IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кој си игра со парите на граѓаните?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кој си игра со парите на граѓаните?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 25>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2011 во 13:15
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

За овој барем се знаенамигнување
Караџоски потрошил 18.000 евра за ручеци и за виски

Овај Караџоски нели го разрешија од директор на Македонски Шуми????
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2011 во 13:40
Originally posted by fiks fiks напиша:

За овој барем се знаенамигнување
Караџоски потрошил 18.000 евра за ручеци и за виски

Овај Караџоски нели го разрешија од директор на Македонски Шуми????

Е зошто да го разрешатнамигнување-така праша човекот.
Нормално било да му стои службената кола на располагање 24 часа и нормално било да се частат лиенти ручекзбунетост
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2011 во 13:47
Како да заслушав некаде на телевизија дека го разрешиле или пак ја су јанглашзбунетост
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2011 во 13:59
Не чув, не видовголема%20насмевка Обично наутро ги читам весниците, ќе прочитав.
За жал нема  оставки, нема одговорност додека матичните партии им се на власт. Ретко некој “паѓа“.
Кон врв
aLkINOr Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Јануари.2011
Поени: 76
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aLkINOr Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2011 во 15:17
караџоски е добар беше и пратиник во парламентиот на македонија и убаво си зборуваше против тие што го плачкосуваат народит на македонииијја и мислим дека овија исмислици се чисти шпекулацини
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Февруари.2011 во 18:30

Како да заслушав некаде на телевизија дека го разрешиле или пак ја су јанглашзбунетост

Еве Фикс, во право бев-не е сменет. Ќе ја тужи антикорупциска. Не бил тој тој што трошел. Некој го местел
Се прашувам кој јадел од ова мени
,,Солено,, мени на товар на буџетот на македонски шуми.

На фактурите од елитна скопска кафеана со солено мени, во која Антикорупциска тврди дека директорот потрошил 11.500 евра, Караџоски вели дека никаде не стои неговиот потпис. На сметките од кафеаната стои дека од буџетот на претпријатието е наплатена морска риба од 100 евра,вино од 60 евра,специјални нарачки од 75 евра. Според фискалните сметки, највкусна била морската храна. А директорот убеден дека некој од претпријатието го мести.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2011 во 08:16
Нели е малку, многу претерана сумазбунетост
Колку ли знамиња, од што ли платно, кој ли “моден креатор“ ќе ги креира?збунетост
А колку училишта ќе добијат наставни средства, лабаратории со овие париизненадување

Сто илјади евра за нови знамиња

Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2011 во 11:47
"znaminjata bile stari, oshteteni i  trebalo da se smenat""....vika mochlana!изненадување

...pa...ako idesh po toj rezon , mori ,..... ima mnogu poprioritetni raboti vo zemjava shto se stari, oshteteni i...i treba da se smenat!

...a, ne znaminja da mi menjash,..budalo  zenska!

...ili mozebi,..djebot moze da se puni tokmu so takvi nabavki  !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
marsovec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2010
Поени: 3378
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marsovec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2011 во 12:28
Мочковци,,,од сите врсти...се добраа ли до власт...немаат усул и во трошење а нели тоа е во корелација со крадење...Го осушија народот...а тој истиот...им се клања, им се клањанамигнување...сиромашкиот...остаток од ТУРСКО???да
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2011 во 15:14
На ти го - дај ми го со опремата од 70 милиони евра

........a i zoshto im se pa ?!

...zivite samo ke im zapalat nekoja svekja na umrenite ...pod basnoslovnite znaminja,

....koishto , za golema , zal...se ''istroshile''....тага
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2011 во 22:27

Еве Фикс, во право бев-не е сменет. Ќе ја тужи антикорупциска. Не бил тој тој што трошел. Некој го местел
Се прашувам кој јадел од ова мени
,,Солено,, мени на товар на буџетот на македонски шуми.

На фактурите од елитна скопска кафеана со солено мени, во која Антикорупциска тврди дека директорот потрошил 11.500 евра, Караџоски вели дека никаде не стои неговиот потпис. На сметките од кафеаната стои дека од буџетот на претпријатието е наплатена морска риба од 100 евра,вино од 60 евра,специјални нарачки од 75 евра. Според фискалните сметки, највкусна била морската храна. А директорот убеден дека некој од претпријатието го мести.

јас колку сум запозната со законот,не постои повеќе трошење на име на репезентации...дури и за пенкала и тефтери кои порано се делеа за нова година...
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2011 во 07:08
Originally posted by brza brza напиша:

На ти го - дај ми го со опремата од 70 милиони евра........a i zoshto im se pa ?!...zivite samo ke im zapalat nekoja svekja na umrenite ...pod basnoslovnite znaminja, ....koishto , za golema , zal...se ''istroshile''....тага

Тууу бе Грујо Грујо, кога почна да ги правиш спомениците, ти замераа „а да купеше некоја медицинска опрема за нашите болници“. Еве сега купуваш медицинска опрема за болниците, ама ти замераат „малку е опремата, кај сега си нашол огромни знамиња да шиеш и да ги трошиш парите, а може да купиш медицинска опрема.“

Еее што убао ни беше со цб, НИШТАВИЛО, НИРВАНА, нит споменици, нит знамиња, ниту опрема за болници, ниту субвенции, ниту спортски сали, ниту покачени пензии, ниту НИШТО.

цб ВРАТИ СЕЕЕЕЕЕЕЕ пак да ни биде убаоооо
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2011 во 12:18
Неееееееееее... со ПЛЕМЕТО на ГУЈО,само нив им е убаво,другите што не се од негова сорта треба да умираме.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
DameMak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2009
Поени: 617
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DameMak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2011 во 13:38
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Неееееееееее... со ПЛЕМЕТО на ГУЈО,само нив им е убаво,другите што не се од негова сорта треба да умираме.

Уфф ама било тешко у опозиција. Просто се осеќате како да „умирате“ у опозиција.

И навистина тешко ви е. Не можете вие да располагате со парите на граѓаните а тоа значи не може да правите споменици, не може да правите спортски сали и стадиони, не може да ни давате субвенции, не може да покачувате пензии и плати, не може да ги трошите парите за во образованието и за во здравството.

Туууу - многу ви е тешко, гревчиња

Изменето од DameMak - 20.Февруари.2011 во 13:39
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1819202122 25>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.