IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - ВТОР ПОГЛЕД II
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ВТОР ПОГЛЕД II

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 105>
Автор
Порака
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Статус: Офлајн
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 06:55
Original:

Alternativna:

Iako smetam deka na alternativnata slika devojkata ima porealni boi na kozhata, sepak mislam deka nitu toa ne e dovolno dobro...nemam vreme za podetalno modificiranje, samo sakav da ja pokazham razlikata.

Изменето од Zoran K - 26.Јуни.2007 во 07:00
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 07:40
Hmmm, ova mi lici na stock fotka na Dimo :)))

Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Mire Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Септември.2005
Поени: 1594
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mire Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 07:49
Originally posted by aboskovski aboskovski напиша:

Mire, nekoj me spasil so isprakanjeto, sega ne moram da ti pomagam.
A stotuku mislev da te posovetuvam da pocnes da razmisluvas za prefrlanje na Mac.

Za malku ce prejdev na Mac Big%20smile
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka    klikni TUKA
Кон врв
Tegla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Април.2007
Поени: 2213
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tegla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 10:30
Zoran go dobil vistinskiot tonalitet na kozata, bravo
That is called grain. It is supposed to be there.
Кон врв
Bob Rock Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Февруари.2006
Поени: 188
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bob Rock Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 11:24

mi se dopagja i vo kolor,samo eden BW look..slabost mi e crno belata :)
Kolorot im ja vadi dushata na lugjeto ! ..subjektivno :)
_______
Niz mojot zivot pominuvaat mnogu budali-samo jas ostanuvam
_______
Zdenko
Кон врв
dimo Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2006
Поени: 91
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2007 во 11:35
Zdenko epten mi se dopaga ! Bravo
Кон врв
aboskovski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Октомври.2005
Поени: 336
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 20:28
http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=27711

original (podeksponiran)

varijanta 1 (moj favourite)

varijanta 2 (PS hard core)

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 20:37
uste edna
http://www.foto.idividi.com.mk/viewphotos.asp?ID=27564

original

ne znaev za koj krop da se odlucam, pa napraviv 2:

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 20:47

Apsolutno se slozhuvam so Angel za poleto i zhitoto.

Toa e toa sto go spomnav vo komentarot na originalnata slika. Istoto vazhi i za slednata objavena fotografija od istiot avtor, no ne sakav da se povtoruvam za da ne pomisli deka postojano i namerno prakjam nekakvi negativni razmisli...

Uste ednas, kako vprochem i sekogash, super napraveno Angel! Mene lichno poveke mi se dopagja vtorata varijanta poradi podramatichnoto nebo koe po intenzitetot na bojata mislam deka poveke mu parira na zhitoto i trevata. Toa e sepak lichen afinitet, neli.

Sega gledam deka Angel se potrudil da napravi uste edna modifikacija na ezeroto i prikvechernata atmosfera, i mora da se povtoram uste ednas deka sum vo potpolna soglasnot. Ednostavno izvonredno!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 20:50
Originally posted by Zoran K Zoran K напиша:

Apsolutno se slozhuvam so Angel za poleto i zhitoto.

Toa e toa sto go spomnav vo komentarot na originalnata slika. Istoto vazhi i za slednata objavena fotografija od istiot avtor, no ne sakav da se povtoruvam za da ne pomisli deka postojano i namerno prakjam nekakvi negativni razmisli...

ne se sekirej, mozam da ti potvrdam deka avtorot nema maka od komentari Wink

Uste ednas, kako vprochem i sekogash, super napraveno Angel! Mene lichno poveke mi se dopagja vtorata varijanta poradi podramatichnoto nebo koe po intenzitetot na bojata mislam deka poveke mu parira na zhitoto i trevata. Toa e sepak lichen afinitet, neli.

Mislam deka e poradi komplementarnata pozicija na sinata i portokalovata boja. Kolku pozasiteni, tolku povpecatliva e scenata.

Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 21:02
Angel, da ne ste mozhebi rodnini? Gledam imate isto prezime...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 21:05
Tuku, primerot so zitoto go favorizirav poradi eden drug efekt. Osven 'standardnite improvements' vo PS za podobruvanje na celokupniot izgled, upotrebena e edna dopolnitelna tehnika koja najverojatno im e poznata na skoluvanite umetnici (poteknuva voglavno od Caravaggio i Rembrandt). Jas slucajno ja doznav na nekade na net (www.retouche.pro mozebi?)
Dokolku se zagledate vo delot so ozneano zito, ke primetite naizmenicno menuvanje na osvetlenosta (upotrebiv "painting with light" vo PS) po celata sirina, nebare se raboti za edna prozorska zavesa so nabori, osvetlena od stranicno svetlo. Ovoj efekt pridonesuva za zgolemuvanje na celokupnata dinamika na kompozicijata i lugjeto najcesto nesvesno pozitivno go priemaat, bez ogled na toa sto ne znaat za sto tocno se raboti i zosto taa 'varijanta' poveke im se dopagja. Vo konkretniot slucaj, ovoj efekt ja zajaknuva i perspektivata i voveduva odredena dinamika vo scenata.
Jas tuka go sozdadov vestacki, no vo praksa, bi posovetuval sekogas da se potrudite da snimate sceni sto sodrzat naizmenicno svetli i temni delovi. Normalno, ne treba da se preteruva, dovolno e nekolku pati (3-4) po celeta sirina/dolzina/dijagonala, vo sprotivno bi mozelo da zalici na nekoj pattern (mustra na makedonski?).

Doklku ve interesiraat detali za ostanatiot del od pripremata ("obrabotka" e mnogu pogresen zbor), prasajte dodeka imam vremeWink
Кон врв
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 21:12
Se e napraveno prvoklasno Angel. Dobro sto ja spomna tehnikata na light painting bidejki mislam deka poveketo pomladi chlenovi ne se zapoznaeni so nea, a taa pretstavuva izvonreden alat.

P.S. Dali si go editiral onoj stolb (dalekovod?) na vrvot na ridot ili mene samo taka mi izgleda.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aboskovski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Јуни.2007 во 22:27

Se e napraveno prvoklasno Angel. Dobro sto ja spomna tehnikata na light painting bidejki mislam deka poveketo pomladi chlenovi ne se zapoznaeni so nea, a taa pretstavuva izvonreden alat.

Mislam deka e najednostavno da se najde nesto na google.
Nakratko odi vaka:
- new layer - solid colour layer (127/127/127 - sivo). Mode - overlay
- crtanje po nego so meka cetka, crno, belo (ili bja po zelba)
mnogu ednostavno.

P.S. Dali si go editiral onoj stolb (dalekovod?) na vrvot na ridot ili mene samo taka mi izgleda.

Koga e veke bal, togas neka e so muzika!LOL
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 105>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.