|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 2021222324 58> |
Автор | |
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве еден ...Малешевски Сплет... .........
.....а и ова ...Селсково оро... си го сакам многу
Сватовско оро .......... ....
... Мариовец... Ведес... поздрав..........и до сите останати што наминуваат кај....
Македонска народна музика-By mariovec ....
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Поздрав до женскиот дел од македонската народна музика
Zamislena,BibaG и сите останати кои што не посетуваат во темава..Ќе ве поздравам со едно ЦД,малку понова продукција,издание на Сенатор,одличен квалитет Antologija na makedonskata narodna muzika 01. R. Pulevski - Dali znaes mila majko.mp3 02. Naum Petreski - Dimitrijo sine Mitre .mp3 03. Petranka Kostadinova - Oj prirodo vecna ubavice .mp3 04. Elita - Ajde Fato .mp3 05. Biljan Stojanovski - Niko meandziko .mp3 06. Pelagoniski biseri - Vojna trigodisna .mp3 07. Goran Todorovski - Ergen odev .mp3 08. Marijana Miseva - Da sum bistra voda .mp3 09. Pepi baftirovski - Frosina .mp3 10. Despina - Ah ljubov, ljubov .mp3 11. Zoran Markovski - Despina -.mp3 12. Vojo Stojanovski - More aber dojde Ajse le mori .mp3 13. Vaska Ilieva - Most m izidale -.mp3 14. Goran alacki - Pajduskata.mp3 http://rapidshare.com/files/336445593/Antologija_na_makedonskata_narodna_muzika-Upload_by_mariovec.rar |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И незнам дали имаат сатисфакција зборовите на доброделото кое со линковиве го правиш....но еве и едно големо благодарам од мене за прекрасните кавали.Во целата колекција од убава македонска музика прекрасно се вклопија
Почит Мариовец... и секако поздрав нешто од мојот роден крај Мариовска тресеница |
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ve prakam nesto da vidite kako se pee ista pesna niz raznite krajsta na Makedonija. Junak vrvi niz poljana zelena - vo izvedba na Nikola Badev i Junak odi prez gorica zelena - vo izvedba na maskata grupa PERUN od Pirinska Makedonija Pozdrav
Изменето од vedes - 18.Јануари.2010 во 08:07 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OrkaWhale Добредојде во темава Драго ми е што пронајдов и еден земјак.....ние сме цврст сој мариовците,секаде не има по светов... Поздрав,кажи ако сакаш нешто да чуеш |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оваа плоча ја добив преку едни мои роднини од Австралија.Беше доста оштетена,малку ја средив колку што можев па еве кој сака може да ја слушне,пред се затоа што е вистинска реткост да се најде ова издание кај нас во Македонија
Aleksandar Sarievski-Dragica Nikolova-More sokol pie.mp3 Aleksandar Sarievski-Zajko Kokorajko.mp3 Dimna Juda Mamo-Ansambl Tanec.mp3 Naroden orkestar Koco Petrovski-Sopsko Oro.mp3 Pejacka grupa i naroden orkestar Koco Petrovski-Zurli trestat na sred selo.mp3 Pravoto oro-Pece Atanasovski-Koco petrovski.mp3 Vaska Ilieva-Nikola Badev-Bolen lezi mlad Stojan.mp3 Vaska Ilieva-Sto kucinja laat.mp3 http://rapidshare.com/files/337452437/Pesni_od_Makedonija-Upload_by_mariovec.rar Изменето од mariovec - 19.Јануари.2010 во 00:27 |
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://rapidshare.com/files/337449948/Komandire_mili_brate.mp3
Ова треба да се слушне.
задолжително. Изменето од Небојша - 19.Јануари.2010 во 00:32 |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако темава редовно ќе ја посетувам не би ти земал време со специјални порачки оти итака се што ќе поставиш вреди да се има А околу тоа дека не има,не има секаде па набргу и кавалите и тапаните ќе отпатуваат натаму
Сестрите Мавровски-На пат одам.../Еј мале,да би онемела |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво Небојша. Кажи ми дали е ова плоча и дали ја имаш цела?? Поздрав |
|
viktor 24
Нов член Регистриран: 19.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj ako ja ima nekoj ej more kume zlaten nikade ja nema na drugo mesto
Изменето од viktor 24 - 19.Јануари.2010 во 06:14 |
|
viktor 24
Нов член Регистриран: 19.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ej more kume zlaten ostavi link
|
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внеси реплика | страница <1 2021222324 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |