![]() |
|
A1 под полициска опсада?? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 56> |
Автор | ||||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
монте кристо да не ти се повтори ваква навреда, имаш опомена! Ве молам сите, да го смирите тонот на дискусија, темата и онака е доволно експлозивна, нема потреба од лични конфронтации и навреди. |
||||||
![]() |
||||||
Persej7 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
|||||
монтекристо: гледаш колку малку требаше да си го покажеш вистинското лице?!
Од нормална работа на инспекциски служби, СДСМ тоа го испреврте во медиска манипулација за наводен напад на А1. За Велија Рамковски постојат многу докази за сторени кривични дела: - продавање храна со изминат рок - менување етикети - неплаќање долг кон државата и на вработени/соработници во висина од 8 милиони евра - затајување данок чија вредност допрва се утврдува но се претпоставува неколку десетици милиони евра (впрочем затоа целата сапуница дека демек А1 е “окупирана“) - криење и фалсификување документи од финансиската инспекција - уценување на уредници на весникот Коха - подмитување на новинари и уредници во други медиуми - извршни решенија за наплата кои не можат да се спроведат со години - бркање на новинари кои не потпаднаа под уцените на Велија Рамковски без надомест за сработеното - забрана за печатење на Коха кој потоа го издаде како Коха е Ре Некои можеби првично потпаднаа на манипулацијата да се покрие незаконското однесување на фирмите на Велија под плаштот на новинарска демократија, ама џабе ви е кога се' излегува на видело. п.с. Се сложувам со повикот на администраторот Анастеа и целосно го прифаќам. Меѓутоа, бидејќи се работи за напад на демократијата од страна на опозицијата во Македонија, како што реков, мини државен удар, особено е битно да се разобличи истиот и да се каже вистинската состојба. Изменето од Persej7 - 26.Ноември.2010 во 11:13 |
||||||
![]() |
||||||
Zlatnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
|||||
Полека, полека Персеј. Во намерата да дадеш свое видување за синоќешните случувања (btw. и другите сфатија за што се работи), верувам ненамерно правиш неправда кон нашиот колега Којсумјас, цитирајќи еден негов дел кој е изваден од контекст. Ај прочитај го целиот негов пост уште еднаш и ќе видиш дека сето тоа „душегрижништво“ за А1 кажано од Којсумјас е кажано со иронија. Барем јас така го доживеав!
Во еден миг и јас го помислив истото! Но, сега веќе, ако почнеме да анализираме, ќе завлеземе во хипотетички размислувања, што би било кога би било?! Да, реков, од една страна можеби требаше да се повлече полицијата, но од друга страна, немаше ли тоа повлекување да се сфати како грешка на власта, или како уплашување од можните последици, или како слабост на државата кон целосно извршување на своите задачи или ...??? Во секој случај ќе имаше критика кон било која постапка. А искрено и сериозно, навистина беше толку проѕирна намерата, што само најревносните членови на СДСМ и нивните сателитски партии, нема јавно да признаат (иако во себе и самите знаат)!
А ти што му рече на гркот? Му кимна со глава како потврда на неговото тврдење или му одговори со контра прашање за решавањето на внатрешните проблеми (за економската, политичката состојба) во неговата земја?
Да, точно дека во други држави ги гледаа случувањата. И јас гледав како новинарот на А1 Сафет Бишевац имаше директно јавување на дневникот на српската ТВ станица Б-92! И, што мислите, дали известуваше објективно? Изменето од Анастеа - 26.Ноември.2010 во 12:08 |
||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||||||
![]() |
||||||
Persej7 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 254 |
|||||
Ја прифаќам критиката од Zlatnik. Еве олабавувам и настапувам полека.
![]() Ама да имаме разбирање, некој прави лошо во државава и јас, како и многу други сме алармирани од многу нечесни игри. Изменето од Persej7 - 26.Ноември.2010 во 11:24 |
||||||
![]() |
||||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||||
Дискутирајте за ситуацијата, за политичарите, за Велија, за А1, без лични навреди помеѓу вас - членовите. И она што погоре го напишал Златник само што сакав да ти го напишам: не обвинувајте така лесно за лажење и ширење невистини. Веројатно не си го читал доволно Којсумјас на форумов, затоа не си ја разбрал иронијата и сарказмот во неговиот коментар. Продолжете со дискусијата, малку посмирено и без нервозни ситуации. |
||||||
![]() |
||||||
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
|||||
СДС и не ми се тема на муабет,го осудив тоа што го направија уште во првиот пост,посочувам само дека има вина на двете страни,зошто власва наша и си користи некогаш методи за заплашување и тоа е факт.Е сега тоа што направија а1 скандал од тоа,друг муабет е кажав на почетокот.Подобро полициска грешка да речат одколку сега да се даде импресија на политичка држава.Ако ја повлечеа полицијата излезеа и признаја полициска грешка,притоа и се извинеа,нормално никој немаше да биде на страната на а1.
Јас прокоментирав за нивната состојба со малцинствата,но тоа не е поентата на тоа што го реков,ваквите луксузи што си ги дозволуваме многу и штетат на угледот на нашата дажава и заради вакви препирања сме сватени како не сериозна држава.
Не,но одкаде знаат во србија како е кај нас?За нив тоа што го кажа е вистина и ерго погрешно мислење за Македонија. Изменето од Анастеа - 26.Ноември.2010 во 12:11 |
||||||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||||||
![]() |
||||||
Ane09 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 209 |
|||||
POPRECUVANJETO NA FINANSISKATA POLICIJA, SEKADE VO SVET SE RESAVA NA VAKOV NACIN. PROBAJ VO AMERIKA DA I ZATVORIS VRATA NA FINANSOVA POLICIJA.
|
||||||
![]() |
||||||
Zajcef ![]() Сениор ![]() ![]() TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
|||||
Преувеличуваш со срцепарателни стории за напад на демократија и фашизам.Државен удар ![]() Прочитај малкуCoup d'etat што е државен удар,пред да тресеш зелени вака.Би ти објаснил со примери што е ама ќе ме притворат за повик на бунт. Изменето од Анастеа - 26.Ноември.2010 во 12:15 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
|||||
Vlastitutkite se PRVi vo velicenje na vlasta...no i prvi vo plukanjeto na vlasta...
Kralot e mrtov...da zivee kralot...
Samo koga ke se sluci...da ne e nabrgu....Nabluduvajte gi vlastitutkite....tie go cuvstvuvaat dvizenjeto na vetrecot...na promeni...Soncogledite ke go odredat sonceto....i negovoto dvizenje...
|
||||||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||||||
![]() |
||||||
|||||
Aaaаaа ќе извиниш пријателе. Имаше обид за дестабилизација на државата. Само што не успеа, му падна маската на Бранко.
Значи збориме за конкретен случај кој што го видовме сите, а не за релативизирање во стил демек “сите се криви“ и слилни приказни. Плус, не сум јас темата, туку баш Рамковски и неговите 20 фирми во кои, повеќе од сигурно, има направено проневери кои се мерат со милиони евра. Ама новинари вака да драматизираат и глумат како што напоравија во А1, тоа е под секоја критика, дно на дното. Слободан Чашуле, чиј што син патем работи во А1, имаше многу добри коментари за тоа на што спадна новинарската фела во таа куќа. Изменето од Persej7 - 26.Ноември.2010 во 12:18 |
||||||
![]() |
||||||
MisterSk ![]() Нов член ![]() Регистриран: 28.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 38 |
|||||
Не станува збор за блокада на А1 Телевизија - „Полицијата постапува на барање на финансиската полиција која треба да изврши контрола на работење на фирми што се регистрирани на таа адреса ...."
СДСМ сака да го одвлече вниманието и да го спаси од срамот Велија Рамковски. Си направија членовите на опозицијата БЕСПЛАТЕН ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ на национална телевизија во Македонија. Прашувам колку пари платија за тоа и колку пари ке се слеат во УЈП од извршеното плаќање, на име на данок за платен политички маркетинг. Ако ова им е начин да вршат политички маркетинг без притоа да плаќаат данок, Еве иницијатива на советот за радиодифузија да се позанимава малку со А1. Граѓаните не се виновни ништо за да гледаат евтин политички маркетинг на национална телевизија. |
||||||
![]() |
||||||
|||||
Не е релативизирање сите СЕ криви!Сега тоа што ти не го гледаш и за тебе за се е крив бранко твој проблем!За рамковски к.. ме боли нека скапе во затвор секако никогаш не сум го сакал.Ако направил нешто ќе го стигне раката на законот,само работата овде е што законот е селективен.Рамковски е крив и тоа е очигледно,ама доколку беше провладин медиум како сител на пример влакно од глава сега немаше да му фали. Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:19 |
||||||
|
||||||
![]() |
||||||
Petkovsky ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
|||||
Јас слушнав дека имаше повик за рушење на власта. Не се сеќавам на точните зборови ама беше нешто во стил власта мора да падне. Ако не на избори тогаш на улица. Колку мизерно звучеше значи... Не можам уште да поверувам дека има луѓе кои се толку заслепени од идејата да бидат на чело на државата, па се спремни на се, дури и на уништување на истата. Изменето од Анастеа - 26.Ноември.2010 во 12:16 |
||||||
![]() |
||||||
Petkovsky ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
|||||
Те молам, како на неутрален набљудувач, објасни ми како се сите криви. Доаѓа УЈП, А1 не ги пушта, УЈП вика полиција. Извини, кога ке дојде УЈП кај мене во фирма јас не им се ку*чам. И да се надополнам, ако тебе не ти е гајле за Рамковски мене ми е. Јас плаќам данок. Изменето од Анастеа - 27.Ноември.2010 во 00:20 |
||||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |