IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Федерализација на Македонија?!!!
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Федерализација на Македонија?!!!

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 24>
Автор
Порака
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 23:47
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Originally posted by Polaris Polaris напиша:

I zosto sekogas ste vo Anti TURSKO razmisluvanje,zosto vo istoriskite knigi den denes decata ucat kako turcite bile losi vo literaturata isto taka postojat lektiri kade sto turcinot se iskazuva vo negativen karakter, isto taka i vo pesnite,se pee za Osman BEG i za komitite.Mislam deka seto toa e anti tursko no ne se cudam samo na mekedoncite tuku i albancite vi se isto mislenici. SETO TOA MENE KAKO TURCIN ME VOZNEMIRUVA, I NE ZABORAVAJTE DEKA EDINI PRIJATEL VI E SAMO TURCIJA.намигнување

Sekoj narod koj okupiral tugja teritorija i e porobuvac, ne moze da bide dobar dodeka e porobuvac. Nikoj ne veli denes deka turcite se losi, no nikoj ne moze da bara da se izbrise ona sto turcite go pravele dodeka bile porobuvaci tuka.

Точно така.
Не смее да се шминка историјата и да се преправаат историските учебници, само затоа што денес Турција ни се вбројува во пријателски земји.

И да се вратиме на темата: Федерализација на Македонија?!!!

Изменето од anastea - 01.Март.2009 во 23:47
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 23:50
Originally posted by Pacifist Pacifist напиша:

uste li so vakvi gluposti se zanimavate li be ???
lugjeto stignale u mesecina i mars a nie ni u evropa ne mozeme da ideme ...i uste se raspravame dali makedonija treba da se podeli ili ne ... barem da imavme sto da delime ... 
jas mislam deka treba da rabotime za evropska Makedonija ... koga ke ni se podobri standardot veruvajte mi deka nikogas nema da vi ide umot za podelbi ili nesto slicno ...  
ако си за европска македонија тогаш не треба да признаваме ништо освен македонец, така е во сите европски земји намигнување
во ниедна европска земја нема доминантност на некој друг народ освен матичниот
во ниедна нема двојазичност и т. н.

Изменето од zabegan - 01.Март.2009 во 23:58
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Pacifist Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: Switzerland
Поени: 1618
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 23:52

I zosto sekogas ste vo Anti TURSKO razmisluvanje,zosto vo istoriskite knigi den denes decata ucat kako turcite bile losi vo literaturata isto taka postojat lektiri kade sto turcinot se iskazuva vo negativen karakter, isto taka i vo pesnite,se pee za Osman BEG i za komitite.Mislam deka seto toa e anti tursko no ne se cudam samo na mekedoncite tuku i albancite vi se isto mislenici. SETO TOA MENE KAKO TURCIN ME VOZNEMIRUVA, I NE ZABORAVAJTE DEKA EDINI PRIJATEL VI E SAMO TURCIJA.намигнување

Polaris  ... nikogas nemoj da kazes deka albancite imaat antiturska pozicija ... nikogas porano albansko-turskite odnosi ne bile podobri ... sto pati sum kazal deka ja sakam Turcija zatoa sto e mnogu realna so nejzinata politika vo Balkan ... gi smetam za vistinski prijateli ... no istotaka sum ti kazal deka koga se zboruva za istorija sekogas ima nedorazbiranja megju albancite i turcite ... toa e nesto sto ne moze da se promeni ni od mene a ni od tebe ... vo nasite ucebnici pisuva nesto sto se slucil vo minatoto ... toa ne moze da go odreces ni ti ... sum ti rekol ednas porano i po LP deka bi bil dobro da se potrudime da ne dikutirame za istorija zatoa sto odnapred go znam krajot na toj muabet ...
....INDEPENDENCE IS BETTER THAN SEX...
http://www.youtube.com/watch?v=7c7GdLlVrwo&feature=related
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 23:54
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

Sekoj narod koj okupiral tugja teritorija i e porobuvac, ne moze da bide dobar dodeka e porobuvac. Nikoj ne veli denes deka turcite se losi, no nikoj ne moze da bara da se izbrise ona sto turcite go pravele dodeka bile porobuvaci tuka.

се сложувам, малце офтопик ама мора да додадам дека друго е османлиското царство, а друго е турција после кемал ататурк
но не може да се занемарува точната историја, теророт не си го измисливме ние за да се жалиме само!

Изменето од zabegan - 01.Март.2009 во 23:55
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2009 во 23:55
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

lugjeto stignale u mesecina i mars a nie ni u evropa ne mozeme da ideme ...i uste se raspravame dali makedonija treba da se podeli ili ne ... barem da imavme sto da delime ... 
jas mislam deka treba da rabotime za evropska Makedonija ... koga ke ni se podobri standardot veruvajte mi deka nikogas nema da vi ide umot za podelbi ili nesto slicno ...  
ако си за европска македонија тогаш не треба да признаваме ништо освен македонец, така е во сите европски земји намигнување
ne, fala ...нека%20ти%20е%20срам
vaka kako sto velis ti NE ... ne za drugo ama ke bevme kako grcija a jas ne sakam da ziveam u drzava kako grcija ...

Изменето од Pacifist - 01.Март.2009 во 23:57
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:02
го едитирав својот пост, зошто не барате соживот во друга земја? или пак зошто ако сте толку големи пријатели со турците, не барате федерализација кај нив? двојазичност?

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:04

IMA IMA ... SVICARSKA I SE E MOZNO ...голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:08

го едитирав својот пост, зошто не барате соживот во друга земја? или пак зошто ако сте толку големи пријатели со турците, не барате федерализација кај нив? двојазичност?

vo koja druga zemja ???
vo SAD !?!?!?!?!? - ne e nasa tatkovina .... nie sakame nesto sto ni pripagja ... nisto poveke ...
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:16

vo koja druga zemja ???
vo SAD !?!?!?!?!? - ne e nasa tatkovina .... nie sakame nesto sto ni pripagja ... nisto poveke ...
епа ако македонија ја сметаш за татковина мора да си македонец!
ако албанија ја сметаш за татковина тогаш си албанец! и нема што да ја пипкаш македонија ако веќе имаш земја (две) каде што твојот народ е матичен и таму можеш да правиш што сакаш

не мора бе во сад, еве турците ви се пријатели намигнување
само нормално не ви е тоа целта, целта ви е да ги исполните територијалните претензии кон македонија и по мирен пат да ја окупирате, демек соживот сте барале газење%20од%20смеење
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:17

Да, но Швајцарија е конфедерација.
Затоа и ја земаш за пример нели, во склад со темава...?

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 00:18
Originally posted by anastea anastea напиша:

Да, но Швајцарија е конфедерација.
Затоа и ја земаш за пример нели, во склад со темава...?

ја зеде за пример бидејќи не постои таква, па идел по логика ај ќе најдам нешто со сличен збор
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 01:09
ako mislite deka jas imam takvi idei za koi vie tvrdite , GRESITE ... sega za sega ocite mi se svrteni samo kon Evropa .... , sekogas ke kazam deka Makedonia e moja tatkovina , no nikogas nema da kazam deka sum makedonec od prosta pricina sto ne sum ... toa nikoj nema da mi go zabranuva ...
vakviot nacin na razmisluvanje me pravi gord ... jas nikomu ne mu velam ti si toa , ti si ova ... a vaseto insistiranje za nie da se vikame makedonci samo ke gi budi tie nacionalisticki krugovi koi veke nekoe vreme se vo dlabok son ... ostajte gi neka spijat ... moze da bidat opasni ...тага 
Кон врв
Тречи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Царевићот

Регистриран: 22.Декември.2008
Поени: 414
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Тречи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 01:46

-Нема федерализација зошто на некој калимеро од аљбанишкото МАЛЦИНСТВО му текнало да крои карта.

Изменето од anastea - 02.Март.2009 во 03:22
Книге децо книге......
Речи свима ко си,не штиди се своје вере,и буди поносни син Православја!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pacifist Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2009 во 01:51
Originally posted by Тречи Тречи напиша:

-Нема федерализација зошто на некој калимеро од аљбанишкото МАЛЦИНСТВО му текнало да крои карта.
nikoj ne saka federalizacija ... duri ponekogas mislam deka vie ste tie koi poveke rabotat za taa rabota ...  

Изменето од anastea - 02.Март.2009 во 03:24
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 24>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.