|
ЈЕХОВИНИ СВЕДОЦИ |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 32> |
Автор | ||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pardon,greska vo tipkanje. Sega ke ja popravam |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да е грешка во типкање, ќе беше буква, како јас што правам.
Но ти јасно велиш “Isus ne pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA. И смислено дополнуваш “So svoeto ubeduvanje“ По ова испаѓа дека Исус работел со моќта на потсвеста. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde,koga veke sakas da ti ja opisam celata situacija. Sakav prvo da napisam: "Isus ne pravel cuda zatoa sto poseduval nekoja mok. Tuku pravel cuda so svojata SILNA VERA VO BOGA" Potoa se premisliv pa sakav samo zadnoto da go napisam,pa brisejki gi bukvite nanazad,ne sum gi izbrisal i onie dve "ne" A ti treba samo malku da razmislis pa da vidis zosto gresiv. Ako si go procitala ubavo celiot post jasno e deka sakav da kazam i da naglasam deka ISUS PRAVEL CUDA SO VERATA. Toa mozese da go svatis i samo da mi kazes deka napraviv greska a ocigledno e deka e nenamerna zatoa sto od postot nisto ne promeniv osven tie dve bukvi. Изменето од svemirski_duh - 25.Март.2008 во 21:05 |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Idi begaj prijatelju
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
JEHOVLJEVI SVEDOCI religija ,od kade sega religija?mozhe da bide samo verska zaednica ama ne i religija,religija e neshto mnogu povec'e!
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А темплариус, нема иди бегај овде, тоа беше МНОГУ битна работа. Инаку имам и за чудата да кажам, ама морам да одам сега, не е баш само со силна вера во Бог. Но заради прославување на Отецот преку Синот....си има и тоа како и зошто.
|
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Миралем, ако нешто не ти е јасно прашај си на соодветна тема. Оваа тема е посветена на Јеховините Сведоци. Ве молам не ја расипувајте.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро Душе, ќе те чекам тогаш на друг терен, може кај “Прашања за религии“па ќе се пресметаме
|
||
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од тебе чекам во нивно име да ми одговориш,дали базата на Јеховините Сведоци за нивниот настанок,а подоцна и нивната надоградба е Протестантизмот,и учењето кое произлегува од него.Имено,иако Јеховините Сведоци ги анатемизираат (отфрлаат) и не признаваат ниту една протестантска група,сепак нераскинливо се сврзани за протестантизмот,како трета најголема групација внатре во христијанството.Јас барем го добивам тој впечаток од некои нивни учења. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
biljana.madrid
Сениор Прилепчанка Регистриран: 22.Ноември.2007 Локација: Spain Статус: Офлајн Поени: 358 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve jas sto mislam za niv: Mnogu se dosadni
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Efendija - pogreshno e da se zboruva za "Protestantizam" i pod toa ime da se stava se shto ne e Pravoslavno i Katolichko. Protestantizmot pochnuva kako dvizhenje, no razlichnite frakcii i nachini na veruvanje, ne dozvoluvaat mnogu mnogu da se postavat pod ista grupa site ovie grupacii.
Ima ogromna razlika megju Baptistite, Mormonite i Jehovinite Svedoci - iako site ovie vo masovnata kultura se poznati kako Protestanti. Toa shto nivnoto uchenje se razlikuva od ostanatite, ne zboruva po nikakov nachin za Hristijanstvoto, kako shto faktot shto uchenjeto na Druuzite, koi sebe si se smetaat za muslimani, po nikakov nachin ne vlijae vrz Islamot. |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima ogromna razlika megju Baptistite, Mormonite i Jehovinite Svedoci - iako site ovie vo masovnata kultura se poznati kako Protestanti. Па токму и тоа ме интересира,оти прочитав податок дека основачот на Јеховините Сведоци Чарлс Тејз Расел во својата младост бил под големо влијание на Саботарите и Христоделфијците.Додека родителите му биле Презбитеријанци.Овој дружејќи се со Адвентистите,го прифатил нивното верување према кое може точно да се пресмета повторното Христово доаѓање. Сакам нешто поопширно да знам околу ова. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не знам што подразбираш ти под "протестантизам" и "учење кое произлегува од него", така што не можам да ти одговорам на прашањата поврзани околу тоа.
Инаку, Сведоците не се трета најголема групација. Од каде оваа информација? Тие се околу 15 милиони од вкупно 2.1 билиони христијани и според некои статистики се на 10то место по бројност.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Учењата на Ј.С се менуваат со време. Денес велат едно, утре друго, после една недела трето. Ако размислиме, на некој начин, во право си. И Ј.С протестираат нешто, се бунат, менуваат учења, додаваат, одземаат, исто како Протестантите кои протестираат поради измените во Христијанството, се повикуваат на изворно Христијанство. Проблемот е што и Протестантите одземаат, додаваат, менуваат учења. Кога ќе видиш, секој прави своја верзија на работите, секој прави каша-попара, секој со полна уста кажува: "Јас сум Христијанин, другиот не" а всушност, никој не е, сите се далеку од вистинските учења на Исус. Се е тоа врзано, помешано, испреплетено, хаос. |
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |