![]() |
|
Колекција Sounds FX |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Автор | |
Zoran K ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Edno vreme jas prodavav Sound Ideas Library, pa ako nesto ostanalo ke vi donesam (dokolku ne zaboravam).
|
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Уште прво што ми светна, пред да го дочитам постов беше Far Cry таму има баш звуци кои ми се допаѓаат, онака акциони.
Поздрав!
|
|
![]() |
|
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Eee, mi tekna.
Eden kup sound FX mozhesh da vadesh od video igrite. I toa High Quality sounds. Nekoj od igrite gi imaat zvucite vo posebni folderi vekje vo wav/aif. Nekoi gi imaat pakuvano vo *.PAK fajlovite. Primer site FP Shooteri so Quake engine-ot od iD Software. ......... Kako nauchiv da vadam od niv muzikata i soundovite? Sakav od Quake 3 da izvadam soundtrackot i videata. Op na forumi i doznav deka tie golemite PAK files se u stvari ZIP datoteki. Preimenuvash primer od RTCW.pak vo RTCW.zip i otvoresh so nekoj deZip-er/RAR-er i najdesh gi sound/music folderite. Kopirash i ... you know the rest. Mozhebi i direktno se otvarashe datotekata so zip. Desen klik i "Open with..." WinRAR primer. Taka gi imam izvadeno sountracite na Q3 i Return to Castle Wolfenstein. I od Far Cry imam sounds. Ne pametam dali bea vekje izvadeni vo folder koga se instalirashe ili otvarav nekoj fajl. Epaa... sea vidi! ![]() Pozdrav Igor Изменето од Igor-T - 03.Јули.2007 во 01:59 |
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Најдов нешто, и почнав да си правам колекција, но некако тешко наоѓам нешто што ми се свиѓа, па морам да ги модифицирам.
Ќе побарам ова што спомна. Мислам дека такви ефектчиња баш би ми биле погодени.
Благодатам Игор и Владимир!
![]() Поздрав! Изменето од Александар_А - 02.Јули.2007 во 13:34 |
|
![]() |
|
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Ace, razbudi go Foley artist-ot vo tebe! ![]() ============================= Mislam ako se potrudesh online mozhesh da najdesh biblioteki so Sound FX. Pozdrav Igor PS: Ako snimash Star Wars Fan movie, na TheForce.net imashe zvuci za download. ![]() Ace, may the Force be with you! |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Alexandar, niz gradov tesko deka nekoj ke ti dade takva kolekcija osven ako ne ti e epten blizok. Znam lugje koi gi platile, i normalno ne gi davaat, a znam drugi koi gi simnale (ukrale), i tie se praat fraeri pa ne gi davaat. Demek ke im ja zemes rabotata.
Jas nemam, zaradi toa sto sum mrza za audio. Kumot moj e sound designer, i se sto imam za audio mu davam na nego. On mi vrakja wav, ja staam na timeline i picham ![]() Baraj po netov ima i besplatni. I taka mozes da zavrsis rabota. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Деновиве низ градов, барав некоја колекција со звучни ефекти, погодни за монтажа, и секаде каде сто прашав, бледо ме гледаа
![]() Имам некоја скромна колекција на звучни ефекти, ама некако ми се малку. Да не имате сретнато вакво нешто негде?
Мислам дека луѓево што работат по електронскиве медиуми би требало да имаат вакво нешто, но како да се дојде до тоа...
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |