|
Која е најисправна религија? |
Внеси реплика | страница <1 18192021> |
Автор | ||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ako ova do mene se odnesuvat,ne ti rekov deka si Bog,tuku ti postaviv Logicno prasanje,na koe samo Kratko odgovori ako znaes so Da i ne ak ne Zdravje!! |
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha...... i jas ja gledav vo svetot na bajkite koga bev malav |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е да де,и затоа нема потреба да се манифестира низ три личности.Тој е Еден и Единствен кој се што ќе посака,тоа и го може. Ова објаснување што ти ми го даваш е исто како некој Политеист да ми објаснува за два Богови под врховно водство на трет бог.Но,ајде да те прашам пред да си легнам каде е сега Исус? |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pardon.... da se popravam. Jas, tatkomi i Sinmi! Se nadevam deka sega svativ |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Inaku Isus koga se moli pred Apostolite se moli za da im pokaze kako.
Isus dodeka e na zemjava vo sebe go ima Boga ama sepak e vploten vo telo i ima Majka, za da ni pokaze deka moze da se zivee sovrseno i kako Bog iaku sme od krv i meso. Znaci Isus dodeka e na zemjava telesno e covek no toj i pred i za vreme na svoeto prestojuvanje na zemjata , a i posle toa e Bog i e i na neboto, i vo Sinot i vo sekoj covek preku Svetiot Duh. |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne si ti ne e jas nego e VO IMETO NA OTECOT SINOT I SVETIOT DUH pak ne si svatil i nikogas nema da svatis ni ti niti bilo koj ne e od hristijanska religija se igrate tuka kako deca nekoi so zborovi se so cel da dokazete nesto sto vo start ne mozete da go dokazete....pa ovoj forum za igracki li e .... ili sega treba da se fatime kako coravi za stap i da vleceme stihovi od biblija i od k*ran i da dokazuvame dali se toa bajki ili ne se jas veruvam vo moite bajki ti veruvaj vo tvoite i kraj .....zarem e tolku tesko da se zivee so pocit i respekt kon drugite uveruvanja...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postar brat,ke odgovoris na ova ili nemas odgovor!????
Изменето од Halid ibn Velid - 27.Март.2008 во 14:41 |
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кажи ми сега на која страна од својот татко седи Исус,и каде? |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tempo nikoj ne ti dokazuva i ne te primoruva da go promenis tvoeto veruvanje.. A sekako jas deka nikogas nema da go razberam svetoto trojstvo, ama sto da pravam koga sum Zaljuben samo vo Allah dz.s. kako Moj Gospod, Eden i Edinstven, sozdatel na se sto postoi. A ti da si prodolzes so svoeto veruvanje i ubeduvanje. Vam vasata a mene mojata vera! |
||
ISLAM VJERA ISTINE
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikogas nisto nema da razberete ako gledate na nego kako za sebe si.
Koga zboruvas za Allah velis deka toj e nevozmozno da se opise , istoto vazi i za nasiot Bog, koj za da ni pomogne da svatime kako toj od nas ocekuva da ziveeme, se vplotil vo Telo, i so svojot primer pokazal deka iako najgolem dozvolil da bide osuden za primer zaradi zakonot koj go postavil, so sto ni pokazal deka nikoj koj barem kolku nego nema dobrina vo sebe ne treba da se pravi Bog. I za svoj Gospodar treba da go prifati Isus , sekoj onoj koj bilo koga zgresil , ili so drugi zborovi ne poslusal, ili ako sakate si rekol vo sebe, pa dobro toa go rekol Bog kako zapoved ama jas nema da umram aku kasnam od ovosjevo, Da site nie koi sme zgresile veruvame vo onoj koj ne zgresil i koj ne se narekol Bog ami site go slavele kako Bog, i go ubile ne zosto toj se narekol Bog ami zosto se narekol Sin Bozji iako takov bil narecen i Solomon pa nikoj ne go Ubil. Za kraj za da mozes da spies Sinot koj sega vekje se vozdignal vo slavata na Oca kako covek sekako deka ke postoi i ke sedi od desno na Tatkoto i ke sudi na narodite koi mu se dadeni, a toa se lugjeto koi veruvaat deka ne treba da sudat za da ne im bide sudeno, i treba da go sakaat neizmerno i Boga i sekogo, i ke bide taka dodeka ne stane carstvoto Bozje iljada godini posle vtoroto doagjanje na Isus, e togas vekje nema da bide vazno dali si Hristijanin ili ne ami Bog licno ke vladee, zosto covestvoto ke bide podgotveno za da zivee so Boga. |
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa toa i jas go velam sto sme se zapnale edni vo drugi so dokazuvanja i ubeduvanja..... |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
alan ford
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Techno thief Регистриран: 02.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 10782 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
MOJATA RELIGIJA E NAJISPRAVNA..PRIKLUCETE MI SE...naseto moto glasi..."ZIVEJTE I OSTAVETE GI DRUGITE DA ZIVEAT KAKO SAKAAT"
|
||
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Доколку твојот син, или твојата ќерка, некој ги заведе во дрога, проституција, криминал, неморал и сл. Дали ти ќе ги оставиш да си живеат како што сакаат или пак ќе ги советуваш да се вратат на вистинскиот пат?
Јас ќе ги советувам. Затоа не се приклучувам кон твојата религија
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo toj slucaj brate Evangelos na onie sto gi navele moite deca ce im citam stihovi od Evangelieto na Sv.Magnum , a na moite deca ce im sovetuvam da prestanat i da se vratat na vistinskiot ispravniot pat zasto po toj koj posle moze da gi pregazi nekoj kamion... |
||
Give me your secrets
||
Внеси реплика | страница <1 18192021> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |