IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗОШТО СУМ АТЕИСТ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 30>
Автор
Порака
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 11:26
Originally posted by FALKON FALKON напиша:

ni ateistite nemaad dobri argumenti, t.e. ne deka ne se dobri, dobri se za niv, no izlozeni na kritika gubat vo smislata 

Потполно се согласувам со тебе факлон. Скоро секој (ако не и сите) атеистички аргумент кога ќе се изложи на критика и на анализа произлегува дека тој не е аргумент против Божјото постоење туку засега некои атрибути или карактеристики на Бог.
Пример:
Ако Бог постои, зошто дозволува зло?
- Ова не е аргумент против постоењето на Бог, туку во најмала рака (хипотетички гледано) дека Бог е лош.
Ако Бог постои, зошто не го гледаме?
- Затоа што поради некоја причина не сака да Го видиме, затоа што е Бог е Дух, а не материја која рефлектира светлина и сл.
Итн.
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
EvAngelos Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Doulos Evangelos

Регистриран: 28.Февруари.2007
Поени: 9913
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EvAngelos Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 11:27
Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Аргументи и премногу имаше, само ти не ги гледаш (читај не сакаш да ги гледаш, оти со сила се правиш слеп)

Originally posted by EvAngelos EvAngelos напиша:

Имало премногу аргументи??? изненадување
Би те замолил за една услуга верниче мое мило, бидејќи остарев и како што велиш и не виѓавам баш најдобро, да ми нарпавиш една листа од "премногуте аргументи" кои ги постиравте на овие до сега 18 страни од темава. Еве нека бидат со фонт 2ка и плава боја - тоа ќе биде доволно за да ги прочитам среќа Да ти ислустрирам..

1. Аргумент 1
  2. Аргумент 2
  3. Аргумент 3
  4. ...
  5. ...

Однапред благодарам за услугата! големо%20гушкање

п.с. Никој не ве убедува да поверувате. Се што ве убедуваме е да дадете еден аргументиран одговор на прашањето "Зошто сум атеист" бидејќи истото е и насловот на оваа тема (логично нели).

Originally posted by Ateist Ateist напиша:

Ако сум јас верник ти си неверникот (според тебе, јас верувам дека господ не постои, а ти не веруваш дека господ НЕ постои) Значи тебе тоа автоматски те прави неверник. Затоа те молам повеке да не ме нарекуваш така драги мој неверниче.
Малку си ја промашил темава, темата беше зошто сум атеист а не зошто господ не постои. Аргументи имаше а кој не сака да чита е негов проблем. Не само што недогледуваш, не знам дали и воопшто гледаш.

Во твојата оскудница на аргументи и неможноста да одговориш на мојот предизвик погоре почна да бладаш пријателе...
Никаде "според мене" јас не тврдам дека ти веруваш, а јас не. Цело време држам еден постојан став дека и јас и ти, и теистите и атеистие се РАМНОПРАВНИ ВЕРНИЦИ. Едните веруваат дека Бог постои, а другите исто така веруваат дека Бог не постои. И едните и другите ВЕРУВААТ. Што е тука нејасно?
Никој нема апсолутен математички доказ за своето убедување, но и од двете групи се очекува да имаат аргументи зошто веруваат во тоа што веруваат во тоа што веруваат. Јас замолив за аргументи, но секогаш кога ќе го побарам тоа наидувам на остри критики и отпор. Зошто? Зарем не е тоа темата тука? Како и да е, не планирам да се врткав во круг околу ова, за разумни луѓе ова треба да е доволно.
Поздрав!

Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
Кон врв
khaleefah Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
"The Khilafah is Coming..."

Регистриран: 25.Септември.2006
Поени: 1115
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај khaleefah Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 11:28
Eve uste  edno interesno prasanje za  vas sto sum go razmisluval dolgo vreme....

Aj da  receme  deka se nastanalo po pat na evolucija.
Site naucnici bilo ateisti ili teisti se  slozeni deka prirodata raboti
spored sovrsen zakon. Mene me interesira sto e toa sto ja pravi
tolku sovrsena. Da zememe primer so komarcite.Ako i tie  se  del
od nekoj evolucionen proces togas me interesira sto ke se  slucese ako
nivniot broj i natamu rastese. Fakt  e deka nivnoto nekontrolirano
razmnozuvanje bi dovelo do istrebuvanje na coveckata  rasa.
Sega prasanjevo e koj e toj sto go kontrolira nivniot broj?
Koj e toj sto gi pravi da bidat prisutni vo ogranicen broj ,nesteten za  covekot? Sto bi se  slucilo ako  i slonovite  ili zmiite  se  razmnozuvaa
nekontrolirano....

Aj nekoj pameten da go objasni toa! голема%20насмевка
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:23
i,... gospod ti gi pravi,a?,...a,ne se prashuvash li ,..ako veke toj ti go kontrolira nivniot broj,...zoshto voopshto i postojat?(komarcite),....ili nekoj drug tniv gi napravil,...a,toj samo kontrolira,.a?,...a.be ajde,...zarem treba mnogu pamet,...pa da zakluchish kako shto e,...i koj shto pravi,...i zoshto ,..
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Azrael Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Јуни.2007
Поени: 382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:24
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:41
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:30
a be ti ,.."amerikanec",...razbirash .i?,...zoshto voopshto i gi stvoril ,..pa, da se machi posle da gi kontrolira,...a i toa ne odi bash lesno,...ako chovekot ne se potrudi so site sili,..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:32
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:42
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:55
Originally posted by khaleefah khaleefah напиша:

Eve uste  edno interesno prasanje za  vas sto sum go razmisluval dolgo vreme....

Aj da  receme  deka se nastanalo po pat na evolucija.
Site naucnici bilo ateisti ili teisti se  slozeni deka prirodata raboti
spored sovrsen zakon. Mene me interesira sto e toa sto ja pravi
tolku sovrsena. Da zememe primer so komarcite.Ako i tie  se  del
od nekoj evolucionen proces togas me interesira sto ke se  slucese ako
nivniot broj i natamu rastese. Fakt  e deka nivnoto nekontrolirano
razmnozuvanje bi dovelo do istrebuvanje na coveckata  rasa.
Sega prasanjevo e koj e toj sto go kontrolira nivniot broj?
Koj e toj sto gi pravi da bidat prisutni vo ogranicen broj ,nesteten za  covekot? Sto bi se  slucilo ako  i slonovite  ili zmiite  se  razmnozuvaa
nekontrolirano....

Aj nekoj pameten da go objasni toa! голема%20насмевка

vaka kje ti kazam
ako slucajno doma imas akvarium
kje znaese
deka ribite rastat tolku kolku akvariumot im dozvoluva te va akvarium sekogas se pomali od kako vo rekite ili morinjata
e sega so e fintata
e deka samata populacija na bilo koe zivotno tocno se prilagoduva i prema goleminata i prema brojot
ako se naprimer komarcite pogolemi ili pobrojni- nema da prezivee vrstata
ima milion pricini da gi snema komarcite ako se slucajno pogolemi ili pobrojni
no toa bi ti objasnil nekoj strucnjak po bubackive
e razbra li sega
mnogu bre mislese na prasanjeto

SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 12:56

gi naprail lugeto adam i eva za da si ima drustvo
a zivotnite gi naprail za da mu sluzat na adam i eva

bas me interesira kako meduzata i komarecot mu sluzi na adam i eva
ili tiranosaurus rex???голема%20насмевка

Изменето од anakin - 02.Октомври.2007 во 12:57
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 13:06
brat,..ako ribite ne ti rastat vo aquariumot,..toa gospod taka reshil,...za da ne im bide tesno,...a,ako sakash golemi ribi,...ke si napravish cela soba ,..aquarium,...pa ke ti porasnat,..so dozvola od boga,..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 13:11
Originally posted by anakin anakin напиша:

gi naprail lugeto adam i eva za da si ima drustvo
a zivotnite gi naprail za da mu sluzat na adam i eva

bas me interesira kako meduzata i komarecot mu sluzi na adam i eva
ili tiranosaurus rex???голема%20насмевка

vaka

toa e krugot na zivotot
muvata e korisna za nekoi bakterii, meduzata e tuka za da jadi nekoi morski zivotinki
a rex isto taka e alka vo krugot
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 13:17
boga ti
eptem nekoi alki i krugovi ( ko ARHIMERD)
ama toa se darwinivi izrazi alki ( lanec na ishtana)
ubo so spomnuvas alki izgleda gospod uzival da pravi alki
hahahhahahaah

Изменето од anakin - 02.Октомври.2007 во 13:18

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Azrael Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 13:20
.

Изменето од Azrael - 17.Април.2008 во 00:42
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !     
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2007 во 13:22
idat zaedno samo
ako nekoj gi nosi vo kjesa i cekori taka po ulica za da gi vrati vo biblioteka

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 30>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.