|
Врска со сиромашен дечко/девојка? |
Внеси реплика | страница <1 20212223> |
Автор | ||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Orka, partizanski...
Udri-begaj... |
||
Incredible Blue
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ок, значи моето субјективно гледиште е дека врска со големи разлики во материјалниот и социјалниот статус не може да успее. Мали дискрепанци, толеранти се во ред. Секако, дека љубовта е неверојатна сила, но факт е дека социјалниот и материјалниот статус си носта свои скриени опасности кои, на почетокот кога цветаат ружи се небитни, но подоцна секако излегуваат на површина. Значи, резиме, врска со толерантни материјални и социолошки разлики ок, ама едниот богат, другиот леб нема да јаде (екстремни разлики) - no way.
|
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аааааааа не не такви герилски акции не превземам А секако ќе си налета на некој партизан она... Али карма убија. По мушки ќе останам на ноги и сто пати да го изедам стапот...Од она кога знам дека нели ај да не се лигавиме сега |
||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Повеќе би успеало ако дечкото е богат, а девојката сиромашна отколку обратно (ако е сериозна врската). Тоа е заради машкото его. И плус се знае дека (првенствено) мажот треба да го издржува семејството.
|
||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да и тоа гледиште е во ред, но мислам дека и тоа не успева. Особено поради, како што велиш, машкото его. Со тек на време, во караница (а секако дека ќе ја има), следува оној комантар во смисла "Ја да не бев, ти шо ќе праеше". Плус, кругот на пријателите влијае. Факт е дека природно постои групирање, богати со богати, сиромашни со сиромашни. Прашање е како ќе се чувствуваат и двајцата кога ќе се најдат во кругот на богатиот и обратно. Затоа сметам дека, екстремните разлики во социјалниот и материјалниот статус се услов, не предуслов, за да врската не успее. |
||
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За жал...премногу си во право. Пак ќе речам за жал
И ти си во право...пак за жал Тоа сепак мислам дека е до општеството во кое живееме. Не сме навикнати на ваквите разлики а и сите богами сакаме да сме богати. Епа нема
|
||
I'm out bcz of pathetic around here
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Гледишта и примери има милион...Се е од аголот под кој ги гледате работите... Ви текнува на онаа сцената од филмот "Друштво на мртвите поети" околу аголот. Тргнете го егото де аман насекаде низ форумов на секоја тема,видете ги примерите во вашата средина и наоколу кога веќе генерализираме. Па милион пати мајка ми му има речено на татко ми...Која ќе те земаше ако не јас... И освен ако некаде не ги крие милионите од моите очи,не би рекол дека е милионерка или нешто слично... Што бараш секако ќе си најдеш...Но мотивите со кои во тоа влегуваш итекако понатаму ќе се интерпретираат. Не дека форсирам ваква врска но секако не би ја ни осудувал на пропаст...Само затоа што најмалце 80 % од луѓето тоа би го направиле од интерес,поради фактот на севкупната изместеност на нашето ни мило општество. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Voi pravo si... S'e dodeka egzistirame vo svetovniov zhivot lugjeto kje gi cenat svetovnite vrednosti... osobeno koga majkite gi sovetuvaat kjerkite "ne bidi budala, najdi si nekoj bogat mazh za da ne patish cel zhivot - od ljubov ne se zhivee"... a tatkovcite im velat na sinovite "more gledaj kakov cheiz nosi so sebe, oti onoa drugoto sekoja zhena go ima". Изменето од Messenger - 09.Јануари.2012 во 18:00 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е колега ме изнасмеа за ова ама и ме потсети на една случка ... Пред некое време се најдов во муабет со една постара женичка и со керка и (постара од мене 2-3 год) Мајката вика, ќерко колку чеиз имаш секој ќе сака да те земе, дај најди си некој добар, вреден човек, време ти е. А ќерката...Мамоо денес мажот гледа колку имам на штедна книшка а не колку чеиз имам...никој денес не гледа колку чаршафи за на маса ќе однесам со мене. А што да му покажам јас кога немам ништо. |
||
|
||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sepak na temite moze i da generalizirame, no nekogas nekoi raboti i ne se raboti sto se desava so site, tuku nekoi raboti se i premnogu licni. Znak prasalnik e dali jas ke odam po ona za sto moite govorele deka e dobro. Rabotite vo mojot zivot sto se slucile, sto se slucuvaat i sto ke se slucuvaat nema nitu pak sakam da go potcenam moeto opkruzuvanje.. taka da vo licnosta vo koja sto ke se vljubam i so koja mozebi bi go pominala mojot zivot ke ja sakam zaradi toa sto go ima vo nejze, a od kaj znaeme deka toa nema da vrodi nesto poveke? Ova e licno moe sfakjanje i nemam potreba da generaliziram.. Jas i onaka odamna sum razocaruvanje za moite pa i za nekoi drugi, no barem nema da bidam sopstveno. Zarem nie siromashnite ne treba da bideme sakani?
|
||
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa onoa shto nekogash cheizot go pravele charshafite, milencinjata i kjebinjata, denes toa go pravat shtednite knishki i rabotnite pozicii. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако е од интерес може да успее ... за се друго ... разликите кога тогаш излегуваат на виделина и баш се голема пречка да би тие двајца иделе напред
|
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересно е како историјски било секогаш прифатливо богато момче да земе сиромашна девојка, а никогаш не било богата девојка да земе сиромашно момче.
|
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
prifatlivo?...siguren si?
...bash ''oberuchke'' i toa od ''prva'', gi prifakjaat takvite devojki,...negovite najbliski,
..osobeno tie na chie ime e ...sê shto ima ''bogatoto'' momche.
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
Внеси реплика | страница <1 20212223> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |