|
Вампири |
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Автор | |
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грофот Дракула се вика Влад Цепеш, се борел против Турците Османлии и живеел во Трансилванија. Изменето од Палестинец - 30.Јуни.2007 во 10:59 |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Романецот Влад Тепеш бил суров валдетел.
Една Неговите грозни методи за мачење биле да ги набива луѓето кои ги сметал за непријатели на колец, колецот намерно не го правел со остар врв за жртвата да не умре веднаш од шок, туку да се мачи подолго. Колецот прво бил ставан во ректумот на жртвата и бил туркан низ телото се додека не излезе од устата на жртвата. Сите жртви на Тепеш биле ставани да гнијат пред градските порти, кога војската на Мухамед Втори сакала да го освои градот Тирговист во Романија, кога го видел овој призор на илјадници трупови што скапуваат набиени на колци се вратил во Константинопол и за да не се посрамоти пред надредените измислил верзија дека Тепеш бил вампир кој пир крв |
|
Палестинец
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tchepesh-е правилно, кое во превод од Влашки значи кол. Султанот Мухамед II Ел Фатих владеел (1451-1481 г.) и во негово време е освоен Цариград (Коннстантинопол) поточно во 1453 година, кога е крај на Византиското царство.
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мораме а признаеме дека на Тепеш му успеала тактиката да му влее страв во коски на Мухамед Втори, иако методот му бил грозен. Ни бремените жени не биле поштедени, и нивните бебиња ги вадел од утробата и ги забивал на колец.Монструм.
|
|
Палестинец
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влад сето тоа почнал да го прави од како неговата жена умрела во која бил смртно заљубен.
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чупакабра - е животно- кое научниците го сметаат за некакова мутирана форма (меѓу народот познато како вампир) кое убивало животни и им ја исцицувало крвта . Напаѓало во областите Пуерто Рико, Мајами, Никарагва Чиле и Мексико. сите животни кои биле нападнати а најчесто кози, имале дупки од два заба на вратот. Повеќе за ова животинче кое ја ислашило и Владата на овие земји наскоро
|
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЧУПАКАБРА
|
|
Палестинец
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Заебан тип.
|
|
evrazesko
Нов член Регистриран: 30.Јуни.2007 Локација: Macau Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постои реално таканаречената порфирија-потреба од пиење крв. Имено состојките на крвта директно влегуваат во организмот на човекот вампир. Заради тоа, тој има потреба жртвата да биде под стрес. Инаку ваквите луѓе Црквата ги објавила уште во времето на Константин и ги изопштила. За жал денеска тие се дел од најбогатите фамилии во светот. Кога бил болен Св. Константин добил сугестија да се лекува со детска христијанска крв, но тој веќе бил преобратен од мајка му и така почнал да ја разбира светската проблематика на судир помеѓу синовите на ѓаволот дра-кула и Синовите божји. Неговиот наследник внук му Јулијан отстапникот му нанел најтешки удари на христијанството и сакал да го изгради третиот храм во Ерусалим како центар на сите религии. Тој имено, пиел крв, и го разбирал јазикот на птиците односно паднатите ангели. Кога Строук го напишал романот за Влад Цепеш целта секако не му била да го прикаже единствениот вампир. Порфиријата е карактеристична за сите поважни европски семјества и династии. Тој всушност кажа дека оние кои ќе земат оружје да го бранат праволсавието против силите на ѓаволот ќе бидат сатанизирани. Инаку постои една легенда дека Императорот Тибериј (14-34 г) изградил резиденција на својата ќерка Струма близу денешна Струмица. Поради тоа градот се нарекол Тибериопол. Спомнатиот Тибериј немал ќерка Струма ниту пак се најдени остатоци од таква градба. Единствено што ќе биде интересно по смртта на Тибериј е дека во подрумот на неговата резиденција во Рим се пронајдени черепи и коски од голем број на мали деца.... sapienti sat |
|
alen
|
|
macedonian1
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neli obicno vampirite se nekoi bogati luge, grofovi. tie ne piele krv tuku se banjale vo krv od devici mislejki deka na toj nacin ke si ja zacuvat mladosta.
pa ottuka niz vremete se menuvala prikaznata .
|
|
topsexy
Сениор 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne znam kako mozete da veruvate u toa
|
|
Sunce hvala ti sto si isashlo za mene,sunce OBECAJEM MISLI SU MI POZITIVNE!
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu se imam interesirano , za ovie sranja , vampiri dosea nemam zabelezano , od druga strana so senista imam iskustva , koga ke pocne da krca tavanot , pa ke ve nalegne senisteto pa ke lebdis , na pocetok e strasdno pa dosadno pa zabavno , koga ke go nadmines stravot , mozes slobodno da ides vo vampirdzii hahah. Vo prilep imame luge , sto se zanimavaat so pomaganje na lugeto , kao bajaci i vampirdzii.
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
монте кристо
Сениор THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Историјске занимљивости [уреди]Из симптома порфирије могу се нећи сличности са причама о вампирима. Заправо неке порфирије се лече пуштањем крви и то доноси олакшање пацијенту. Такође код пацијената са порфиријом постоји повећана осетљивост на сунчево зрачење, што се код прича о вампирима може интерпретирати као страх од светлости. Код оболелог је поремећена синтеза хема. Тај поремећај може настати урођено или услед тровања(интоксикације). Услед тога пацијент изгледа: мртав бео, у тешким случајевима долази до повлашења усана, непца и гингива (парадонтоза), тако да се виде очњаци. Устовремено длакавост долази до изражаја што подсећа на вукодлака. Да би надокнадили губитак крви некада су неки пацијенти пили крв животиња. Бели лук убразава разградњу хемоглобина-штетно дејство за пацијенте са порфиријом. Код пацијената се може срести и појачана агресивност. BLA BLA BLA . Za enkoi raboti ne moze da se dade objasnuvanje , em lici na vampir , em agresiven e i kasa , em se steknuva i nasleduva i ke serat nemalo vampiri , boze boze.Za mojot slucaj nema dokaz (senisteto) arno ama dobrite psihijatri me napravija kao prefrlanje od polesen son vo potezok , se javuvala paralizzata. Kako i da e , medicinski ne e dokkazano isto kao i ovaa ebana vampirska bolest.
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Научно не е докажано. Затоа останува само како предпоставка. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
Внеси реплика | страница <1234 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |