IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Федерализација на Македонија?!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Федерализација на Македонија?!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 02:05
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

ako mislite deka jas imam takvi idei za koi vie tvrdite , GRESITE ... sega za sega ocite mi se svrteni samo kon Evropa .... , sekogas ke kazam deka Makedonia e moja tatkovina , no nikogas nema da kazam deka sum makedonec od prosta pricina sto ne sum ... toa nikoj nema da mi go zabranuva ...
vakviot nacin na razmisluvanje me pravi gord ... jas nikomu ne mu velam ti si toa , ti si ova ... a vaseto insistiranje za nie da se vikame makedonci samo ke gi budi tie nacionalisticki krugovi koi veke nekoe vreme se vo dlabok son ... ostajte gi neka spijat ... moze da bidat opasni ...тага 

Пацифист
, ти си еден од поумерените албанци на форумов и искрено знаеш да изненадиш со твоите постови (пријатно).
Како што можеш и да прочиташ, повеќето од твоите сограѓани-албанци нескриено ги застапуваат романтичарските идеи за голема Албанија, не негираат, навредуваат па дури и отворено се закануваат (секогаш со оружје).
Факт е дека во Македонија вашиот етникум ужива најголеми права, од било која друга земја во светот, како што е и факт дека и покрај се’ што државата направи за вас, вие сте секогаш незадоволни и секогаш имате нови барања да испорачате, како што е и факт дека не ја почитувате државата која со Устав ви гарантира рамноправен статус со македонците и сите други.

Се прашувам, ако живееш во Швајцарија, дали се изјаснуваш како швајцарец?збунетост

Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 02:14
toa sto jas vikam deka sme odamna tuka ne znaci deka vie ne ste bile ... kazav i preeska deka ne mi se dopagja da mu kazam na nekoj deka ti si toa , ti si ova ...
edinstveno sto sakam da kazam e deka ne treba da ima federalizacija na makedonija zatoa sto toa nikomu nema da mu odgovara ... barem taka mislam jas ... jas mislam deka albancite ne se edinstveni vinovnici za site poblemi vo nasata dzava ... za tie problemi ste vinovni i vie so vasite predrasudi i stereotipi , i so vaseto cuvstvo na superioritet koja ja imate kon drugite vo ovaa drzava a osobeno kon albancite ...
vie gi ispevrtivte moite zborovi i ja dovedovte diskusijata do ova deregje (nivo ) ...  
P.s. Jas stojam na mojot stav deka nikoj nema da moze da me tera da se vikam makedonec ...  
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 02:34
Originally posted by anastea anastea напиша:

ako mislite deka jas imam takvi idei za koi vie tvrdite , GRESITE ... sega za sega ocite mi se svrteni samo kon Evropa .... , sekogas ke kazam deka Makedonia e moja tatkovina , no nikogas nema da kazam deka sum makedonec od prosta pricina sto ne sum ... toa nikoj nema da mi go zabranuva ...
vakviot nacin na razmisluvanje me pravi gord ... jas nikomu ne mu velam ti si toa , ti si ova ... a vaseto insistiranje za nie da se vikame makedonci samo ke gi budi tie nacionalisticki krugovi koi veke nekoe vreme se vo dlabok son ... ostajte gi neka spijat ... moze da bidat opasni ...тага 

Пацифист
, ти си еден од поумерените албанци на форумов и искрено знаеш да изненадиш со твоите постови (пријатно).
Како што можеш и да прочиташ, повеќето од твоите сограѓани-албанци нескриено ги застапуваат романтичарските идеи за голема Албанија, не негираат, навредуваат па дури и отворено се закануваат (секогаш со оружје).
Факт е дека во Македонија вашиот етникум ужива најголеми права, од било која друга земја во светот, како што е и факт дека и покрај се’ што државата направи за вас, вие сте секогаш незадоволни и секогаш имате нови барања да испорачате, како што е и факт дека не ја почитувате државата која со Устав ви гарантира рамноправен статус со македонците и сите други.

Се прашувам, ако живееш во Швајцарија, дали се изјаснуваш како швајцарец?збунетост

ne postoi nacija svajcarec...taa e drzava vo koja ziveat francuzi,germanci, italijanci,a ima i golem broj emigranti kako sto se albancite i nekoi drugi
sega za sega sum gragjanin na R.M. ... sum ziveel i vo Switzerland no ovie temi za koi nie zboruvame tuka , tamu se apsurdni ... veruvajte mi deka tie ne ni zboruvaat nekogas za vakvi temi ... a znaete zosto ???
ne deka ne se patrioti tuku zatoa sto nemaat vreme da se raspravat za vakvi temi ,zatoa sto djebot im e poln ,zatoa sto znaat deka nekoj drug treba da se rasprava za tie raboti a ne kako kaj nas site se smetaat za eksperti i site mislat deka znaat nesto samo zatoa sto  citale nekoja kniga ili gledale nekoj istoriski film... kako sto kazav na eden moj prethoden post jas baram sto pobrzo Makedonija da vleze vo Evropa za da moite sogragjani i moite sonarodnici da gledaat sto znaci zivot i kako treba da funksioniraat rabotite ... 

Изменето од Pacifist - 02.Март.2009 во 02:35
Кон врв
Тречи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Царевићот

Регистриран: 22.Декември.2008
Поени: 414
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Тречи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:03
The traditional ethnic composition of the territories of modern Switzerland includes the following components

* The German-speaking Swiss (Deutschschweizer), i.e. Alemannic German, historically amalgamated from the Gallo-Roman population and the Alemanni and Burgundii, including subgroups such as the Walser. "Swiss" from the 16th to 18th centuries referred to this group exclusively, and only with the expansion of the Swiss confederacy following the Congress of Vienna was the term applied to non-Alemannic territories. Closely related German-speaking peoples are the Alsatians, the Swabians and the Vorarlbergians.
    * the French-speaking Swiss (Romands), traditionally speaking Franco-Provençal dialects, today largely assimilated to the standard French language (Swiss French), amalgamated from the Gallo-Roman population and Burgundians (the historical Upper Burgundy). They are closely related to the French (especially those of Franche-Comte).
    * the Italian-speaking Swiss (Svizzeri italofoni), traditionally speakers of Lombard language (Ticinese variety) today mostly assimilated to the standard Italian language, amalgamated from Raetians and Lombards. They are closely related to the Italians (especially Lombardians and Piedmontese).
    * The Romansh, speakers of the Romansh language, settling in parts of the Grisons, historically of Raetic stock.

Сите се Швајцарци кои зборат различен јазик
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја!

Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:08
Пацифист, не те прашувам за изјаснување по националност во Швајцарија, друга ми беше поентата, ама ај батали, да не одиме офтопик.

И за мене е бесмислено да се расправа на ваква тема, посебно во време кога сите се обидуваат да се интегрираат во Европа, ама гледаш и сам колку албанци посакуваат федерализација, отцепување и припојување кон вашата матична држава.
Ти си еден од ретките кои го тврдат спротивното.

Изменето од anastea - 02.Март.2009 во 03:09
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:08
Originally posted by Тречи Тречи напиша:

The traditional ethnic composition of the territories of modern Switzerland includes the following components

* The German-speaking Swiss (Deutschschweizer), i.e. Alemannic German, historically amalgamated from the Gallo-Roman population and the Alemanni and Burgundii, including subgroups such as the Walser. "Swiss" from the 16th to 18th centuries referred to this group exclusively, and only with the expansion of the Swiss confederacy following the Congress of Vienna was the term applied to non-Alemannic territories. Closely related German-speaking peoples are the Alsatians, the Swabians and the Vorarlbergians.
    * the French-speaking Swiss (Romands), traditionally speaking Franco-Provençal dialects, today largely assimilated to the standard French language (Swiss French), amalgamated from the Gallo-Roman population and Burgundians (the historical Upper Burgundy). They are closely related to the French (especially those of Franche-Comte).
    * the Italian-speaking Swiss (Svizzeri italofoni), traditionally speakers of Lombard language (Ticinese variety) today mostly assimilated to the standard Italian language, amalgamated from Raetians and Lombards. They are closely related to the Italians (especially Lombardians and Piedmontese).
    * The Romansh, speakers of the Romansh language, settling in parts of the Grisons, historically of Raetic stock.

Сите се Швајцарци кои зборат различен јазик
po drzvjanstvo site se od Svajcarija ,duri i jas ... No jas ne mozam istovremeno da bidam i svajcarec i makedonec (spored vas ) .... Svajcarija e vestacka drzava koja e sostavena od mnogu narodi koi imaat razlicni kulturi i koi zboruvaat razlicni jazici ... taa ne mozese da se vika nitu Francija,nitu Italija a nitu Germanija pa morase da se izmisli edno ima kako Svajcarija ...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:25
Originally posted by anastea anastea напиша:

Пацифист, не те прашувам за изјаснување по националност во Швајцарија, друга ми беше поентата, ама ај батали, да не одиме офтопик.

И за мене е бесмислено да се расправа на ваква тема, посебно во време кога сите се обидуваат да се интегрираат во Европа, ама гледаш и сам колку албанци посакуваат федерализација, отцепување и припојување кон вашата матична држава.
Ти си еден од ретките кои го тврдат спротивното.
da sakaa albancite federalizacija ke gi podrzaa tie politicari koi se nositeli na ovaa ideja kako na primer Nevzat Halili ... no se pokaza kolku go sakaat nego i negovata ideja na ovie izbori na koi ne mozese da sobere ni 10000 potpisi za da se kandidira za pretsedatel ... da vi kazam pravo i jas sum iznenaden  za ova ... mislev deka ke postignuva rezultati na ovie izbori ( a ne sakav ) i toa ke mu dava dopolnitelna sila za ponatamu no za sreka pogresiv ...  so ova albancite dokazaa deka znaat i na drug nacin da gi ostvarat nivnite celi a toa  e patot kon  EU ...
Кон врв
Legenda883 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2009
Поени: 701
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:40
"........so ova albancite dokazaa deka znaat i na drug nacin da gi ostvarat nivnite celi a toa  e patot kon  EU ..." - napisha Pacifist.

Interesno mnogu interesno.....znachi CELTTA E ISTA, SAMO NACHINOT E DRUG! намигнување

Pametni bile, ne e shala....голема%20насмевка

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:43
Originally posted by Legenda883 Legenda883 напиша:

"........so ova albancite dokazaa deka znaat i na drug nacin da gi ostvarat nivnite celi a toa  e patot kon  EU ..." - napisha Pacifist.

Interesno mnogu interesno.....znachi CELTTA E ISTA, SAMO NACHINOT E DRUG! намигнување

ti kazav i preeska nemoj da mi gi vadis zborovite od kontekst ... ako si sposobna da razgovaras kako covek poveli ako ne ne mora da mi repliciras na sekoe moe mislenje ... ignore me ... najdobro e taka ...  
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:48
Ајде сите на спиење, фајронт, не можам да заклучам од вас.плазење
Не ви беше доста за вечерва?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 03:49

od mene imate eden topol pozdrav ...

vi posakuvam slatki sonista ...za site ...

големо%20гушкање

Кон врв
Legenda883 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2009
Поени: 701
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Legenda883 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 04:27

Originally posted by Legenda883 Legenda883 напиша:

ti kazav i preeska nemoj da mi gi vadis zborovite od kontekst ... ako si sposobna da razgovaras kako covek poveli ako ne ne mora da mi repliciras na sekoe moe mislenje ... ignore me ... najdobro e taka ...  

Zborovite se sosema vo red i voopshto ne se vadenje od kontekst, tuku BASH vo kontekst, chitanje i razbiranje kako shto e napishano. намигнување

I OVA E MOE MISLENJE.....ISTO KAKO SHTO E I TVOETO. намигнување

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 10:18

никој не ти брани да се кажуваш како албанец и да се гордееш со тоа, никој не инсисистира да се нарекуваш македонец, ама кога живееш во една држава најпрво си нејзин државјанин (македонец) и мораш да го говориш нашиот јазик како службен
но никој не ти брани да говориш на својот јазик, со оние кои можеш да говориш, никој не ти брани да бидеш албанец
исто ги имате сите права кои ги имаат македонмците и еднакви сте пред законот, еднакви сте со нас
не знам во кос свет живеете да не го приметите, ама на вас ви е дозволено се што ни е дозволено и на нас

со каква македонија сакаш да одиме во европа?

П.С. не знам дали ме разбираш за татковината, но ако си албанец тогаш Албанија е твојата татковина, не може да се осеќаш како едно а татковина да ти биде друго среќа

размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
orlov Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
army veteran 2001

Регистриран: 26.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 11342
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај orlov Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 17:42
Originally posted by Polaris Polaris напиша:

Originally posted by orlov orlov напиша:

Авторот или сака да провоцира, или не е упатен во настаните или добро е платен од некого за оваа тема. Ама заборава дека македонскиот народ во овој период од секоја година знае да биде и опасен. А, и како да не ја знае историјата или заборава дека за време на османлиското ропство токму од пролет до рана зима македонскиот народ се разбира оној патриотскиот ги прави најголемите зулуми.

Bidi po detalen za koi zulumi i za koi patriotski makedonci mi kazuvasзбунетост

Оние македонци кои власта ги остави на улица без трошка леб. Е токму тие ќе прават зулуми и верувај дека кај нив трпението ја помина и границата на минимум. А во душа, не поради тоа што се на улица, се поголеми патриоти од сите оние со мидринки по градите.
Значи имаме и патриоти,но ќе има и зулуми.

,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2021222324>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,125 секунди.