|
Фризури |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 183> |
Автор | |
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
Schatzii
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Топ пет женски холивудски фризури Половата рамноправност повремено се јавува и во изгледот на луѓето, особено кога станува збор за косата. Кратката машка фризура е повторно тренди кај женскиот пол, судејќи според моменталните фризури на овие пет холивудски личности. 1. Јајчеста: Ема Ватсон Експериментирањето со фризурите им е најмногу дозволено на девојките со јајчеста форма на глава, бидејќи таа ги поднесува речиси сите фризури. Холивудскиот фризер Оскар Бланди препорачува супер-кратка коса, за да се максимира „драмата“. Стајлингот и секојдневното одржување фризура по примерот на Ема Ватсон е речиси наједноставен: измиената коса носете ја преку ден без никакви додатоци, а навечер нанесете лесен гел на влажна коса за да блеснете каде и да сте. 2. Тркалезна: Џенифер Гудвин Најчестиот проблем кај овој облик на лице е да се најде начин за тоа
да се издолжи. При ваков тип на глава најсоодветно е да се консултирате
со стилист, дали би било соодветно да ви додаде малку висина на врвот со
повеќе нерамни прамени, како Џенифер. Одржувањето на ваквата фризура се
состои од сушење на косата со голема тркалезна четка. Друг начин е со
мазнење, употребувајќи крема за стилизирање врз влажна коса, а за да се
добие убав облик слободно поминете со прстите наместо со чешел. Најдобриот адут на срцевидното лице е тоа што очите секогаш се истакнати, бидејќи лицето е најшироко кај очите, а се стеснува кај брадата. Кога имате вакво лице, слободно можете да ја испробате фризурата на зачешлана коса наназад, на насмеаната Хејден. Кажете му на фризерот дека сакате прамени со разна должина и подолги шишки, што без проблем ќе можете да ги зачешлате наназад. Исчешлајте ја косата нанапред, за потоа да ја прицврстите наназад со помош на гел или со класични црни шноли. 4. Квадратна: Кери Малиган Оставањето малку коса на тилот од вратот ја ублажува линијата на силната и голема вилица. Ако имате форма на лице како Кери, која варира помеѓу квадратно и срцевидно, на фризер побарајте косата на вратот да ви ја остават малку подолга. Откако ќе ја исушите со фен, со помош на прстите и пена за коса скротете ги прамените што стрчат зад ушите. 5. Аглеста: Ријана Оваа форма на лице знае да прави проблем, бидејќи убавите образи се кријат под подолга коса, но доколку косата е прекратка тие ќе бидат премногу забележливи. Токму затоа, Бланди советува да се потстрижувате како Ријана, кај која долгите шишки зачешлани настрана го засилуваат ефектот – погледот го фокусираат на јаболчници. Користете рамна пегла за коса и нежно притиснете со спреј за зацврстување, за да помогнете косата да остане на соодветното место. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојата... |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eve ja mojata frizurka
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa e toa vistinskoto
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Valerija - 15.Октомври.2010 во 09:14 |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 1819202122 183> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |