance ![]() Нов член ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 21 |
|
Јас би рекол дека верувањето на другите религии (ислам итн.) е површно. Вие самите се уверувате дека треба нешто да направите за Бог (Алах), и со тоа ќе го задоволите.Јас те прашувам тебе (а ова го учи христијанството): Што тоа ти можеш да му дадеш на бога? Па зарем Бог нема СЕ? Зарем Бог не создал се? Што е тоа што ти можеш на Бог да му го дадеш? НИШТО
Epa kako bog go sozdal svetot za 6 dena a posledniot se odmoril.Da te prasam sto ke mi e takov bog mene sto se odmara (Biblija - del dodaden od lugeto) Naukata go dokaza ona sto e pisano vo k*rAN-ot deka nastanal vo nekolku podolgi periodi. Imas razum razmisli. |
||
![]() |
||
Beloto Cigance ![]() Нов член ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 21 |
|
Pa vo biblijata pisuva ako nekoj se otrgne od verata vasa ubijtego nego negovata familija, kukata zapalete mu ja duri i negovite zivotni ubijte
|
||
![]() |
||
|
Eden e Bog. Ne napravil poveke veri toj, tuku lugeto koi gi vmetnuvaa svoite prikazni i stavovi vo objavite prateni od Boga preku pratenicite. Koja e verata. Naukata kako referentna tocka od koja poagam si go kaza i seuste si go kazuva svoeto gi dokazuva bozjite objavi od Adem a.s. do Muhammed s.a.v.s.(normalno ona sto ne e dopisano od lugeto). Zemija ili ke ti ja dadam knigata "Biblia,k*ranot i Naukata" ke ti se razjasni nekoi raboti zar mislis deka Bog sozdal poveke religii za da se ubivame i karame?. Zemi ja naukata kako pojdovna tocka ako ne e nesto jasno
|
||
![]() |
||
|
Ti navistina mislis deka Isus a.s. ti se smiluval i toj umrel za grevovite na lugeto? Zosto togas ne bil prv pratenik namesto Adem a.s. pa site luge koi bile na zemjata da znaat koj umrel za nivnite grevovi, a vaka tie pred Isus a.s. nema da znaat ni koj im se smiluval, a kamo li koj ke umre za nivnite grevovi. Vie samite negovata majka ja napravivte necestita zena sto i muslimanite i hristijanite gi navreduvate,pa mu dodadovte deca (kodot na davinci). Da toj povtorno ke se vrati no togas ke ima zena (izgleda nekoj nesto izmesal). Prasanje: zosto nieden hristijanin ne se vika Isus kaj muslimanite toa e cesto ime (Isa).
|
||
![]() |
||
|
Dali znaes koga Tesla mu veli na Albert "segasnosta e vasa no idninata moja".I navistina taka se sluci. Telefon,internet,TV, rentgen zraci,bezicen transport na struja. Ajnstajn samo teorii... na haosi....Uste pri pomislata da go podelat atomot za dobivane na energija Tesla im veli ne si igrajte igracki ke ja destabilizirate prirodnata ramnoteza (gi prekoruva ne zaradi sto ke dobijat mokno orudie tuku zaradi eco sistemot. Inaku Tesla veke imal sozdadeno akceleratori Scalar EM nesto mnogu po mokno od edna bonba.Flying Submarine,HARP,GRAVITOBIOLOGY... Kako test zemigi prirodnite nauki i ke vidis sto e vistinata. Sporedigi stihovite vo k*ranot so modernata nauka.
|
||
![]() |
||
orto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
|
Kaде , на кое место? ![]() |
||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||
![]() |
||
orto ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
|
Да да , се сеќавам за ова , ![]()
Така е во ќоранот го пишува тоа , се што е модерно е веќе предвидено од посланикот , кој меѓу другото живеел и модерен живот , жени , ѕех , робињи , хареми , убави парфеми , убава облека , пари , со ЕДЕН ЗБОР СЕ ШТО Е МОДЕРНО ДЕНЕС ![]() Изменето од orto - 18.Декември.2007 во 04:36 |
||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
||
![]() |
||
|
Ako sme ceda negovi togas Marija koja ja narekuvaat bogorodica mu e majka ili dete? Na bog ne treba da mu se davaat covecki osobini. Nema Bog potreba od deca
|
||
![]() |
||
|
сите сме ТВОРБи на Свишниот , така да сите сме негови деца |
||
(kоран 10, 94)
||
![]() |
||
|
Ako se somnevas vo ona sto ti go objavivme, prasaj gi onie luge koi ja citaat knigata koja im objavivme pred tebe. So ova se dokazuva deka vo biblijata navistina pisuva za posledniot pratenik (negoviot beleg i.t.n. popsirno knigata "Sto veli bibliata za Muhammed s.a.v.s." Ke ti ja dadam ili zemija od biblioteka.Ja imas i Sproti jahja pasa dzamijata ima knizara, vo carsija imas knizara.) Tocno hristijanite pravat greska mislejki deka Isus a.s. e posleden pratenik, toj ke bide vraten povtorno na zemjata no ne kako pratenik negovata cel ke bide druga,togas ke se ozeni (vo ova veruvaat muslimanite). Prasane zosto nema hristijani so imeto Isus, a e cesto muslimansko ime
|
||
![]() |
||
|
Spored tebe ima i milenici kuce,mace...ili i tie mu se deca. Imas razum razmisli malce.
Koi vesti gi slusas denesnive ili vcerasnite (izgleda vcerasnite no usno preneseni od koleno na koleno) Inaku Muhammed s.a.v.s. ne predvidel se, toj bil covek kako i Isus a.s. bil nepismen, i ne ziveel asketski zivot (kako popovive denes so lexsusi od parite za sveki i parite ostaveni na sliki-ikoni). Se sto imal im daval na onie koi bile siromasni duri nekogas i gladen ostanuval. Imal edna zena koga pocinala prvata se ozenil povtorno. Bil poznat vo toa vreme kako mnogu, mnogu praveden covek |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2223242526 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |