IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Историја
  Активни теми Активни теми RSS - Бугарски фалсификати за Македонскиот народ!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Бугарски фалсификати за Македонскиот народ!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 47>
Автор
Порака
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:40
Влади, нас може и да не ни уважават много в сегашността, но пък доста напреднали народи ни завиждат за това, което сме били и за богатството на историята ни, за смелостта да създадеш държава в една мощна империя и да устоиш на бедите и трагедиите на времето. Много народи си забравиха и името и верата, много народи изчезнаха, но ние пак сме тука. И ще ни бъде.намигнувањеголемо%20гушкање
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:41
Originally posted by pagane pagane напиша:

Влади, нас може и да не ни уважават много в сегашността, но пък доста напреднали народи ни завиждат за това, което сме били и за богатството на историята ни, за смелостта да създадеш държава в една мощна империя и да устоиш на бедите и трагедиите на времето. Много народи си забравиха и името и верата, много народи изчезнаха, но ние пак сме тука. И ще ни бъде.намигнувањеголемо%20гушкање

Да Живее Русија и Европската Унија со бугарска националност...

А и Александар Македонски(пардон Бугарски) е бугар...
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:41
Исаjа Мажовски:

На 20 юлий 1891 година, вдигнаха ни от битолския затвор, закараха ни в определените затвори: Малич Зейнелов оставиха в Родос, мене ме пратиха в Аданския вилает, в Беяз-Кале, а пък Боне Георгиев бе успел да избега в Гърция. Що се касае за мене, след петдневното ми престояване в Аданския затвор, закараха ме в Беяз-Кале, гдето намерих мои близки македонци-българи от Охрид, а именно Зафир Белев, Което Лимончев и дедо Златан Бойкинов, брат на Охридския владика, дедо Натанайла, осъдени по на сто и една година. От тех Коста Лимончев е умрел в затвора Беяз-Кале. Там се намират и други македонци-българи от Велес, Прилеп и Ресен.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:41
Originally posted by Vladimir88 Vladimir88 напиша:

Леле мајко колку се смеам сестра ми ќе ме убие, си спие во собата кутрата она, јас можам и да ја разбудам......

ne se smej ... ovie se za zalenje ... treba da PLACES
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:42
Originally posted by дуле дуле напиша:

Исаjа Мажовски:

На 20 юлий 1891 година, вдигнаха ни от битолския затвор, закараха ни в определените затвори: Малич Зейнелов оставиха в Родос, мене ме пратиха в Аданския вилает, в Беяз-Кале, а пък Боне Георгиев бе успел да избега в Гърция. Що се касае за мене, след петдневното ми престояване в Аданския затвор, закараха ме в Беяз-Кале, гдето намерих мои близки македонци-българи от Охрид, а именно Зафир Белев, Което Лимончев и дедо Златан Бойкинов, брат на Охридския владика, дедо Натанайла, осъдени по на сто и една година. От тех Коста Лимончев е умрел в затвора Беяз-Кале. Там се намират и други македонци-българи от Велес, Прилеп и Ресен.

Абе а бугари-туркомонголиголема%20насмевка
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:42
Сакам още бугарски фалшификати.голема%20насмевка
Давай тигре , ти си.големо%20гушкање
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:43
ma ne ... se dogovorivme so vladimir ... se e vase газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење ... tragi - komedija ste газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење ne znae covek dali da ve zali ili da vi se smee газење%20од%20смеењегазење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:44
ha ... se pojavi i boogie ... ve ostavam vo dobri race големо%20гушкањеголемо%20гушкањеголемо%20гушкање
Кон врв
Oho Boho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tatarin-Dragalevchanin

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Oho Boho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:46
Ми штом решихме всички проблеми, айде на пиво! (Буги, дай едно емотиконче за пиво бре).
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:47
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

Една река во Јужна Америка е Бугарска...

мда - Амазонка

The Amazons (in Greek, Αμαζόνες) were a mythical ancient nation of all-female warriors. Herodotus placed them in a region bordering Scythia in Sarmatia.

Southern Ukraine with the lower Danube river area and Bulgaria, also known as Scythia Minor

a,b,c.

други прашания?

Изменето од m__g__ - 13.Февруари.2008 во 10:47
Кон врв
Oho Boho Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Tatarin-Dragalevchanin

Регистриран: 14.Август.2007
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Oho Boho Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:47
Хм, размислих малко. Не ги сакам руснаците да са бугари. Да си стоят в Газпромия.
Кон врв
Vladimir88 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"Arbeit macht frei"

Регистриран: 20.Декември.2007
Поени: 4349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vladimir88 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:47
Originally posted by дуле дуле напиша:

Исаjа Мажовски:

Дуле

Реков братче ја решивме работата..

И Русите биле нарекувани бугари, значи се бугари,
И Србите, и Хрватите, и тие од Далмација.

И Александар е Бугар..

Што му се секираш ти..

Популацијата на БГ ќе се зголеми за 5 милијарди..

Зошто..
Затоа што открија народите дека они се со бугарска националност..
Е како
Па така биле викани бе обаче.......
Наполеон, русите ги викал БУгари..
Во Далмација луѓето исто така биле викани Бугари.
Во Босна
Француските еретици=Бугари...
А и гледам има и река во Јужна Америка, која се вика Бугри...или така беше нешто
Значи и Јужна Америка е бугарска

П.С.

Буги јави ми преку ПП да се договориме да чекаме за БГ пасош..

Штотуку ја откривме историтчестката вистина

Цел свет е Бугарски

Изменето од Vladimir88 - 13.Февруари.2008 во 10:48
Кон врв
m__g__ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 591
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај m__g__ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:48
значи не си ми прочитал поста
Кон врв
дуле Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Ноември.2006
Поени: 973
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај дуле Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2008 во 10:49
иди тука. Кликни на врзката след: "Реч одржана од име на "заробените славјано-бугари македонци" на 18 Јули 1888 година на Парабродот "Рицар" насред реката Днепар, во градот Киев, Русија, од Исаија Радев Мажовски од село Лазарополе, Македонија [1].
И ке доjдеш на таа страница:

Възпоменания на...

Приjатно четене!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 47>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,344 секунди.