|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Автор | |
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dragana Konstantinović - Iz šarenog mnoštvaIz šarenog mnoštva iskr'o si se krišom, Zaigraju misli pa se čini lako Prepuštam se sneno zovu iz daljine |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Željko Krznarić - Bezimena pesmaNe govorim ti baš u zadnje vrijeme |
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Перспектива на животот Од некој тест дознавам дека ќе умрам Потоа реставрирам безброј одаи. Во нив |
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Marx_Junior
Нов член Регистриран: 02.Мај.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Додека ме бараш
Барај во темнината, таму ке ме најдеш Врисни пред црвената вода, ке го видиш мојот одраз Скаменет лик на проклет светец, сениште во ноќта Бездомник во темна улица, проколната птица Ме гледаш мене, се бараш себе, крај на мостот Реката е врела, каменот длабок, огнот студен, И ништо не е како порано, само моето бледо лице Го собирам отровниот мед, капка по капка Барам зид, на зидот слика, на сликата твоите очи Ме голташ страсно како ѕверот месото на својата невина жртва Но јас не бегам, не сакам да бегам, јас сум тука, и те барам, уште те барам Палам факел, ги отворам очите, празно огледало, искината душа Обична слика далку од се, прашина, темнина ,молк, Добрина во ноќта, злоба во денот, плач во самракот Сирак сум без тебе, река без вода, плач без солзи, ден без сонце Свека која гори кратко, чиј восок паѓа на твоите студени раце, додека врескаш ме држиш, и покрај болката, а јас согорувам, ме снемува, ино ке останам како шепот во тешката тишина и ке ти кажам Ме најде, те најдов, ме виде, те видов, ме почувствува, Во темната ноќ ги бројам крвавите плочки, се давам во крвта и плачам Ништо не е како порано, ништо... Aleksandar Todorovski |
|
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Велат кога ќе се допрат Небото и Земјата,
некоја душа проблеснува со љубов.
И велат дека трае колку Небото и Земјата.
Тогаш сè станува нежно и тихо,
како премолчена молња што осветлува облак
и мирно блеска низ него.
И сè се помрднува онолку колку да не знаеш
дали ти се причинува или е вистина.
Од секоја нова љубов што се случува, по малку се помрднува целата Земја
и сите ѕвезди и планети.
И така кружи светлината. И така сè свети...!!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eden den ke se sretneme povtorno,
i togas ke ti gi podadam svoite race kako na star prijatel. Ke ja unistam bolkata od naseto minato... I znaj, ke lazam koga ke ti recam deka ne se grizam za nisto, deka sum sreken i deka poveke ne te sakam... Prosti mi zatoa sto seuste ke te sakam i pametam, i ne obvinuvaj me sto sekogas ke si vo moite misli. Toj den samo podaj mi gi tvoite race, i prepravaj se deka me gledas. Bidi srekna za mene, i za onie sto se ljubat, zasto i togas mozebi ne ke znaeme kako da se sakame.... |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zeljko Krznaric - Da sam te ukraoDa sam te ukrao |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nemir-Oskar DavicoSkoro ce doci, skoro ce proci,
skoro ce prestati, skoro ce stati. Skoro ce bednom, skoro ce zednom, dovoljno vode dati. Skoro ce biti svi ljudi siti, skoro ce, skoro ce ljudi imati kuce, zaklon od tuce, od kise i od studi. Skoro ce nestati, skoro ce prestati da se od straha ludi, skoro ce biti sve sto cu sniti, sve sto mi zelja zazudi. O, tada ce, tada ce svud biti palace, svud bice kikota, smeha, sanjace, pevace ljubav i prolece s cvrkutom ispod streha. |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jednostavno, volim te - Phil BosmansNiko drugi nije kao ti. |
|
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne budi daleko od mene - Pablo NerudaNe budi daleko od mene ni jedan dan, Nemoj otici ni samo jedan cas, jer tada, Jao, neka se ne razbije tvoj lik na pesku, da cu obici zemlju ispitujuci |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Reci mi - Maja MiljkovicKroz noc ...govorim ti kao i ti dok zivim pored dok oluja se sprema Reci mi! |
|
|
Sho-Sana
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sreli smo se... - J.LetićSreli smo se negdje između svjetova u malom prolazu gdje sudbine se ukrštaju u vremenu kada svemir utihne da se šapati duša čuti mogu... |
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Uzalud je odsutnost tvoja
Uvijek, kad ostanem sam, mila, Zal Kopp |
|
|
|
lane62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za shana...
Miroslav Antic -Prva ljubav
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |