IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 32>
Автор
Порака
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 17:50
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

PS: Isus ne pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. So svoeto ubeduvanje. Koga i ti ke ja dobies taa svetlina (a izvini,so toj um nikogas nema) ke odis i ti po voda.... oti gi ima onie koi odat po voda,no potpomognati od satanata (gledaj na Youtube "Krish Angel")... no toa e Magija. Ili gledaj go David Copperfield,za koj e receno deka isto taka potpomognat e od Dzinovi... Ima vernici koi se sposobni istoto toa vo potreba da go postignat no ne za licen svoj interes i slava... zatoa i ne gi znaeme. E tie toa go pravat so silnata vera vo Boga. Vinoto vo nivnite race se pretvora vo med.

Како да се сфати ова? Со “Isus ne pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. So svoeto ubeduvanje“ ти ја негираш Божествената природа на Исус што е навреда за христијаните ама нек ти биде, но мислам и дека според к*ранот не си прав, ако се земе предвид дека во к*ранот се зборува оти “пејгамберот“ правел чуда.Исус не правел магии. Тие се својствени за луѓе опседнати со Сотоната, со демони...А Исус напротив, изгонувал демони. Чудата ги правел со помош на Св. Дух.

Pardon,greska vo tipkanje. Sega ke ja popravam
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 17:54
Да е грешка во типкање, ќе беше буква, како јас што правам.
Но ти јасно велиш
Isus ne pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. И смислено дополнуваш “So svoeto ubeduvanje“ По ова испаѓа дека Исус работел со моќта на потсвеста. голема%20насмевка
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 21:05
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Да е грешка во типкање, ќе беше буква, како јас што правам.Но ти јасно велиш Isus ne pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. И смислено дополнуваш “So svoeto ubeduvanje“ По ова испаѓа дека Исус работел со моќта на потсвеста. голема%20насмевка

Ajde,koga veke sakas da ti ja opisam celata situacija.

Sakav prvo da napisam: "Isus ne pravel cuda zatoa sto poseduval nekoja mok. Tuku pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA"

Potoa se premisliv pa sakav samo zadnoto da go napisam,pa brisejki gi bukvite nanazad,ne sum gi izbrisal i onie dve "ne"
A ti treba samo malku da razmislis pa da vidis zosto gresiv. Ako si go procitala ubavo celiot post jasno e deka sakav da kazam i da naglasam deka ISUS PRAVEL CUDA SO VERATA. Toa mozese da go svatis i samo da mi kazes deka napraviv greska a ocigledno e deka e nenamerna zatoa sto od postot nisto ne promeniv osven tie dve bukvi.

Изменето од svemirski_duh - 25.Март.2008 во 21:05
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 21:13
Idi begaj prijatelju
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 21:18
JEHOVLJEVI SVEDOCI religija ,od kade sega religija?mozhe da bide samo verska zaednica ama ne i religija,religija e neshto mnogu povec'e!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2008 во 21:19
А темплариус, нема иди бегај овде, тоа беше МНОГУ битна работа. Инаку имам и за чудата да кажам, ама морам да одам сега, не е баш само со силна вера во Бог. Но заради прославување на Отецот преку Синот....си има и тоа како и зошто.намигнување

Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:19
Миралем, ако нешто не ти е јасно прашај си на соодветна тема. Оваа тема е посветена на Јеховините Сведоци. Ве молам не ја расипувајте.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 00:23
Добро Душе, ќе те чекам тогаш на друг терен, може кај “Прашања за религии“па ќе се пресметамеголема%20насмевка 
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:22
Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Миралем, ако нешто не ти е јасно прашај си на соодветна тема. Оваа тема е посветена на Јеховините Сведоци. Ве молам не ја расипувајте.

Од тебе чекам во нивно име да ми одговориш,дали базата на Јеховините Сведоци за нивниот настанок,а подоцна и нивната надоградба е Протестантизмот,и учењето кое произлегува од него.Имено,иако Јеховините Сведоци ги анатемизираат (отфрлаат) и не признаваат ниту една протестантска група,сепак нераскинливо се сврзани за протестантизмот,како трета најголема групација внатре во христијанството.Јас барем го добивам тој впечаток од некои нивни учења.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
biljana.madrid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Прилепчанка

Регистриран: 22.Ноември.2007
Локација: Spain
Поени: 358
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај biljana.madrid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:31
Eve jas sto mislam za niv: Mnogu se dosadniлутина

Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 19:36
Efendija - pogreshno e da se zboruva za "Protestantizam" i pod toa ime da se stava se shto ne e Pravoslavno i Katolichko. Protestantizmot pochnuva kako dvizhenje, no razlichnite frakcii i nachini na veruvanje, ne dozvoluvaat mnogu mnogu da se postavat pod ista grupa site ovie grupacii.
Ima ogromna razlika megju Baptistite, Mormonite i Jehovinite Svedoci - iako site ovie vo masovnata kultura se poznati kako Protestanti.
Toa shto nivnoto uchenje se razlikuva od ostanatite, ne zboruva po nikakov nachin za Hristijanstvoto, kako shto faktot shto uchenjeto na Druuzite, koi sebe si se smetaat za muslimani, po nikakov nachin ne vlijae vrz Islamot.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2008 во 22:00
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Efendija - pogreshno e da se zboruva za "Protestantizam" i pod toa ime da se stava se shto ne e Pravoslavno i Katolichko. Protestantizmot pochnuva kako dvizhenje, no razlichnite frakcii i nachini na veruvanje, ne dozvoluvaat mnogu mnogu da se postavat pod ista grupa site ovie grupacii.
Ima ogromna razlika megju Baptistite, Mormonite i Jehovinite Svedoci - iako site ovie vo masovnata kultura se poznati kako Protestanti.
Toa shto nivnoto uchenje se razlikuva od ostanatite, ne zboruva po nikakov nachin za Hristijanstvoto, kako shto faktot shto uchenjeto na Druuzite, koi sebe si se smetaat za muslimani, po nikakov nachin ne vlijae vrz Islamot.

Па токму и тоа ме интересира,оти прочитав податок дека основачот на Јеховините Сведоци Чарлс Тејз Расел во својата младост бил под големо влијание на Саботарите и Христоделфијците.Додека родителите му биле Презбитеријанци.Овој дружејќи се со Адвентистите,го прифатил нивното верување према кое може точно да се пресмета повторното Христово доаѓање.

Сакам нешто поопширно да знам околу ова.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:17
Originally posted by efendija efendija напиша:

Од тебе чекам во нивно име да ми одговориш,дали базата на Јеховините Сведоци за нивниот настанок,а подоцна и нивната надоградба е Протестантизмот,и учењето кое произлегува од него.Имено,иако Јеховините Сведоци ги анатемизираат (отфрлаат) и не признаваат ниту една протестантска група,сепак нераскинливо се сврзани за протестантизмот,како трета најголема групација внатре во христијанството.Јас барем го добивам тој впечаток од некои нивни учења.

Не знам што подразбираш ти под "протестантизам" и "учење кое произлегува од него", така што не можам да ти одговорам на прашањата поврзани околу тоа.
Инаку, Сведоците не се трета најголема групација. Од каде оваа информација? Тие се околу 15 милиони од вкупно 2.1 билиони христијани и според некои статистики се на 10то место по бројност.

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
Almahdi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 183
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Almahdi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Март.2008 во 00:34
Originally posted by efendija efendija напиша:

Учењата на Ј.С се менуваат со време. Денес велат едно, утре друго, после една недела трето.
Ако размислиме, на некој начин, во право си. И Ј.С протестираат нешто, се бунат, менуваат учења, додаваат, одземаат, исто како Протестантите кои протестираат поради измените во Христијанството, се повикуваат на изворно Христијанство. Проблемот е што и Протестантите одземаат, додаваат, менуваат учења. Кога ќе видиш, секој прави своја верзија на работите, секој прави каша-попара, секој со полна уста кажува: "Јас сум Христијанин, другиот не" а всушност, никој не е, сите се далеку од вистинските учења на Исус.
Се е тоа врзано, помешано, испреплетено, хаос.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 32>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,152 секунди.