IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Споменик на Александар на плоштад Македонија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Споменик на Александар на плоштад Македонија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 54>
Прашање: Дали сте за изградба на споменикот
Одговор Гласови Статистика
55 [56,12%]
4 [4,08%]
31 [31,63%]
8 [8,16%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:10
pa za klipot mislis...изненадување...kasnis bate...star e...
Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:29

nema vrska ....za niv e novo ...... gledas deka pocnaa da se bavat so fosilni ostatoci смеење

Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:47

Што и да направи владава, каква идеја да даде, за некого ништо
 не чини....
 На двајцата членови над мене, и црвен тепих да им постели....тие пак ќе бидат незадоволни....!!!   плазењеплазење
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:49
pa kako moze da cini nesto koga se kosi so sekoja logika i razum ? ..... голема%20насмевка бакнеж

Изменето од miroslav_g8 - 06.Мај.2009 во 09:49
Кон врв
pcelka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Март.2009
Поени: 3326
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pcelka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:53

Зошто бараш логика и разум насекаде ???
  Замисли, колку ќе ни биде убав плоштадот...мечтаење....сите Великани
  собрани на едно место, просто да не можеш очи да отргнеш...!!!  трепкање
секој нов ден, носи нова надеж...
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:54
Ostana li mesto za ushte neshto da se izgradi na ploshtadot? Kje pochneme stranichno da se razminuvame...shto e mnogu,mnogu e...ide nakaj nevkus
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 09:57
zamisli .... navistina .... od anticki licnosti do filharmonija so po nekoj verski objekt natamu navamu ...... a za ustavniot i da ne zboruvame ..... tuku , sega mi e jasno zosto kje ima crkva vo blizina na ustavniot намигнување da ima GG 24 / 7 kade da se moli pred sekoe preispituvanje na nekoj od " zakonite " koi gi nosi kako od Šala смеење
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 10:10
Alal da im e...sve im se dopagja,prosto da ne veruvash...ama mislev barem za estetika imaa smisol,a tie zapnale kich ,pa kich...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 10:12
toa ti se narekuva oset za vkus .......... dizajnerot znae da im pogodi modna linija i boi смеење
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 10:31
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by anastea anastea напиша:

НЕПОТРЕБНО ОГРОМНО

Голем дел од македонската стручна јавност, архитекти и урбанисти, ја поддржуваат изградбата на џиновскиот споменик на војсководецот Александар Македонски во централниот дел на плоштадот Македонија.

Самооо....живо (мене) ме занима..што ќе кажат овдешните..следбеници на овој наш ехперт..посебно за Историјата..иако (велат) завршил Право..и тоа во Софија и разбира се Београду!!!???

намигнување

За Глигоров и неговото негирање на дел од нашето потекло сум го кажала своето мислење на многу други теми.
Не знам зошто овде ме цитираш мене?...збунетост

Изменето од anastea - 10.Мај.2009 во 01:30
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 13:38
“Македонија“: Остра реакција во Скопје против спомениците

Остра беше реакцијата на опозициските партии и народот во Македонија, насочена против програмата на власта за поставување на 17 споменици, меѓу кои и огромен споменик на Александар Македонски вреден 10 милиони евра, објавува во својот денешен број грчкиот весник “Македонија“.

Во текстот се вели дека провокативната политика на премиерот Никола Груевски, насочена против Грција, и неговите постојани настојувања да ја присвои древната грчка историја на Македонците, со именување на улици и стадиони и исо подигање на споменици на Александар Македонски, предизвика потсмев од евроамбасадорот во Скопје, Ерван Фуере.

“Вчера, скопскиот градоначалник објави дека програмата за ’украсување’ со споменици ќе чини 10 милиони евра и ќе биде финансирана од владата. Само огромниот споменик на Александар Велики ќе чини 4,5 милиони евра.Таа огромна сума, која ја дава Груевски, за да ја задоволи својата мегаломанска идеологија, со позадина на распадната економија во земјата, предизвика општествена реакција“, коментира грчкиот весник.

“Фуере посочи, дека таквите одлуки не и помагаат на процедурата за дијалог во рамките на ООН и на напорите на специјалниот посредник, Метју Нимиц, за изнаоѓање на решение во спора за името. Тој ја критикува власта дека во период на криза и на состојба на толку голема невработеност во земјата не треба да се инвестира во пспоменици, туку во кономски равзој“, се велу уште во текстот.

Извор НЕТПРЕС

Ќе додадам ВЕЌЕ ВИДЕНО СЦЕНАРИО...Гејците наоѓат партнер во ОПОЗИЦИЈАТА...чии ставови се безмалку идентични со оние на Гејовите...Ако овој народ несакаше СПОМЕНИЦИ, ако овој народ сакаше и овој пат да ја свитка кичмата пред притисокот на Гејовите тогаш немаше изборите да поминат така како што поминаа...Така да оваа ВЛАСТ е изберена со огромно МНОЗИНСТВО и затоа треба да се почитуа желбата на овој народ...а не да се сервира МАТЕРИЈАЛ кој ќе и служи на Гејлада во нивната намера да не уништат...
Кон врв
lane62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2009
Поени: 7583
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lane62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 13:42
kultuzin....60% od 60% kolku e?

Daj više odmora jeziku nego rukama!
Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 13:44
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

kultuzin....60% od 60% kolku e?

Незнам ти кажи ми???
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2009 во 14:51
Super аплауз

Poinakva debata od vas i od celata makedonska javnost ne ocekuvav za ova prasanje. Uste ednas samite si ja dokazavme svojata malodusnost. Site gi interesiraat parite, kako se pravat spomenicite, koj gi pravi spomenicite....nebare vie ke dobiete del od tie pari. A eden covek ne slusnav sto rece
dobro e sto konecno se gradi nesto i kaj nas. Ubavo mislam bese kazano od gradonacalnikot na Centar, deka na site im e krivo sto se obezbedija pari za spomenici, a pritoa se oddelija pari i za subvencii vo zdravstvoto, ekonomijata, zemjodelstvoto. Demek sega globalna ekonomska kriza....pa kaj nas taa kriza e od poodamna, i tesko deka moze nesto polose da bide.

A vie namesto da se gordeete so toa sto ke se gradat spomenici za najgolemiot vojskovodec vo svetot i za lugeto koi gi dadoa zivotite za da ja imame slobodna i nezavisna drzava (kakva takva), slobodno prodolzete si so KUKANJE.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324 54>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.