|
Федерализација на Македонија?!!! |
Внеси реплика | страница <1 2021222324> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пацифист, ти си еден од поумерените албанци на форумов и искрено знаеш да изненадиш со твоите постови (пријатно). Како што можеш и да прочиташ, повеќето од твоите сограѓани-албанци нескриено ги застапуваат романтичарските идеи за голема Албанија, не негираат, навредуваат па дури и отворено се закануваат (секогаш со оружје). Факт е дека во Македонија вашиот етникум ужива најголеми права, од било која друга земја во светот, како што е и факт дека и покрај се’ што државата направи за вас, вие сте секогаш незадоволни и секогаш имате нови барања да испорачате, како што е и факт дека не ја почитувате државата која со Устав ви гарантира рамноправен статус со македонците и сите други. Се прашувам, ако живееш во Швајцарија, дали се изјаснуваш како швајцарец? |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa sto jas vikam deka sme odamna tuka ne znaci deka vie ne ste bile ... kazav i preeska deka ne mi se dopagja da mu kazam na nekoj deka ti si toa , ti si ova ...
edinstveno sto sakam da kazam e deka ne treba da ima federalizacija na makedonija zatoa sto toa nikomu nema da mu odgovara ... barem taka mislam jas ... jas mislam deka albancite ne se edinstveni vinovnici za site poblemi vo nasata dzava ... za tie problemi ste vinovni i vie so vasite predrasudi i stereotipi , i so vaseto cuvstvo na superioritet koja ja imate kon drugite vo ovaa drzava a osobeno kon albancite ...
vie gi ispevrtivte moite zborovi i ja dovedovte diskusijata do ova deregje (nivo ) ...
P.s. Jas stojam na mojot stav deka nikoj nema da moze da me tera da se vikam makedonec ...
|
||
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 1618 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sega za sega sum gragjanin na R.M. ... sum ziveel i vo Switzerland no ovie temi za koi nie zboruvame tuka , tamu se apsurdni ... veruvajte mi deka tie ne ni zboruvaat nekogas za vakvi temi ... a znaete zosto ???
ne deka ne se patrioti tuku zatoa sto nemaat vreme da se raspravat za vakvi temi ,zatoa sto djebot im e poln ,zatoa sto znaat deka nekoj drug treba da se rasprava za tie raboti a ne kako kaj nas site se smetaat za eksperti i site mislat deka znaat nesto samo zatoa sto citale nekoja kniga ili gledale nekoj istoriski film... kako sto kazav na eden moj prethoden post jas baram sto pobrzo Makedonija da vleze vo Evropa za da moite sogragjani i moite sonarodnici da gledaat sto znaci zivot i kako treba da funksioniraat rabotite ... Изменето од Pacifist - 02.Март.2009 во 02:35 |
||
||
Тречи
Сениор Царевићот Регистриран: 22.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 414 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
The traditional ethnic composition of the territories of modern Switzerland includes the following components
* The German-speaking Swiss (Deutschschweizer), i.e. Alemannic German, historically amalgamated from the Gallo-Roman population and the Alemanni and Burgundii, including subgroups such as the Walser. "Swiss" from the 16th to 18th centuries referred to this group exclusively, and only with the expansion of the Swiss confederacy following the Congress of Vienna was the term applied to non-Alemannic territories. Closely related German-speaking peoples are the Alsatians, the Swabians and the Vorarlbergians. * the French-speaking Swiss (Romands), traditionally speaking Franco-Provençal dialects, today largely assimilated to the standard French language (Swiss French), amalgamated from the Gallo-Roman population and Burgundians (the historical Upper Burgundy). They are closely related to the French (especially those of Franche-Comte). * the Italian-speaking Swiss (Svizzeri italofoni), traditionally speakers of Lombard language (Ticinese variety) today mostly assimilated to the standard Italian language, amalgamated from Raetians and Lombards. They are closely related to the Italians (especially Lombardians and Piedmontese). * The Romansh, speakers of the Romansh language, settling in parts of the Grisons, historically of Raetic stock. Сите се Швајцарци кои зборат различен јазик |
||
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја! |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пацифист, не те прашувам за изјаснување по националност во Швајцарија, друга ми беше поентата, ама ај батали, да не одиме офтопик.
И за мене е бесмислено да се расправа на ваква тема, посебно во време кога сите се обидуваат да се интегрираат во Европа, ама гледаш и сам колку албанци посакуваат федерализација, отцепување и припојување кон вашата матична држава. Ти си еден од ретките кои го тврдат спротивното. Изменето од anastea - 02.Март.2009 во 03:09 |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
po drzvjanstvo site se od Svajcarija ,duri i jas ... No jas ne mozam istovremeno da bidam i svajcarec i makedonec (spored vas ) .... Svajcarija e vestacka drzava koja e sostavena od mnogu narodi koi imaat razlicni kulturi i koi zboruvaat razlicni jazici ... taa ne mozese da se vika nitu Francija,nitu Italija a nitu Germanija pa morase da se izmisli edno ima kako Svajcarija ...
|
||
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da sakaa albancite federalizacija ke gi podrzaa tie politicari koi se nositeli na ovaa ideja kako na primer Nevzat Halili ... no se pokaza kolku go sakaat nego i negovata ideja na ovie izbori na koi ne mozese da sobere ni 10000 potpisi za da se kandidira za pretsedatel ... da vi kazam pravo i jas sum iznenaden za ova ... mislev deka ke postignuva rezultati na ovie izbori ( a ne sakav ) i toa ke mu dava dopolnitelna sila za ponatamu no za sreka pogresiv ... so ova albancite dokazaa deka znaat i na drug nacin da gi ostvarat nivnite celi a toa e patot kon EU ...
|
||
||
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
"........so ova albancite dokazaa deka znaat i na drug nacin da gi ostvarat nivnite celi a toa e patot kon EU ..." - napisha Pacifist.
Interesno mnogu interesno.....znachi CELTTA E ISTA, SAMO NACHINOT E DRUG!
Pametni bile, ne e shala....
|
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ti kazav i preeska nemoj da mi gi vadis zborovite od kontekst ... ako si sposobna da razgovaras kako covek poveli ako ne ne mora da mi repliciras na sekoe moe mislenje ... ignore me ... najdobro e taka ...
|
||
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде сите на спиење, фајронт, не можам да заклучам од вас.
Не ви беше доста за вечерва? |
||
Pacifist
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od mene imate eden topol pozdrav ... vi posakuvam slatki sonista ...za site ... |
||
||
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Zborovite se sosema vo red i voopshto ne se vadenje od kontekst, tuku BASH vo kontekst, chitanje i razbiranje kako shto e napishano.
I OVA E MOE MISLENJE.....ISTO KAKO SHTO E I TVOETO.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
но никој не ти брани да говориш на својот јазик, со оние кои можеш да говориш, никој не ти брани да бидеш албанец исто ги имате сите права кои ги имаат македонмците и еднакви сте пред законот, еднакви сте со нас не знам во кос свет живеете да не го приметите, ама на вас ви е дозволено се што ни е дозволено и на нас со каква македонија сакаш да одиме во европа? П.С. не знам дали ме разбираш за татковината, но ако си албанец тогаш Албанија е твојата татковина, не може да се осеќаш како едно а татковина да ти биде друго |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оние македонци кои власта ги остави на улица без трошка леб. Е токму тие ќе прават зулуми и верувај дека кај нив трпението ја помина и границата на минимум. А во душа, не поради тоа што се на улица, се поголеми патриоти од сите оние со мидринки по градите. Значи имаме и патриоти,но ќе има и зулуми. |
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
Внеси реплика | страница <1 2021222324> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |