IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Дали вреди да се биде добар?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали вреди да се биде добар?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 118>
Автор
Порака
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Јануари.2008 во 22:01
Seksualno aktivna edinka t.e. sto ima redoven seks vo kombinacija so ljubov, ne moze da bide nisto drugo sem prijatna licnost, sto znaci site onie zlobni goveda i kravi gi nemaat dvata faktora i smetaat deka cel svet e vinoven za toa
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Se soglasuvam so ova od pricina shto seksot kako i hranata, spienjeto...e neshto shto coveckiot organizam go bara i do kolku ne go dobie reagira onaka kako shto reagira. Ne za dzabe kruzi vic za ucitelkata...Koga e naseksana vleguva vo ucilnica nasmeana i ljubezno pozdravuva-Dobro utro decinja, kako ste mi deneska...a ako ne e go treska dnevnikot od katedrata i pocnuva so vikanje...
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 08:07
Vredi da se bide dobra samo so mene i da mi dava slobodno, oti ja znam i "fala" da recam, a drugi ne
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 19:39

AKO POCNE COVEK DA PRESMETUVA DALI VREDI DA BIDE DOBAR ...

KE IZLEZI VO ZAGUBA ...

ZATOA NE TREBA DA SE PRESMETUVA DALI VREDI ILI NE ...

MOZE ...
ZA MENE DA BIDE MALA DOBRINA ...
NO ZA NEKOGO TOA DA MU E ZIVOTNO VAZNO ...

I OBRATNO ...

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 22:27

не треба да пресметува човек дали вреди  да биде
   добар или не ...
   туку сигурно вреди  да се биде добар...
   јас и не знам поинаку...среќа
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 22:43
НИЕДНО ДОБРО ДЕЛО НЕ ПОМИНУВА НЕКАЗНЕТО
Кон врв
RUSHKA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јануари.2008
Поени: 2837
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај RUSHKA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 23:16
Patot kon pekolot e poslan so dobri nameri.
Кон врв
efendija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Поени: 2175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај efendija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2008 во 23:23
Добрината само со добрина се наградува.
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 00:36
Препораки на мајка Тереза околу добрината

*Човекот е неразбран, нелогичен и себичен.
Не е важно, сакај го!

*Ако правиш добро, тоа ќе го припишат на твоите себични цели.
Не е важно, прави добро!

*Ако им помагаш на луѓето можеш и лошо да минеш.
Не е важно, помагај им!

*На светот му го даваш најдоброто од себе а тој ти возвраќа со удари.
Не е важно, давај го најдоброто од себе!

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
sensei Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2005
Поени: 2005
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sensei Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Февруари.2008 во 03:52
Sekako deka vredi, no treba da se bide spremen i na ova:

Originally posted by filmadzijka filmadzijka напиша:

НИЕДНО ДОБРО ДЕЛО НЕ ПОМИНУВА НЕКАЗНЕТО

големо%20гушкање
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 17:22

како да се дојде до вистинското знаење, како луѓето
  да научат што е добро ???
  заблудите му пречат на секого за да дојде до правилен став...
  кога човекот би знаел што е добро...тоа и би го правел...

Кон врв
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 22:23
вреди да бидеш добар,... за да имаш мир на совеста,... но да бидам добра,.... а сите околу мене да го искористуваат тоа,.... не иде во предвид,.... добро за тие што заслужиле,.... сепак треба да мислиш и на себе,.... трепкањесреќа
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 22:26
Не е мудрост да бидеш добар, мудрост е да знаеше кон што да ја насочиш добрината!
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 22:49
ZA DA BIDES DOBAR - TREBA DA BIDES GOLEM
ZAVIDLIVOSTA, LAKOMOSTA, GLUPAVOSTA, SEBICNOSTA, EGOIZMOT NE' TERAAT DA BIDEME LOSI. A GOLEMIOT COVEK - TOA GO NADMINAL.
VREDI DA SE BIDE DOBAR! NE ZARADI DRUGITE - ZARADI NAS, NAM NA DUSATA DA NI BIDE POLNO I TOPLO!
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2008 во 22:51
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Не е мудрост да бидеш добар, мудрост е да знаеше кон што да ја насочиш добрината!

MAJSTORCE, JAS MISLAM DEKA E MUDROST! DA SI DOBAR E PRVIN MUDROST, POTOA UMEENJE
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 118>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.