|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 46> |
Автор | |
boticeli
Нов член Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
КОЈ СУМ ЈАС... Кој сум јас,од каде доаѓам,кон што сум упатен и дали пат постои?Од што сум составен,ѕвездена прашина ли е ова живеалиште-моево тело,каде привремено сум приплатен,ровит и кревок,лесно кршлив и препален.Дали има смисла и каква е целта на мојава опстојба пробиена од бескрајот и од него условена.
Што ни остана сега кога врз нас гргна,од сонот не тргна,не разбуди нас луди измамата,лагата скоминава и целосна,што ни остана освен тагата,таа човечка диференција специфика и неверата,грамадна и сеопфатна.За сите грешки што бев ги сторил,за сите недугавости,збрложените искази ,напати,можеби непотребната острина на ставовите,за навредите ако ги било,се надевам дека ке ми простиш,ане проштева само оној чија сушност е омразата и освата-дејствие. И еве сум сега кај што течам да доистечам,во вирче солена вода да се престорам и потоа да испарам. |
|
Bakni me. Ne cekaj da ti go zemat redot...
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вечерва пред да си легнеш
забележи ја црвената боја на зајдисонцето која ќе ја помешам со ведрото вечерно небо само за те*е! И почувствувај го допирот на нежното ветре кое ќе го пратам за да те погали наместо мене! Вечерва пред да и го предаде престолот Сонцето на Месечината и пред да засјаат ѕвездите на хоризонтот, погледни ја мојата слика која љубоморно ја чуваш во џебот на твојата кошула таму некаде до срцето, за да ме мислиш пред да заспиеш за да ме сонуваш кога ќе заспиеш! Bravo Nina |
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
фала
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
песна лесна
слушам една песна
која ме буди
како солза лесна
но мене ме чуди
каков милозвучен звук
како никој друг
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога спие,
лицето мило во мене буди нежност беспомошна. При секој трепет на агол на усни и клепки натежнати, плима од слатко и горчливо ме преплавува и в гради грутка копнеж набабрува – слаткото да го проникнам, горкото со очи да го испијам, оти не смеам да го допрам, да не го искршам како огледало, на остри парчиња, да не ги нагази нерасонет, оти, доста го болат старите рани незалечиви и доста ги стрват волците што трпеливо и злобно го опколиле чекајќи да им ја покажам наивно тајната патека до него. ova ne e nova pesna ja prepoznav i togas i sega ja procitav nekolku pati. preubavo, preubavo. sto bi rekol majstorce, me dopira cuvstveno. ti mora da si porekrasna licnost filmadzijka za da ostavis tolku cuvstva vo pesnata mora da gi imas vo izobilstvo vo dusata |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... мора да сум, мора да си ... прекрасна личност ... ... мора да сме ... колективно прекрасни ... и/или колективно луди Изменето од filmadzijka - 19.Октомври.2008 во 12:06 |
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
оој анакин, душо страдна за поддршка скромна гладна, уметноста не се мери со фалби од аматери. плус, знаеме добро дека твојта роба блог ја чека. чувај скапи нерви здрави, пиши-бриши не ни прави. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МУЗА
на неа, оти и останав должен Ме роди жена, жена со сон во очите и тивка приказна за животот на светулките што издишувал меѓу капките роса во ливадите на нејзиното детство... Ме роди жена, жена со надрочени мисли во кои само болката останала да ги мрзне наутро расчаталените крвотоци на обидите да се дофати мигот на среќата што премногу блиску била. Ме роди жена, жена - зрак светлина, а јас во очите на нијанси ја разложив како виножито над две црни планини - црни думи недоречени... Ne sum dostoen da komentiram. Samo mozam da |
|
nemo84
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Young Modern Регистриран: 24.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 500 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само некои чувства...
Покажи ми како Да ја симнам тагата од моите очи Темнината која го покрива моето срце Насмевката што солзите ја кочат. Неможам Твојата кожа над мојата Мирисот на страста Прегратки од кои се растреперувам. Копнежот по повеќе И моето те сакам Стискајќи го со забите Зашто не смеам да го проговорам. Соништата во кои потонувам А твојот лик не го гледам Усните на кои се предавам Како воздух, не ги ни чувствувам. Постоиш, за мене нема крај Далечен си како оваа месечина Ладен како овој тврдоглав камен А јас копнеам, и умирам полека Hold me now, as I fall again I want you, love you That's all I can say Чекам Твојот прст над моите усни да исчезне Додека молчам потонувам Оваа љубов е надреална. Покажи ми како да те избришам од себе Секој дел од тебе навлезен во секоја пора Секој дел од мене кој те посакува бескрајно. Браво Нинче ...се си подобра |
|
NiNa1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Svetlina od prsti mi kape
dodeka kalta vo zaseda gi ceka moite cevli novi so nadmoken spic. Zaguben, izguben isplasen, za mene nov pocetok nema iako peperutki i princezi okolu mene tancot najdobar go igraat za uteha rana da mi zagusat za mene vrakanje nema. Mozam samo bespomosno da sakam onaka ednostavno i milo ljubejki go nivniot zdiv na prolet sto potseka. |
|
NiNa1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od QUENTIN:
Никој, никогаш... Поплочи го утрото со сознание дека никој, никогаш нема безусловно да ти се предаде. Тргни кон небото, знаејќи дека никој, никогаш нема да те поткрене на раменици за да го дофатиш. Фантазијата ќе липта за ангели со светли ореоли, но ти оди спроти ветрот и не врти се. Нема ништо толку неодложно, нема никој толку неопходен, овде, на оваа пространа ледина со измислени ликови и однапред напишани реплики. Овде, никој, никогаш нема да биде прегрнат без да биде задушен. Никој, никогаш нема да биде бакнат, без да биде исплукан. Никој, никогаш нема да биде сакан, без да биде раскрвавен. pa ti ne si normalen covece!!!!!!!!!!!!! kako samo ti idat tie zborovi dzanam, strasen si fraeru |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i pak se spremam vo zandana da vlezam
po tie temnici na tvojata dusa da slezam da se pokoram na tvojata glupost da pati mojata ubost zosto trite cveta sto gi skinav gi posea ti koga jas pominav a gi sobrav jas sama,so ljubov gi gledam a sega ti gi sakas tebe da ti gi predadam Ne...NE....toa nema da se sluci mornici mi odat,glavata mi buci ke padnes zrtva na jadot no ti ke bides na kraj gadot koj bez milost unisti edna dusa oti samo egoto si go slusas no ke patis..ZNAM no bez mene...SAM Nova zvezda blesna, premnogu jako butterfly5 Изменето од zbunet - 24.Октомври.2008 во 21:09 |
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |