![]() |
|
Бугарски фалсификати за Македонскиот народ!! |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 47> |
Автор | |
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Влади, нас може и да не ни уважават много в сегашността, но пък доста напреднали народи ни завиждат за това, което сме били и за богатството на историята ни, за смелостта да създадеш държава в една мощна империя и да устоиш на бедите и трагедиите на времето. Много народи си забравиха и името и верата, много народи изчезнаха, но ние пак сме тука. И ще ни бъде.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Да Живее Русија и Европската Унија со бугарска националност... А и Александар Македонски(пардон Бугарски) е бугар... ![]() |
|
![]() |
|
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
Исаjа Мажовски:
На 20 юлий 1891 година, вдигнаха ни от битолския затвор, закараха ни в определените затвори: Малич Зейнелов оставиха в Родос, мене ме пратиха в Аданския вилает, в Беяз-Кале, а пък Боне Георгиев бе успел да избега в Гърция. Що се касае за мене, след петдневното ми престояване в Аданския затвор, закараха ме в Беяз-Кале, гдето намерих мои близки македонци-българи от Охрид, а именно Зафир Белев, Което Лимончев и дедо Златан Бойкинов, брат на Охридския владика, дедо Натанайла, осъдени по на сто и една година. От тех Коста Лимончев е умрел в затвора Беяз-Кале. Там се намират и други македонци-българи от Велес, Прилеп и Ресен. |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
ne se smej ... ovie se za zalenje ... treba da PLACES
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Абе а бугари-туркомонголи ![]() |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Сакам още бугарски фалшификати.
![]() Давай тигре , ти си. ![]() |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
ma ne ... se dogovorivme so vladimir ... se e vase
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ha ... se pojavi i boogie ... ve ostavam vo dobri race
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Oho Boho ![]() Сениор ![]() Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Ми штом решихме всички проблеми, айде на пиво! (Буги, дай едно емотиконче за пиво бре).
|
|
![]() |
|
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
мда - Амазонка The Amazons (in Greek, Αμαζόνες) were a mythical ancient nation of all-female warriors. Herodotus placed them in a region bordering Scythia in Sarmatia. Southern Ukraine with the lower Danube river area and Bulgaria, also known as Scythia Minor a,b,c. други прашания? Изменето од m__g__ - 13.Февруари.2008 во 10:47 |
|
![]() |
|
Oho Boho ![]() Сениор ![]() Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Хм, размислих малко. Не ги сакам руснаците да са бугари. Да си стоят в Газпромия.
|
|
![]() |
|
Vladimir88 ![]() Сениор ![]() ![]() "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Дуле Реков братче ја решивме работата.. И Русите биле нарекувани бугари, значи се бугари, И Србите, и Хрватите, и тие од Далмација. И Александар е Бугар.. Што му се секираш ти.. Популацијата на БГ ќе се зголеми за 5 милијарди.. Зошто.. Затоа што открија народите дека они се со бугарска националност.. Е како Па така биле викани бе обаче....... Наполеон, русите ги викал БУгари.. Во Далмација луѓето исто така биле викани Бугари. Во Босна Француските еретици=Бугари... А и гледам има и река во Јужна Америка, која се вика Бугри...или така беше нешто Значи и Јужна Америка е бугарска ![]() ![]() П.С. Буги јави ми преку ПП да се договориме да чекаме за БГ пасош.. Штотуку ја откривме историтчестката вистина Цел свет е Бугарски ![]() Изменето од Vladimir88 - 13.Февруари.2008 во 10:48 |
|
![]() |
|
m__g__ ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
значи не си ми прочитал поста
|
|
![]() |
|
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
иди тука. Кликни на врзката след: "Реч одржана од име на "заробените славјано-бугари македонци" на 18 Јули 1888 година на Парабродот "Рицар" насред реката Днепар, во градот Киев, Русија, од Исаија Радев Мажовски од село Лазарополе, Македонија [1].
И ке доjдеш на таа страница: ![]() Възпоменания на... Приjатно четене! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 47> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |