![]() |
|
Mоќта на немоќта |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Si sedam po gaki bez sram, go saltam levo-desno, cepkam nos, prdam i sto uste ne i baska se druzam. Pa kaj go ima ova !
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
zbunet ti si moken vo mokta ... ne vo nemokta ... dobro e toa ... kaj go ima ova ... sto saka covek si pravi ... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
mnogu mrazam da sum nemoken ...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Е стварно си бил моќен...ни пред пријател тоа не го можеш-само во виртуелниот свет. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() А којзнае, можеби само тука сме најмоќни, само на тастатура можеме да истипкаме се што ќе посакаме, да му кажеме на соговорникот се што ни лежи-без притоа да трпиме сериозни физички последици...сето тоа оди во бесконечниот сајбер свет, некаде, во мрежата...постои-а не постои, менува нешто а се е исто...хмммм, ме замисли, збунет. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
моќен во моќта штом се спушти ноќта. |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
|
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Ма тој и дење е моќен, штом вака ме засмејува до солзи-и тоа преку монитор
![]() |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
МОРЕ МУ СЕ ПОЗНАВА, АМА ДЕН СЕ РИМУВА СО БЕДЕН, ПА ЗАТОА НЕ ГО СПОМНАВ.
ПС. А УБАВО СИ РАЗГОВАРАМЕ... Изменето од majstorce62 - 22.Февруари.2008 во 18:00 |
|
|
|
![]() |
|
jas ili nie ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 23.Јануари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 90 |
mokta na nemokta , cudno sensei ja definira astmata i site bolezlivi deca vo sekoe semejstvo
samo taka mozat da se odbranat od moknite so toa sto sami ke se razbolat da nemase rak i alergii ova ke bese smesno za razgovor ama uste ne mi e smesno a ne mi e smesno ni ismevanjeto na nemoknite posebno ne ovde pa koj mislite go izmisli ova cudo na koe sega se citame moknite? onie koi imaat drustvo? neee tie bea prezafateni so "mokta" sega vaka porasnata se zaprasuvam sebe nasamo a eve i pred vas , sto e mok da udris poslab , da go peris pod pritisok ili da go stavis svojot organizam od duseven do fizicki pod uprava na sebe za da zaboluva do stepen na temperaturi i slicni bolesti (za da se odbranis), da izmislis milion mrezni igri niz sebe bez da potrosis pari ili necie vnimanie , da odis niz niv kako niz sebe i ludo da se druzis i na kraj da nemas svedok koj bi te povredil kako svedok bog oti toj se gleda ama ne pomaga bas bi sakala sega da prasam koj ja postavi temava da definira mok pa nemok , ama se se mislam deka nema da znae eve TOSE ne bese golem po glasot i nevideniot fizicki izgled sto go imase ami po toa sto poglednuvase vo zivoti koi traeja po nekolku godini i koi zavrsuvaa bez nicija pomos , no ziveeja samo so negova poseta mokta na nemokta go drzi svetot ziv |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
- Dobi sto barase za patnite troskovi, no sepak se zalese deka vo negovoto srce nema radost.
- Koga si vo dupka i ne mozat da te izvadat i samo ti doturaat hrana za da ne umres. - Nikakvi mali uspesi nema da ti pomognat da se spasis od opasnosta koja naiduva Agonia perpetua Na toa mislev |
|
![]() |
|
МОЌТА НА НЕМОЌТА - УБАВО ПОСТАВЕНА ТЕМА,ПРЕКУ ПРИСИЛНО ИЗВЕДЕНА МЕТАФОРА,ИЛИ ИГРА СО ЗБОРОВИ, СО ЗНАЧЕЊЕ ДЕКА НЕМОЌТА ИМА МОЌ.
ПРИМЕР - СУШТЕСТВО КОГА ЌЕ СЕ НАЈДЕ ВО СИТУАЦИЈА НА НЕМОЌ ГО ДОПИРА И НАЈСУРОВОТО СРЦЕ И СОЗДАВА ОД НЕГОВ СОПСТВЕН ЗАШТИТНИК. ЗНАЧИ, НЕМОЌТА СО ТОА ПОЧНУВА ДА ВЛАДЕЕ СО МОЌТА И АКО УМЕЕ ДА ЈА РАЗВИЕ ПОНАТАМУ ИГРАТА МОЖЕ ДА СТАНЕ И НЕЈЗИН ГОСПОДАР. СПРОТИВНО НА ОВА МОЖЕ ДА СЕ ФОРМУЛИИРА ТЕМАТА НЕМОЌТА НА МОЌТА,СИТУАЦИЈА КОГА МОЌТА СТАНУВА БЕДНА И СМЕШНА. КЛАСИЧЕН ПРИМЕР ЗА ОВА Е ПЕСНАТА „АЛБАТРОС“ ОД БОДЛЕР. Изменето од majstorce62 - 23.Февруари.2008 во 00:43 |
|
|
|
![]() |
|
Resiv da ja proveram mokta na avtosugestijata...edna forumdzika ke si ja proglasam za moj angel zastitnik i da vidam dali ke mi trgne poise u zivotot
|
|
![]() |
|
ЗБОРУВА ЗА МОЌТА НА НЕМОЌТА, А АВТОСУГЕСТИЈАТА ВООПШТО НЕ Е НЕМОЌНА, ТУКУ УМЕЕ ЧУДА ДА ПРАВИ.
|
|
|
|
![]() |
|
Ja toa ke go napravam kako rezultat na nemok za bilo sto drugo
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
MOKJTA NA NEMOKJTA UBAVO ZNAAT DA JA KORISTAT UMNITE ZENSKI!
KAKO?
VAKA:
CIU-CIU...DUSICKO, MILICKO...KOLKU SUM SLABA I NEZASTITENA...KUTRATA JAS...
![]() I TOJ STAPUVA NA SCENA: OOOOOO.....KUTRATA TAA...KOJ TE NERVIRA TEBE? ( se isprcuva so gradite napred ko petel) SEGA JAS SITE KE GI ISTEPAM I KE TE ZASTITAM OD SITE STO TE NERVIRAAT.
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |