|
МАЈКА ТЕРЕЗА |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vatikan ic da ne ja proglasi, taa pak ke si e svetica. Kolku li samo lugje veruvaat vo nea i ja spomnuvaat cesto vo svoite molitvi!!!-znaci veruvaat vo nea i bez katolickata crkva. A toa za krizata go citav i jas, sto pokazuva samo deka i taa e covek pokraj se Pozdrav |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
интересна е таа „криза“, на Мајка Тереза. За што всушност се работи?
Мајка Тереза во текот на својот живот, си имал свои духовни пријатели на кои им се доверувала, за да и помогнат при нејзиниот христијански живот. Со нив се допишувала. Сега тие писма се достапни, и во нив се гледа како таа искрено им пишувала за своите проблеми, со гревот, (пред се осаменоста, несфатеноста од светот, итн.). Никаде не станува збор дека се сомневала во Христос, туку во тие писма се гледа една ЧОВЕЧКА душа, која најискрено трага по Христа и Неговиот пат. Тоа ли е криза? Јас би рекол, тоа е вистинска вера. А вие како сакате. |
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koga ja primala Nobelovata nagrada za mir vo 1979 si ja nosela istata nametka sto ja kupila od Kalkuta za samo 1$
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |