![]() |
|
БЕЗ КОМЕНТАР |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 84> |
Автор | |
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Е така де.. ете и ти си заљубен во Македонија.. по цел ден висиш тука на Македонски форум.. Колку повеќе ве има толку побрзо и полесно ќе си ја признаете грешката и ќе си ја прифатите Македонската држава и Македонскиот народ како нешто свето и нешто што постоело со векови пред вашите корени.. Следно очекувам од тебе да поднесеш барање за македонско државјанство и пасош и да си комплетен. |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Пасошот не му ја докажува националната свест.
Доста ни се тројански коњи во вид на врховизам. Си имаме локални, доста ни се тие. Ќе треба многу, многу, многу... да работи и докажува пред да му се укаже таа чест, таа доверба. Со киснењето на македонски форуми, само покажува дека сепак нешто го мачи. Можеби македонските корени?! За жал, чипот му е суште бугарски Изменето од Platenik - 26.Септември.2012 во 02:17 |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
NRGMKD ![]() Сениор ![]() ![]() THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
СВЕДОК ПРОПЕА – ЌЕ СВЕДОЧИ ДЕКА ЉУБЕ БОШКОВСКИ ДАЛ АМИН ЗА УБИСТВО НА ТУШЕВСКИЕден од приведените за случајот ,,Ровер,, а во врска со убиството на Мaријан Тушевски, по два месеци во притвор се сетил на нови детали и сега ќе сведочи против Љубе Бошковски, ова сведочење може да го остави Бошкоски во затвор уште долги години, пишува Фокус. Сведокот кој е поранешен телохранител на Љубе Бошкоски потврдил дека заштитениот сведок доаѓал во домот на Бошкоски каде што тогашниот шеф на МВР дал зелено светло за убиството на Марјан Тушевски и Кирил Јанев. Ова обвинителството најверојатно ќе го користи како потврда на исказот на заштитениот сведок и доколку Судот го прифати, на Бошкоски му се заканува долгогодишна затворска казна, пишува весникот. Што така после два месеци во притвор, се сетил на некои работи кои првично не му текнувале?!?!? |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
![]() |
|
ДУИ ГО САКА МЕСТОТО НА ЈАВЕН ОБВИНИТЕЛ – СЕ ЌЕ ЗАКОЧЕЛЕ АКО НЕАлбанската владејачка партија ДУИ се заканува со блокада на судството доколку не добијат едно од клучните места. Бараат или Државен јавен обвинител, Претседател на Врховен суд или Претседател на Кривичниот суд и Судот за организиран криминал, пишува Вест. Од ДУИ за весникот изјавиле дека ,,нема да биде избран ниту еден судија во Врховниот суд доколку нивните барања не се исполнат. Да добијат едно од овие клучни места. Партијата на Ахмети може да стави блокада на изборот бидејќи овие судии се бираат со Бадентерово мнозинство. Како тргнале другарчињава ќе побараат македонците да се отселат од Македонија, а како што ми изгледа нивните коалициони другарчиња само ќе се поклонат и мирно ќе се повлечат да не речам напупат... Уште не ми е јасно кој кого пупи во оваа коалиција... |
|
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
...појавата на заштитни сведоци кај нас ми е многу сумљива работа. Може тоа функционира некаде тамо далеко..ама овде какви резултати ќе даде..богами незнам. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
И таму некаде далеку, заштитените сведоци, предходно, се испазариле за нешто!
|
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Токму така, затоа се заштитени.
![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
http://www.time.mk/read/df93e42ab2/58ba07202c/index.html
Компанијата за истражување на богатството "Wealth X" објави дека во нашата држава има 35 мултимилионери. Кога нивното богатство би се набљудувало во поглед на бруто-домашниот производ, ќе се заклучи дека тие заедно имаат половина од вредноста на домашниот БДП, односно во просек секој од нив има по повеќе од 114 милиони долари богатство, а заедно имаат вкупно 4 милијарди долари! Верувале или не, Македонија е рангирана на одличното 42 место според бројот на милионери. Како што објавува компанијата "Wealth X", изгледа дека во однос на минатата година, нема промени во овој сегмент, односно, нема ниту зголемување, ниту намалување на нивниот број, но ни на нивното богатство. Нашите земји соседи и земјите од регионот сепак се подобро рангирани од нас, па така, во Албанија има 55 милионери со вкупно богатство од 7 милијарди долари. Во Босна и Херцеговина има 85 мултимилионери со богатство од 9 милијарди долари. Србија може да се пофали со 90 мултимилионери со богатство од 11 милијарди долари! На првото место на листата направена според бројот на мултимилионери во Европа е Германија, која има дури 15 770 ултра богати луѓе кои се проценува дека заедно "тежат" 2 050 милијарди долари. ![]() а ние каде сме имам слушано дека и кай нас имало милионери да не кажам милиардери Изменето од d4 b3 - 26.Септември.2012 во 21:15 |
|
![]() |
|
Вие сте вон конкуреција! Немерливи сте!
|
|
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
...тоа за нив,а ние нема да имаме гајле...ако заглави-ме со Владава,тогаш ете пари колку сакаш. Значи нема зима за нас..македонците. |
|
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Онака од памет, без да знам едно име од тие милионери... верувам дека најголемиот број се денешните олигарси (малу смешно звучи "македонски олигарх"
![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
....останатите се утрешни милијардери или билијардери...сеедно.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Мислиш на тие кои вечно ќе трчаат по морковчето и некогаш нема да го стигнат?! |
|
|
|
![]() |
|
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Во Македонија има 35 мултимилионери,а заедно имаат вкупно 4 милијарди долари.
Бравос. Каков е само апсурдот кога премиерот бара надворешни инвеститори,а ние во Државата имаме тешки милионери. Не сакам да шпекулирам со бројки но не се само 35 мина,ги има многу повеке и за некои ке се изненадите доколку се објават информациите за нивното богатство. Во Утрински весник од 25.09.2012 излезе оваа статија: http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=3D1AC8D748A70D4483DF31FAE7474675 Ке ви стани јасно како се создава милионер во Македонија за 8 години. Платеник ти работиш во Канада и долги години ке треба да поминат за да го оплодиш капиталот но во Македонија со 2 градоначалнички мандати можиш да бидиш нешто слично како ХЈУ ХЕФНЕР. Изменето од Alekxandar - 28.Септември.2012 во 08:50 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 84> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |