|
Македонска народна музика-By mariovec |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 58> |
Автор | |
vedes
Сениор Регистриран: 26.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MASKA VOKALNA FOLKLORNA GRUPA OD BANSKO BANSKI STARCHETA - album SHTO ME MOME ZALUDE
Ja slezni chorbadzijko Jas ke odam nadaleku Jovane Opni mi, tropni mi Pesna za Radon vojvoda Shto me mome zalude Zbogum majko i tatko Изменето од vedes - 14.Јануари.2010 во 16:40 |
|
Низ цела Македониjа песна се пее, оро се вие...
|
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЛИЛИ ЦВЕТКОВА со албумот "Аjде, пушка пукна" Ajde, pushka pukna Ajde, razbole se mojto libe Badem drvo Georgi groznika Konja vrana Kumovi gosti Lesicanite komitite Majka kerka izpraka Slavej bilbil propejal Zbogum, majko |
|
|
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ведес, симни ги песните што те интересираат како видео,
потоа конвертирај ги во mp3 Pozdrav |
|
Небојша
Група Регистриран: 04.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 50 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve ti primer, podarok od mene
http://rapidshare.com/files/334215799/Perun_-_kitka_ot_narodni_pesni.mp3 |
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam program da konvenrtiram video na mp3
ama ne mozam da simnam sekoe video... Изменето од vedes - 12.Јануари.2010 во 18:11 |
|
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 07.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 310 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ви ја честитам на сите старата или православна нова година,воедно и празникот василица на сите што го слават.
Среќно со една исклучително ретка плоча Makedonske narodne pesme 1979- a1 - Zetov i Ivan Uzunov - Makedonijo majko rodena.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- a2 - Zetov i Ivan Uzunov - Pej ni sestro te slusame.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- a3 - Petranka Kostadinova - Ne veruj mnogo momcima.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- a4 - Petranka Kostadinova - Moma kraj izvor sedase.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- a5 - Petranka Kostadinova - Sedam sirocadi.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- a6 - Irinka Bujuklijeva - Dzinga dzinga.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- b1 - Petranka Kostadinova i Ivan Uzunov - Koj ti go turi zeno imeto tvoe.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- b2 - Petranka Kostadinova i Ivica Uzunov - Pesna za Kumanova.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- b3 - Petranka Kostadinova i Ivica Uzunov - Sto resis da se ozenis.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- b4 - Petranka Kostadinova i Ivan Uzunov - Imate li vino.mp3 Makedonske narodne pesme 1979- b5 - Petranka Kostadinova - Kad se culo videlo.mp3 http://rapidshare.com/files/334907377/Makedonijo_zemjo_rodena-Upload_by_mariovec.rar Интересно на оваа плоча е што можете да ја слушнете покојната Петранка Костадинова како испеала 2-3 песни на српски јазик,што е вистинска реткост да се чујат.Значи,поминале години, и ништо не се сменило.И на тогашниве и сегашниве пејачи,најголем успех им било и сега се уште им е,доколку испеат некоја песна на српски јазик,Неверојатно дека тоа се уште не се сменило,а јас немам никакво логично објаснување зашто македонските пејачи обожуваат да пеат на српски јазик. Поздрав |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ведрес Повели тоа што го бараше,нажалост снимките не се нешто најдобри,но јас подобри од ова немам, Доколку има нешто со подобар квалитет,ќе ги качам повторно.Поздрав Dojdi mila na kafe - Enigma.mp3 Mahmut se sprema za v tursko - Enigma.mp3 Makedonski Pesni Od Debarsko-Rekanskiot Kraj (Part 1).mp3 Makedonski Pesni Od Debarsko-Rekanskiot Kraj (Part 2).mp3 Makedonski Pesni Od Debarsko-Rekanskiot Kraj (Part 3).mp3 Makedonski Pesni Od Debarsko-Rekanskiot Kraj (Part 4).mp3 Nase selo gurbetsko - Enigma.mp3 Si slegov dolu v livada - Enigma.mp3 http://rapidshare.com/files/334916989/Makedonski_Pesni_Od_Debarsko-Rekanskiot_Kraj.rar |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ведес, Дали случајно ги имаш оригиналните омоти од оваа плоча или касета од Лили Цветкова,ако не ти е проблем да ги поставиш. Поздрав |
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мариовец,
благодарам многу за дебарските песни
Повели омоти на албумот на Лили Цветкова /CD/
|
|
|
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Go baram odamna KATLANOVSKO ORO na mp3,
sviraci - Laze Nikolovski i Mile Kolarov.
Go pronajdov samo vo eden sajt www.failo.bg
i kako video / naslov Trgnalo mi ludo mlado.gajda/
so moznost da se konvertira na mp3,
ama bas ovoj fajl e unisten... Изменето од vedes - 14.Јануари.2010 во 12:28 |
|
|
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ведес. Ти благодарам за омотите од албумот Поздрав до Бугарија |
|
mariovec
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во прилог на моето тврдење дека македонските пејачи отсекогаш сакале да пеат на српски јазик,еве една плоча од нашата легенда Никола Бадев,кој за да не остане покусо од другите,пропеал некоја песна на српски,која искрено,многу смешно звучи во негова изведба
http://rapidshare.com/files/335425937/Duet_Nikola_i_Suzana_Badev_-_Daleko_od_tebe_otis_o_sam_moja_draga__Diskos_EDK-3072__09.10.1967-Uploa Поздрав |
|
vedes
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve albumot na Radostina Panjova PIRIN MI E V SRCETO, ke kacim i drugi nejni albumi, da vidite zosto e mojta favoritka kako pejacka na makedonski pesni vo Bugarija... Babo le babo
Belite manastiri Gradel Ilija kelija Melnrshkata moma Oj, Stojane Ona devojce Pirin mi e vo srcevo Prsten ti vrakjam Rusi kosi imam Zosto si mi libe Изменето од vedes - 18.Јануари.2010 во 07:36 |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 58> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |