IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Самоубиство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Самоубиство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 84>
Автор
Порака
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:13
е сега,... јас ви реков дека тоа го прават некои фрикови,... ама,... диоген ми рече дека не се фрикови,... ај кажи ми што е тој што светот го гледа со црни очила ?? песимист,... реалист ?? не би рекла,... како што видов многу примери,... ( т.е прочитав тука )... тоа некако иде ненадејно,.... како некоја сенка да те демне,... ти ја игнорираш,... и наеднаш те напаѓа,...

само не разбирам,... како имаат сила да си пресечат вени,... или да се напијат рака апчиња,... зошто така постапуваат,... јас мислам дека очигледно психички,... во некој дел не се во ред,... или пак се нестабилни личности,...
Кон врв
star Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај star Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:51
Ма каква сила.тоа е баш кукавичлук...Храбрите се соочуваат со проблемите и се обидуваат да ги решат,да ги пребродат тешките моменти...Имаат доблест да помислат како би се чувствувале нивните најблиски,каков товар би им оставиле,какво чувство на вина што ќе ги прогонува и колку неодговорени прашања...Животот е тежок,но да дигнеш рака на себе мора да не е нешто во ред-или да не е сешто во ред-со тебе.
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 01:54
е да не не треба сила за да си ги исечеш вените,... ?? не збориме за онаа јуначка сила,... туку за некоја необјаснива сила што те тера да си го одземеш животот
Кон врв
star Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2008
Поени: 260
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај star Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 02:00
Пак ќе речам,не е сила,тоа е некоја откачена жичка во мозокот...Или цел хаос од незакачени жици...Значи нешто не е во ред со психата,но тоа не е сила...

Изменето од star - 02.Март.2008 во 11:32
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 12:24
ОКУПАЦИЈА НА МРАЧНИТЕ СИЛИ ОД ПЕКОЛОТ
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 12:32
 "Daj otpor kazi ne " e ramno na samoubistvo i zatoa poveketo si kutat
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 21:18
Mnogu mi e tesko dodeka gi citam vasite postovi za ptijatelite.Niv gi zalam zatoa sto da go napravat toa mora da go doprele mentalnoto dno vo  momentot na odlukata, a mozebi mozel samo necij dopir da gi odvrati....
4ISTA SOVEST=MIREN SON
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2008 во 23:04
Koj ke odluci da zivee ovde
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Март.2008 во 22:19
.........АБЕ,КАЈ ОТИДЕ ОНОЈ... ....АААААИИИИИ.....
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Март.2008 во 00:19
Originally posted by Biserna_Devojka Biserna_Devojka напиша:

е сега,... јас ви реков дека тоа го прават некои фрикови,... ама,... диоген ми рече дека не се фрикови,... ај кажи ми што е тој што светот го гледа со црни очила ?? песимист,... реалист ?? не би рекла,... како што видов многу примери,... ( т.е прочитав тука )... тоа некако иде ненадејно,.... како некоја сенка да те демне,... ти ја игнорираш,... и наеднаш те напаѓа,...

само не разбирам,... како имаат сила да си пресечат вени,... или да се напијат рака апчиња,... зошто така постапуваат,... јас мислам дека очигледно психички,... во некој дел не се во ред,... или пак се нестабилни личности,...
mnogu brilijantni umovi vo minatoto i denesnicata..naucnici,pronaogaci,vrvni pisateli go gledaat svetot niz kako sto vikas ti Biserna "crni ocila"..Tie se i realisti,i pesimisti,i korektori i analiticari i zapisnicari na denesnite ekonom.soc.tekovi i mnogu golem broj/del od niv zivotot go zavrsile tragicno,samite odzimajki si go ..Niedna nivna smrt nema zaednicka osnova..site se sluceni pod najrazlicni okolnosti i najrazlicni pricini...ali najbitnoto..a sto site nie go zanemaruvame toa....site tie so toj svoj cin ni ostavaat najrazlicna pricina i objasnuvanje,zasto go storile istoto...I najgolemata greska e sto mislis deka toa se psihicki labilni licnosti.NAPROTIV....Del od lugeto koj se resile na ovoj cin bile neverojatno jaki i hrabri i hrabro cekorele niz zivotot so zastasuvacka cvrstina...Samo edno mora da e jasno tie so svoeto raganje ne bile predodredeni ili pak vo nivniot DNK go imalo samoubistven kod....Covekot e najkompliciranoto zivo sustestvo i e prikazna sama za sebe...Pravite pricini zasekogas dokraj ke ostanat nivna "slatka" tajna...no edno e sigurno covekot e emotivno sustestvo i vo eden periodot od zivotot ednostavno puka...koj porano..koj podocna...Ako nekoj denes nas prijatel ili nekoj sto go poznavame e sekogas nasmean,optimist...a po nekolku godini se samoubie...site ke ostaneme zateceni..a posle sokot ke pocnat da se pletet prikazni deka bil lud,ne bil so site,bil narkoman i slicni..Prasanjwto Biserna_Devojka glasi..Kolku navistina dobro se poznavame sebe si,a kolku pak gi znaeme onie so koi sto sme vo sekojdneven kontakt...ZAPRASAJ SE ISKRENO.......mnogu malku neli
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 03:23
Originally posted by diogenskopje diogenskopje напиша:

eh Drlja prijatele,zivotot ne sekogas e vo svetla varijantaImav dobra drugarka imase 21 godina se vikase Ana,bese 3 godina na medicina...Bese od bogata stara Skopska familija...bese visoka nad 175...plavi oci...crna dolga kovrdzava vitkana kosa...kade i da se pojavese....mamese pogledi...bese mnogu ambiciozna...ucese po 20 casa na den..za spienje 2 casa i bea nekogas i previse.....Kako napreduvase so studiite...taka mi stanuvase se podalecna...ona bese so mene..no samo fizicki prisutna...pogledot i lutase nekase.....koga ke ja prasav "Ana ,sto se slucuva?"...dobivav odgovor....-Umorna sum od ucenje....a ucese premnogu... .bidejki bese dete na doktori postojano morase da se dokazuva...pocna da slabee....podocnjacite i bea sekojdnevie...poleka se topese pred nas....Mislevme deka e bolna...no sekogas velese deka e se vo red....poleka pocna da se oddalecuva od nas...duri i od mene...Ja barav non stop...a oma samo ke mi krenese mob i ke mi kazese...so ED sum...ne se sekiraj..."So ED sme vo teatar...kino...koncerti.....sekade bese so ED,koj stana NEJZINIOT NOV NAJDOBAR PRIJATEL...Sakav da me zapoznae so nego...no uvek gi naogase najglupavite mozni izgovori za da ne go zapoznam nejziniot decko "ED"....Duri se nalutiv...prestanav i da ja baram.......Ne i se javiv celi 2 meseca......eden den dobiv sms poraka...koja ke ja pametam dodeka sum ziv.......idese vaka nekako.."malecok,nemoj da mi se lutis...ED ne postoese...ED bese samo mojot imaginaren prijatel....veke ne mozam da krijam..ED (Eating Desorder)...imam Anoreksija...mislam deka umiram....Se oblekov.....mi trebaa 40 min do kaj nea...ziveese na Vodno......zvonev ko lud na vrata....isto...ja najdoa u kada...gola...stravicen prizor...kostur edvaj od 30 kg...so preseceni veni..a pored kadata mobilniot od koj mi ja pratila porakata.....izvinete...ne mozam da prodolzam
na klinika lezat nekolku devojki...najmalata e 12 a najgolemata 23 godini,koi se lecat od ANOREXIA i BULIMIJA
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 17:56
Originally posted by Makijaveli Makijaveli напиша:

Originally posted by Biserna_Devojka Biserna_Devojka напиша:

mnogu brilijantni umovi vo minatoto i denesnicata..naucnici,pronaogaci,vrvni pisateli go gledaat svetot niz kako sto vikas ti Biserna "crni ocila"..Tie se i realisti,i pesimisti,i korektori i analiticari i zapisnicari na denesnite ekonom.soc.tekovi i mnogu golem broj/del od niv zivotot go zavrsile tragicno,samite odzimajki si go ..Niedna nivna smrt nema zaednicka osnova..site se sluceni pod najrazlicni okolnosti i najrazlicni pricini...ali najbitnoto..a sto site nie go zanemaruvame toa....site tie so toj svoj cin ni ostavaat najrazlicna pricina i objasnuvanje,zasto go storile istoto...I najgolemata greska e sto mislis deka toa se psihicki labilni licnosti.NAPROTIV....Del od lugeto koj se resile na ovoj cin bile neverojatno jaki i hrabri i hrabro cekorele niz zivotot so zastasuvacka cvrstina...Samo edno mora da e jasno tie so svoeto raganje ne bile predodredeni ili pak vo nivniot DNK go imalo samoubistven kod....Covekot e najkompliciranoto zivo sustestvo i e prikazna sama za sebe...Pravite pricini zasekogas dokraj ke ostanat nivna "slatka" tajna...no edno e sigurno covekot e emotivno sustestvo i vo eden periodot od zivotot ednostavno puka...koj porano..koj podocna...Ako nekoj denes nas prijatel ili nekoj sto go poznavame e sekogas nasmean,optimist...a po nekolku godini se samoubie...site ke ostaneme zateceni..a posle sokot ke pocnat da se pletet prikazni deka bil lud,ne bil so site,bil narkoman i slicni..Prasanjwto Biserna_Devojka glasi..Kolku navistina dobro se poznavame sebe si,a kolku pak gi znaeme onie so koi sto sme vo sekojdneven kontakt...ZAPRASAJ SE ISKRENO.......mnogu malku neli

во право си дека не се познаваме многу,... но сепак мислам дека тие личности што вршат самоубиство,... имаат некој проблем,.... можеби поради тој проблем толку храбро чекорат,... за да си докажат на себеси дека можат да го направат тоа,... бидејќи,... самоубиството не ретко е момент на слабост,... кој следува од момент на разочарување
Кон врв
harp13 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Февруари.2008
Поени: 98
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај harp13 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 17:58
i kaj mene doma nema seker no...
Кон врв
alekso_2000 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2008
Поени: 523
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alekso_2000 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Март.2008 во 18:04
KAJ MENE EDEN KOMSIJA SE OBESI NEMOZEJKI DA JA TRPI TORTURATA OD NEGOVATA POREMETENA ZENA!!!
AMA NAPRAVI EDNA GRESKA:NE JA OTEPA NEJZE NAJPRVO!!!
car's freack
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2223242526 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.