IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ПРЕГОВОРИ ЗА ИМЕТО - 1

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 199200201202203 256>
Автор
Порака
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:44
Denes i do gostivar bev, pa nikoj ne mi pobara pasos.
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:45
Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

I jas se prasuvam, drzavava e i moja. Nema menuvanje na ime.
....kako i....ushte na ...dva miliona drugi !....znachi....neka si ja vika ...koj kako saka....najdobro ke bide!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:45
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by Marko Polo 1 Marko Polo 1 напиша:

I jas se prasuvam, drzavava e i moja. Nema menuvanje na ime.
....kako i....ushte na ...dva miliona drugi !....znachi....neka si ja vika ...koj kako saka....najdobro ke bide!

Kje se slusa mnozinstvoto, brzi...

moze da napisam i: na vasa zalost

Изменето од Marko Polo 1 - 17.Октомври.2009 во 20:46
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:46
antingo, се што е навреда кон Македонскиот народ и државата е избришано, вклучително и постовите за турското ропство, за храброста на народот, па и твоите цитати од википедија, како реплика на избришани постови немаат смисла.
Тоа дали некој ќе ги именува Македонците во трето лице еднина, дали САМ ќе се декларира како “северномакедонец“, и дали лично посакува промена на името е лично право и не треба да го поистоветуваш со цел народ.

Навреди на национална основа не дозволувам НИКОГАШ, но бидејќи си нов член тоа не можеш да го знаеш.

Повеќе не мислам да ссе повторувам, продолжи на темата и без навреди.
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 20:52
секој има да се произнесе по свое мислење и притоа да образложи зошто е поинакво од некое друго .......
ниту се обидувам да наметнам свое а уште помалку по пат на навреди и етикетирање за разлика од некои останати на кои им пречи туѓото размислување ...... следно на тоа , мислам дека е сосем непотребно да понатака пишувам на таа тема .......
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 21:56
Како што ја сменивме денеска границата....така ќе го смениме и името....

Од денеска и Јас давам подршка за промена на името..... (кога може Грујо, зошто не и Јас)....болен
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Октомври.2009 во 22:52
Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Од денеска и Јас давам подршка за промена на името..... (кога може Грујо, зошто не и Јас)....болен

Дали со овде искажаното ...„око„..се мисли на едноокиот ...продавач на име и знаме??
намигнување

Изменето од novace - 17.Октомври.2009 во 22:53
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 01:29
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by ninja_34 ninja_34 напиша:

Дали со овде искажаното ...„око„..се мисли на едноокиот ...продавач на име и знаме??
намигнување
добро бе новаче, од кога продавање на името и знамето се изговор за продавање на територија збунетост
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 02:53
Постот на Мамамд ме наведе на следново размислување. Дали навистина сакаме членство? Па соодветно на ова, наместо референдум за промена на името, нека распишат референдум за пристапување во ЕУ и НАТО. Ама прашањата да бидат јасни, да нема двосмисленост во прашањата. Јасно да се прецизира, на пр. вака:

1. Дали сте за тоа, Република Македонија да го промени името и да влезе во ЕУ и НАТО?

2. Дали сте за тоа, Република Македонија да не го промени името и да не влезе во ЕУ и НАТО?

Не завлегувам во (не)регуларноста на резултатите од еден оваков референдум.

Исто така, еве сега ми се наметнува и една друга идеја.

Еве, бидејќи ЕУ и НАТО не’ притискаат да го смениме името за да бидеме нивна членка, да прифатиме промена на името! Но, под еден услов. (Редно е и ние да поставименекој услов, доста другите го прават тоаголема%20насмевка).

Тоа наметнато име да важи, да биде во меѓународна употреба, само до денот на постоење на една од тие организации. Во случај на распад на една од нив, по автоматизам да се врати името Република Македонија!глупчоразмислување
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
cyanide sweet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2009
Поени: 132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cyanide sweet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 05:39
1. Дали сте за тоа, Република Македонија да го промени името?

ja na vakvo direktno prashanje bi mu odgovoril na sekoj...ama bash na sekoj...

TI SI NENORMALEN I MESTOTO TI E VO LUDNICA, NE GO PREDIZVIKUVAJ GNEVOT NA NARODOT !

ps.Makedoci ima poveke nadvor od zemjata, na privremen predstoj vo stranstvo, ne go zaboravajte toj fakt, koa ke se sobereme site na edna masa, moze da razgovarame za pricinite za ludilovo i koj ustvari doprinese za toa, koi se pricinite i koe  e reshenioto, do togash malo sutra so ke odlucue edna budala za nekakov referendum.

