![]() |
|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 58> |
Автор | |
Небојша ![]() Група ![]() Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Одамна ја немам слушнато една стара песна која оди вака (отприлика):
Прошета се мома низ нова градина китка да набрере, китка да мирисне ми ја уапала една лута змија, ем ја уапала, ем ја завиткала... Ако некој ја има оваа песна го молам да ја постави на форумов. Поздрав ![]() |
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Фала другар...
![]() |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
mariovec ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Кога веќе сум овде,
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() V.Ilieva i A.Sarievski - A bre makedonce kade li ke odis.mp3 V.Ilieva i A.Sarievski - Ogin gori vo seloto.mp3 V.Ilieva i A.Sarievski - Pokaraj si Dimitrija.mp3 V.Ilieva i A.Sarievski - Snosti si mila mamo otidov.mp3 http://rapidshare.com/files/386237391/Duet_Sarievski_Ilieva-Upload_by_mariovec.rar Поздрав на сите што ќе навратат ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Повели нинџа,извонредниот албум на Баклава
![]() Малку информации за Баклава Албумот „Калемар“ е снимен во јуни 2008 година во студиото „Кларион“ во Скопје, во продукција на членовите на групата, а како извршен продуцент е потпишан Оливер Белопета. Групата „Баклава“ постои од 2003 година, а првиот концерт го одржаа во 2005 година во киното „Фросина“, по излегувањето на првиот запис „Баклава“. Неодамна снимија и документарец, кој беше најава за концертот што го одржаа во Универзалната сала, а во кој се раскажува зошто токму „баклавата“ ја одбраа како совршена форма што најчесто се сретнува во македонските ракотворби, од носиите до килимите. 01. Tvoite Ochi (Traditional) 02. Zmej Gorjanin 03. Glas 04. Den 05. Dusha 06. Pileto 07. Oblache 08. Psalm 09. Chekor 10. Sevda 11. Javore (Traditional) 12. Zvezda 13. Izvor 14. Oj Devojche (Traditional) [bonus track] http://rapidshare.com/files/162511622/Baklava-Kalemar.rar Поздрав ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Малку сум зафатен деновиве ![]() ![]() ![]() ![]() Поздрав |
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Мариовец...ај помогни малку....барам нешто од Баклава, ама аудио формат...
![]() |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
Небојша ![]() Група ![]() Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
![]() |
|
ljupcebgd ![]() Група ![]() Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
![]() Grupa Makedonski merak - Ora i coceci Grupa Makedonski Merak - Agumov cocek Grupa Makedonski Merak - Amerikanski cocek Grupa Makedonski Merak - Brsjacki cocek Grupa Makedonski Merak - Dusta cocek Grupa Makedonski Merak - Eleno mome Grupa Makedonski Merak - Lerinski cocek Grupa Makedonski Merak - Meden cocek Grupa Makedonski Merak - Melnicko oro Grupa Makedonski Merak - Pajdusko oro Grupa Makedonski Merak - Pletenka cocek Grupa Makedonski Merak - Smolevo cocek Grupa Makedonski Merak - Tomcevo oro Pozdrav |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Една исклучително стара плоча,како поздрав на цела екипа од форумот
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pece Atanasovski - 01 - Malesevsko Oro (15.10.1960).mp3 Pece Atanasovski - 02 - Postupano Oro (15.10.1960) .mp3 Pece Atanasovski - 03 - Pelagonisko Oro (15.10.1960) .mp3 Pece Atanasovski - 04 - Vardarsko Oro (15.10.1960).mp3 http://rapidshare.com/files/383992471/Pece_Atanasovski-1960-Upload_by_mariovec.rar |
|
![]() |
|
ljupcebgd ![]() Група ![]() Регистриран: 16.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
![]() ![]() Milan Zavkov - Ora i coceci (MC 1993.) Milan Zavkov - Barbarovo oro Milan Zavkov - Bojanino oro Milan Zavkov - Makedonski merak Milan Zavkov - Martino oro Milan Zavkov - Medeno oro Milan Zavkov - Milanov cocek Milan Zavkov - Mominsko oro Milan Zavkov - Revisko oro Milan Zavkov - Stefanovo oro Pozdrav |
|
![]() |
|
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14571 |
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Makedonski narodni pesni A.Sarievski i D.Nikolova - More sokol pie Duo Svatovi - Baba mi pojde more na pazaro Vaska Ilieva - Sto kucinja lajat Vaska Ilieva i Blaga Videc - Ajde dojdi, Rado Pozdrav |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Поздрав од прекрасното Мариово.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() и една стара плоча за почеток на неделава ![]() Nikola Karmzov - Crna se cuma zadade.mp3 Nikola Karmzov - Makedonijo, licna nevesto.mp3 http://rapidshare.com/files/381476446/Nikola_Karmzov-Upload_by_mariovec.rar Поздрав на сите ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |