![]() |
|
ЌЕ ЗБОРУВАМЕ ЛИ ЗА ЉУБОВТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 32> |
Автор | |||
inessX ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Za ljubovta ne se zboruva
taa samo se dozivuva otkako ke ja dozivees pisuvas ljubovni pesni inspiriran od nea,pravis sekakvi gluposti koi za onoj sto ne e zaljuben se smesni. Mnogu nesto se pravi za ljubov samo ne se zboruva Toa e prvo i osnovno nema vreme za zboruvanje ![]() |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
da?
|
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
inessX ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 405 |
||
Da!
Izvini sto imame isto mislenje sega procitav tvoj post edna strana nazad ne citav nisto pred ![]() Изменето од inessX - 28.Ноември.2007 во 22:44 |
|||
![]() |
|||
Lady Blue ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8431 |
||
Za Ljubovta mozes da pisuvas pesni,...esei,... romani.... a sepak se e tolku ednostavno: se budis so nea....zivees so nea....i umiras so nea...
![]() |
|||
![]() |
|||
ahinora ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
||
Любовта могат да разбират само онези, които някога са я изпитали.
За любовта могат да говорят само онези, които са я преживели. Всичко останало е празнословие и лицемерие. |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
Љубовта што не е способна да љуби и тогаш кога другиот не го заслужува тоа, не е вистинска љубов.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
ahinora ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 14.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 62 |
||
Да, ако говорим за любовта на Бог към хората. Но не се отнася за любовта между човеците. Жално, но факт. Просто сме прекрасно несъвършени. |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
"прекрасно несовршени" - ми се допаѓа ова
![]() Точно, реткост е безусловната љубов меѓу луѓето, но има исклучоци, а тие се доволни за да потврдат дека е можно и така да се љуби.
А тоа што мнозинството сме прекрасно несовршени, тоа е друга работа
![]() ![]() |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
||
Ще се радвам ако ми дадеш пример за такава безкористна,безусловна и жертвоготовна любов между хората. Поне един. Ромео и Жулиета обаче не се брои.
![]() |
|||
![]() |
|||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
||
ljubov sluzi da da se koti narodot
a se koti bezuslovno populacija raste |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
нещо не се разбира? казвам само, че човек е непостоянен в чувствата си. постоянството му се свежда до задоволяване на инстинктите. Което не значи непременно размножаване. Повечето хора правят секс/ с любов или без любов/ заради телесното удоволствие. |
|||
![]() |
|||
||
kolku si samo okruten vo izjavive
ne se sovpadja so pisuvanje na pesnite se pobivas sam so sebe??? |
|||
![]() |
|||
||
ne iskah da te pitam
ova prekrasno nesovrseni si go izmislila sama ili si go procitala nekade samo toa sakah da znam |
|||
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |