IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Што можеме да направиме за Македонија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што можеме да направиме за Македонија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 34>
Автор
Порака
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2009 во 21:36
Originally posted by Buggyman Buggyman напиша:

Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Сите ние можеме во својот домен да наптавиме многу, ама секогаш ќе се најде некој кој ке ни ’’трие сол на главата’’ и ке не донесе во ситуација да дигнеме раце од се.изненадување

Секако дека можеме, прво мора да си признаеме дека не функционираме како општество, да си ги кажеме своите слабости, мани и грешки. Да се побара длабоко во себе решение и да се изнајде начин како да го пребродиме тој недостаток кој не води кон самоуништување.

Од таа пуста гордост, дали поради политики, верски, национални или некои други побуди, не си дозволуваме да излеземе од “чаурата“ но ако го дозволиме тоа, и кога ке излеземе од таа “чаура“ ке сватиме колку убава “пеперутка“ со прекрасни бои сме...

Балканскиот народ има толку прекрасна убавина длабоко во неговата душа и му е потребно само ослободување од предрасудите кој го создадоа нашите лидери последните години (не само од 1991 година)...

Колку пати имам сретнато луѓе како даруваат пари на питач на улиците, прашајте се зошто тоа го прави?

Не би одел подалеку....

Taka e Buggyman !   
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 18:02
Еден народ треба да е како фамилија: иако внатре во фамилијата понекогаш има проблеми, несогласувања, расправии, караници, тоа се чува внатре, меѓу членовите на фамилијата. А пред надворешниот свет секогаш (или скоро секогаш) се е ок и нема меѓусебно напаѓање, туку има солидарност, сплотеност и заштитништво.
Со нас македонците е точно обратно: меѓу себе се нејќеме, има многу завист, задни мисли, недоверба, спротивставувања, лесно пукаат караници, несогласувања ... а со странците сме мед и млеко, и секогаш пред нив се напаѓаме меѓусебно колку сме ние за никаде.  Заборавајки го сето она убаво за нас македонците што го напиша Багимен.

(кога велам „секогаш“ мислам на 95% од ситуации. Се разбира постојат исклучоци).

Крајно време е тоа да се смени.

Изменето од chuchuliga - 27.Октомври.2009 во 18:05
Бројни мали луѓе, на бројни мали места, кои прават бројни мали чекори можат ликот на целата планетата Земја - да го сменат.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 18:19
да престанеме да им веруваме на оние кои е раскрчмуваат државата на секој можен начин откако ќе дојдат на власт со лажни ветувања ........ колку за почеток свиркање
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 18:29
kako so kazav porano
dovolno e da ja sakate.... se drugo potoa si doagja samo po sebe

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
real Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Октомври.2009
Поени: 161
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2009 во 19:44
Originally posted by anakin anakin напиша:

kako so kazav poranodovolno e da ja sakate.... se drugo potoa si doagja samo po sebe

so tebe sum dovolno e da ja sakame da se pocituvame da si pomogneme eden so drug da se druzime da rabotime da gradime da ja spodelime losoto i dobroto zaedno za zaedno da imame podobra idnina poleka se namesto ke dojde makedonija kakva takva pa i kako da bide treba da ja sakame zatoa sto tuka sme i ke bideme,
vlasta znae deka nasata idnina e toa i sigurno deka za nasata idnina go praat toa sto treba sekoj si ima svoj stav sekoj si ima svoe mislenje no da se trudime zaedno da gradime za edna podobra idnina za site nas.
Кон врв
Feniks 76 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 14.Декември.2008
Поени: 39
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Feniks 76 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 00:47

kako so kazav poranodovolno e da ja sakate.... se drugo potoa si doagja samo po sebe

Не е доволно само тоа, во нашиот случај потребена е голема мудрост,прагматизам и одлучност, додека со искреното сакајње полесно се поднесува и жртвата која ќе треба да ја дадеме.Да не бидам погрешно разбран не мислам на ИМЕ,ИСТОРИЈА и други слични прашања мислам на Македонија не да остане на Македонците зошто од 2001г тоа веќе не е туку да остане барем, Македонија да е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 00:54
Originally posted by Feniks 76 Feniks 76 напиша:

Не е доволно само тоа, во нашиот случај потребена е голема мудрост,прагматизам и одлучност, додека со искреното сакајње полесно се поднесува и жртвата која ќе треба да ја дадеме.Да не бидам погрешно разбран не мислам на ИМЕ,ИСТОРИЈА и други слични прашања мислам на Македонија не да остане на Македонците зошто од 2001г тоа веќе не е туку да остане барем, Македонија да е конституирана како национална држава на македонскиот народ во која се обезбедува целосна граѓанска рамноправност и трајно сожителство на македонскиот народ со Албанците, Турците, Власите, Ромите и другите националности кои живеат во Република Македонија

Dovolno e da ja sakame i da se pocituvame megu sebe i da si pomogneme megu sebe referendum ke nema i imeto nema da se smeni a idninata e pred nas a taa idnina e historiskiot moment za site nas.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 01:35
ништо не можеме да и направиме на Македонијава, и нема спас, греота тага

додуша може ама никој нејќе чекање

Изменето од zabegan - 28.Октомври.2009 во 01:36
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 01:38
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

ништо не можеме да и направиме на Македонијава, и нема спас, греота тагадодуша може ама никој нејќе чекање

tacno e toa ama referendum ke nema imeto nema da se smeni raboti grujo za nasata idnina.
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 01:41
Originally posted by real real напиша:

Originally posted by zabegan zabegan напиша:

ништо не можеме да и направиме на Македонијава, и нема спас, греота тагадодуша може ама никој нејќе чекање

tacno e toa ama referendum ke nema imeto nema da se smeni raboti grujo za nasata idnina.
абе фикција е тоа, мислам референдумот
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 01:46
Naj bitno e nie da ja sakame ova zemja megu sebe da se pocituvame i ke bide se ok.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 09:55

Naj bitno e nie da ja sakame ova zemja megu sebe da se pocituvame i ke bide se ok.

Чекај малку, ме буниш! Знаеш, јас сум малку приглуп и тешко капирам некои работи!  глупчо
Во сите твои постови зборуваш многу убави работи. За заеднички живот, за меѓусебно почитување, за еден народ, (незнам дали сеуште не си спомнал или јас немам забележано дека си пишал и за еден јазик), за една држава (земја) ...
На која земја мислиш?
Оти според знамето на местото на твојата локација, гледам дека се јавуваш од Албанија! замисленост
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај real Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 16:26
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Чекај малку, ме буниш! Знаеш, јас сум малку приглуп и тешко капирам некои работи!  глупчоВо сите твои постови зборуваш многу убави работи. За заеднички живот, за меѓусебно почитување, за еден народ, (незнам дали сеуште не си спомнал или јас немам забележано дека си пишал и за еден јазик), за една држава (земја) ... На која земја мислиш? Оти според знамето на местото на твојата локација, гледам дека се јавуваш од Албанија! замисленост

valda ne si tolku mlad za da ne go razbiras politikata.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2009 во 21:06

valda ne si tolku mlad za da ne go razbiras politikata.

Аха, сега ќе бидам матурант!голема%20насмевка
Но, нели самиот рече да ја оставиме политиката настрана?изненадување Зошто сега и ти се „бавташ“ со неа? Толку ли е привлечна што ниту обичниот човек (а не само политичарите) неможе без неа? Вака ли ќе градиме заедничка иднина, вака ли ќе одиме во подобар живот, кога еве и ти уште се обидуваш со политички надмудрувања (ако воопшто може да се каже дека се надмудрувања), избегнуваш да дадеш искрени и чесни одговори кога некој љубезно го бара тоа од тебе?
Кога овде на форумов неможеме да се ослободиме од стегите на политката (прифатени доброволно или наметнати со сила), кога овде во овој виртуелен свет не пројавуваме искреност и чесност, тогаш како можеш да очекуваш тоа да се оствари во реалниот живот?не%20знам

Изменето од Zlatnik - 28.Октомври.2009 во 21:09
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 34>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.