Изменето од cyanide sweet - 18.Октомври.2009 во 05:41
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 09:41
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Постот на Мамамд ме наведе на следново размислување. Дали навистина сакаме членство? Па соодветно на ова, наместо референдум за промена на името, нека распишат референдум за пристапување во ЕУ и НАТО. Ама прашањата да бидат јасни, да нема двосмисленост во прашањата. Јасно да се прецизира, на пр. вака:

1. Дали сте за тоа, Република Македонија да го промени името и да влезе во ЕУ и НАТО?

2. Дали сте за тоа, Република Македонија да не го промени името и да не влезе во ЕУ и НАТО?

Еве, бидејќи ЕУ и НАТО не’ притискаат да го смениме името за да бидеме нивна членка, да прифатиме промена на името! Но, под еден услов. (Редно е и ние да поставименекој услов, доста другите го прават тоаголема%20насмевка).

Тоа наметнато име да важи, да биде во меѓународна употреба, само до денот на постоење на една од тие организации. Во случај на распад на една од нив, по автоматизам да се врати името Република Македонија!глупчоразмислување

Аха, збунетостколу што се пречита и промени Санстефанскиот, Бук*решкиот договор, привремената резолуција за името, Кумановскиот договор за Косово односно Србија, имотите на Егејците, правата на македонците во Бугарија.
Еднаш стокмено, никој не поправа. тага
Кон врв
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 12:49
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Аха, збунетостколу што се пречита и промени Санстефанскиот, Бук*решкиот договор, привремената резолуција за името, Кумановскиот договор за Косово односно Србија, имотите на Егејците, правата на македонците во Бугарија.
Еднаш стокмено, никој не поправа. тага

Сосема си во право Мамамд, еднаш потпишано, бегање нема...тага
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 13:08
Ами чаре бе дечки?

Ние како држава немаме ни сила ни капацитет сами да просперираме на Балканов,самата положба не тера да се вклучиме во тие Европски интегративни процеси.

Мислам после последните изјави на грчката врхушка на сите треба да ни биде јасно ко ден дека на следниот самит на ЕУ ќе лапнеме уште едно вето кое ќе не оддалечи од ЕУ.

Сигналите кои идат од европските дипломати полека но сигурно ни кажуваат дека за нас  како држава која е аспирант за влез во евро-атланските економско воени сојузи следниот чекор што ќе означи влез во ЕУ и Нато треба да го направиме со променето име,тоа е непобитен факт,за кој ние имаме само две опции.

Првата да го смениме нашето уставно име,со која промена интегративните процеси би продолжиле и со која промена би влегле во Нато за неколку месеци а во ЕУ за неколку години.

Или втората опција која е да не прифатиме промена на уставно име и би тапкале во место чекајќи грција некогаш да се смилува на нас,а дотогаш да продолжиме да се јадеме меѓу себе околу неколку коски.

Трета опција за нас нема почитувани,како и да се обидуваме нема да најдеме трета опција.

Очигледно е дека ќе има референдум,а кога граѓаните ќе излезат тамо зад параванот да го заокружат тоа ливче кое на многумина ќе им ја запечати иднината,голем број од нив ќе размислуваат само на еден начин "Ќе размислуваат преку стомакот"
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
cyanide sweet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Октомври.2009
Поени: 132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај cyanide sweet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Октомври.2009 во 14:16

Gramatikata nikogash i ne bila vazna, koa se raboti za komunikacijata vo sekojdnevniot zivot.

Od tuka, i nema vrska dal nekoj nas ke ne blokira so veto ili so antimakedosko lobiranje, toa so e bitno sme nie, nashiot mentalitet, nasiot standard, vnatreshnata situacija sami da si ja sredime...

Znaete kako velat...

"Ako sam ne se cenish, nema ni drugite da te cenat"

Odgovorot e vnatre, evropa ni nato nemaat magichno stapce za praenje standard vo Makedonija, ako ne veruete prashajte gi Bugarite, Slovacite i Cesite...

"Uzdaj se use, u svoje Kljuse"

Ime, nema menuvanje...ne sme valjda totalni idioti?голема%20насмевка
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 199200201202203 256>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,469 секунди.