|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 55> |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Загубите се неизоставен дел од нашите животи, речиси секогаш се неочекувани...
Еве еден друг “прост“ начин (бар за мене) Понекогаш, кога одам на гробишта, не брзам да се вратам дома, но се шетам меѓу плочите, подзастанувам, воздивнувам, ги читам надгробните споменици, кој е таму, си ја замислувам болката на тие што минале низ сето тоа....и сфаќам дека не сум сама.... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...НЕ СИ САМА!!! ...СЕКОЈ ВТОР Е ПОВРЕДЕН НА НЕКОЈ НАЧИН...
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се разбира, тоа е неизоставен дел од животот.
Но помирувањето со неизбежното носи внатрешен МИР. |
|
|
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sme sami.... Sekoj so svojata bolka.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
james dean
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 4476 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да се надминат болката и тагата (ако е тоа воопшто возможно), треба добро да се свати смислата на животот. Мислам дека можеби никогаш нема да бидеме сигурни дека сме ја откриле смислата на животот, но со многу знаење можеме да и се приближиме доволно блиску за да најдеме некаква утеха. П.С. Ова не е филозофија. И под филозофија не се подразбира само она што го спомнавте погоре. За да може некој да филозофира, треба да знае многу научни факти и од нив потоа да извлекува заклучоци! (да размислува....да филозафира - грч. philosophia - љубов спрема мудроста) |
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ве молам внимателно прочитајте ги стиховите на оваа убава песна (Cemetry Gates) .... "So we go inside (Cemetry Gates ) and we gravely read the stones All those people, all those lives where are they now? With loves, and hates, and passions just like mine They were born and then they lived and then they died It seems so unfair, I want to cry!" ... |
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...МНОГУ УБАВО КАЖАНО!!.. (ова човечулево ..уште поубаво е..)
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Песната е од The Smiths - авторот Morrissey И музиката е мн. добра IQ - ќе ти се свиѓа (знам ) |
|
RUSHKA
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu ubavi stihovi.Kade se sega tie .......sekoj so svoeto ubeduvanje.
|
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никој не е сам во овие работи, тоа си е така откако е светот и векот.
Стиховите се многу убави, соодветствуваат на еден од моите начини за “справување“ со тагата.... |
|
|
|
james dean
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Извинете ме и дозволете ми да ја преведам! Да видиме како ќе звучи и на македонски!
.... (претходно и вика на девојката - ќе се чекаме пред портите на гробиштата) ... "Потоа влеговме внатре и сериозно ги читавме надгробните плочи Сите овие луѓе, сите овие животи, каде се тие сега? Со љубов, омраза и страст како и мојата тие се родиле, живееле и умреле изгледа толку неправедно, ми се плаче!" Секогаш кога ги слушам овие стихови допираат длабоко во мене! Изменето од james dean - 04.Април.2008 во 00:10 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Otruj mu go kuceto na komsijata i zaedno ke si placete
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Rabota....samo rabota,i toa ..ne mora da e intelektualna
ne ti treba mozokot,...samo rintaj,ke vidish-se ke pomine |
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |